Огляд Lenovo Tab P12 – середньобюджетний планшет з чудовим екраном

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Модельний ряд Lenovo Tab не перший рік пропонує чудові планшети з операційною системою Android, і якщо ви розглядаєте для себе пристрій такого роду, на них явно варто звернути увагу. Ми змогли отримати можливість протестувати модель Lenovo Tab P12 (ZACH0101UA), і готові поділитися своїми враженнями, щоб ви вирішили, чи вартий він вашої уваги.

Дизайн та дисплей

Lenovo Tab P12 має стильний та досить самобутній, наскільки це можливо для такого строгого сірого вигляду, дизайн. На фронтальній панелі розташований дисплей з невеликими рамками, задня панель має двотоновий дизайн, єдину основну камеру з інтегрованим спалахом, а також акуратний логотип Lenovo знизу.

Планшет має справді великий LTPS-дисплей з діагоналлю 12.7 дюйма та роздільною здатністю 2944 х 1840 пікселів. Яскравість дисплея складає 400 ніт, підтримується одночасний Multi-touch в 10 натискань. Також варто згадати про антивідблискове покриття і те, що тут використовується захисне скло Corning Gorilla Glass третього покоління. На жаль, у моделі немає підтримки підвищеної частоти оновлення дисплея.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Апаратне забезпечення

За роботу моделі відповідальний чіпсет MediaTek Dimensity 7050, у парі з яким працює 8 ГБ оперативної пам’яті. Планшета вистачає для щоденних мультимедійних потреб, не найскладніших ігор, браузингу, тощо. У цілому, модель демонструє себе непогано при щоденній роботі, але слід розуміти, що тут не варто очікувати продуктивності флагманського рівня, як у топових планшетах.

Об’єм внутрішньої пам’яті складає 128 ГБ, чого цілком достатньо для середньостатистичного користуача на планшеті. У випадку ж, якщо такого об’єму недостатньо, варто згадати про можливість розширення об’єму внутрішньої пам’яті за допомогою карти microSD.

Порти та бездротові інтерфейси

Із роз’ємів у Lenovo Tab P12 слід згадати про єдиний USB-C 2.0 – так, на жаль, планшет не має джека 3.5 мм для підключення навушників, тому варто розглядати лише Bluetooth-варіанти. Щоправда, слід згадати і про систему динаміків з тюнінгом JBL – планшет оснащений чотирма динаміками потужністю по 1.0 Вт.

Якщо мова про бездротові інтерфейси, у планшета все в порядку – є підтримка Wi-Fi 802.11 ax (Wi-Fi 6) та Bluetooth 5.1. Слід зазначити, що можливості вставити SIM-карту та використовувати мобільний інтернет прямо з планшета немає – доведеться підключатись до зовнішньої точки доступу.

Програмне забезпечення, стилус та автономність

З коробки модель поставляється з операційною системою Android 13. Одразу слід зазначити, що програмне забезпечення на цьому планшеті показує себе дуже непогано, і особливо приємно втішили можливості зі стилусом – можна робити швидкі нотатки, скріншоти, тощо. Також варто зазначити, що є досить широкі можливості кастомізації програмного забезпечення. У будь-якому випадку, варто ознайомитися з програмним забезпеченням перед покупкою і “погратися” з ним.

За автономність планшета відповідальний акумулятор об’ємом 10200 мАг, і слід звернути на те, що хоч це і справді великий об’єм, але Lenovo Tab P12 при цьому оснащується практично 13-дюймовим екраном, що має досить високу роздільну здатність. На практиці, автономність посередня, порівнюючи з усіма планшетами загалом, але варто розуміти, що це логічний наслідок справді великого 3K-дисплея.

Висновки

Lenovo Tab P12 – це планшет, що має як дуже сильні сторони, так і немало слабких. Так, його явними перевагами є великий дисплей з хорошою кольоропередачею та високою роздільною здатністю, підтримка стилуса, хороше програмне забезпечення, солідний звук з динаміків та приємний дизайн. До недоліків можна віднести відсутність джека 3.5 мм, підвищеної частоти оновлення дисплея, посередню автономність та не найвищу продуктивність. У випадку, якщо цей набір плюсів та мінусів підходить вам, можете сміливо розглядати Lenovo Tab P12, як варіант для покупки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.