Огляд Google Pixel 8 Pro: потужний Android-смартфон із семирічним циклом оновлення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як і Apple, Google твердо вірить у приказку: “Якщо щось не зламано, не лагодьте це”. Google Pixel 8 Pro є прикладом цього. Компанія продовжила філософію дизайну Pixel 7 Pro і внесла деякі вдосконалення, в той час як апаратне забезпечення отримує щорічне оновлення з новим чіпсетом, поліпшеним дисплеєм і новими датчиками камери. Все це доповнюється вражаючими функціями штучного інтелекту та надзвичайно довгою підтримкою програмного забезпечення. І якщо він вам сподобається, придбати його можна у наших друзів із магазину PixoPhone за дуже приємною ціною від 30 899 грн за 128 ГБ пам’яті, що дуже дешево порівнюючи з іншими магазинами. Поспішайте щоб не втратити свій шанс.

Дизайн і дисплей

Здалеку Google Pixel 8 Pro схожий на Pixel 7 Pro, особливо якщо дивитися на нього ззаду. Але Google покращила обробку в декількох областях, щоб зробити Pixel 8 Pro більш преміальним і зручним для тримання. По-перше, глянцева задня панель змінилася на софт-тач матове покриття, яке приємне на дотик і не притягує плям. Крім того, кути заокруглені, щоб він не виглядав так грубо, як його попередник. Козирок задньої камери тепер має єдиний виріз овальної форми для розміщення всіх трьох датчиків камери, що робить його більш чистим.

Крім того, додатковий датчик, який ви бачите під світлодіодним спалахом, є датчиком температури. Його можна використовувати для перевірки температури об’єктів (не людей) за допомогою програми Термометр. Вам потрібно розмістити датчик близько до об’єкта і натиснути кнопку “Виміряти” на екрані. Це працює, але це не те, що ви будете використовувати часто.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цього року Google не пропонує безліч цікавих кольорових варіантів для серії Pixel 8. Pixel 8 Pro поставляється в кольорах Obsidian, Bay або Porcelain. Останній з них ми отримали на огляд, і це, безумовно, той, який варто обрати, якщо ви хочете чогось свіжого. Фарфоровий колір “Porcelain” має приємний заспокійливий вигляд і приємний на дотик завдяки матовому покриттю.

Дисплей Pixel 8 Pro отримав більш тонкі, рівні рамки по всьому периметру та підвищені рівні яскравості. У той час як його попередник мав максимальну яскравість 1 500 ніт, Pixel 8 Pro може досягати 2 400 під прямими сонячними променями. Це більше, ніж пікова яскравість iPhone 15 у 2 000 ніт. Досить сказати, що дисплей Pixel 8 Pro може стати досить яскравим під найсуворішим сонячним світлом. Google також обрала плаский дисплей замість вигнутого екрану, який ми бачили в Pixel 7 Pro.

У Pixel 8 Pro ви отримуєте 6,7-дюймовий WQHD+ OLED-дисплей, захищений зверху склом Corning Gorilla Glass Victus 2. Це дисплей LTPO, який Google називає “Super Actua”, що пропонує змінну частоту оновлення від 1 Гц до 120 Гц. З точки зору якості, дисплей має чудову передачу кольорів і глибокого чорного, хорошу різкість і кути огляду, а також приголомшливі рівні яскравості.

Камери

НОВІ ІНСТРУМЕНТИ ДЛЯ РЕДАГУВАННЯ ФОТОГРАФІЙ ЗІ ШТУЧНИМ ІНТЕЛЕКТОМ ЗМУСЯТЬ ВАС ЗАМИСЛИТИСЯ НАД ТИМ, ЩО Є РЕАЛЬНИМ, А ЩО НІ.

Google Pixel 8 Pro поставляється з новим набором датчиків камери, розміщених у козирку на задній панелі. Це основна камера на 50 Мп з діафрагмою f/1.68, телефотокамера на 48 Мп з 5-кратним оптичним зумом та надширококутна камера на 48 Мп з автофокусом. Основна і телекамера підтримують OIS і EIS. На передній панелі знаходиться 10,5-мегапіксельна камера для селфі та відеодзвінків.

На додаток до оновленого апаратного забезпечення камери, під час презентації Google анонсувала цілу низку інструментів для редагування на основі штучного інтелекту, деякі з них здатні повністю змінити фотографію. По-перше, це оновлений інструмент Magic Eraser, який раніше дозволяв видаляти певні об’єкти із зображення. Тепер Magic Eraser використовує генеративний ШІ на пристрої, щоб видаляти великі об’єкти і людей з фото, генеруючи нові пікселі для заповнення прогалин.

Best Take – це новий інструмент для редагування на пристрої, який дозволяє виправити групові фотографії, на яких один або кілька людей мають заплющені очі або дивляться кудись, а не в камеру. Він аналізує дані з серії схожих групових знімків, щоб запропонувати ідеальну фотографію, де всі дивляться в камеру і посміхаються з відкритими очима. Функція все ще перебуває на ранніх стадіях розвитку і не завжди працює коректно.

Magic Editor – це найбільша нова функція редагування фотографій на основі штучного інтелекту в серії Pixel 8. Цей інструмент не просто вносить тонкі зміни в зображення, як це роблять Magic Eraser і Best Take, але й може повністю маніпулювати фотографією, дозволяючи змінювати розмір і розташування об’єктів або людей на фото, змінювати колір неба і багато іншого. Я використовую слово “маніпулювати”, тому що це те, що Google дозволяє вам робити: використовувати генеративний ШІ, щоб змінити фотографію до такої міри, що ви не зможете відрізнити, що справжнє, а що підроблене. Технологія все ще перебуває на ранніх стадіях, тому вона не дуже точна з обрізанням і тінями, тому все ще легко визначити, що фотографія була відредагована. Крім того, обробка кількох попередніх переглядів займає досить багато часу (що, швидше за все, відбувається в хмарі, а не на пристрої, оскільки вимагає доступу до інтернету).

Тепер поговоримо про якість знімків. Основний 50-мегапіксельний сенсор робить чудові знімки при денному світлі, з гарною точністю передачі кольору та різкістю. Тим не менш, фотографії будуть виглядати трохи тьмяніше і тепліше в порівнянні з більш яскравими, насиченими кольорами і холодними зображеннями, знятими iPhone 15 Pro Max. Приклад цього можна побачити нижче.

Знімки в умовах низької освітленості виглядають однаково добре завдяки 50-мегапіксельному основному сенсору. Навіть без режиму нічного бачення фотографії, зроблені в умовах слабкого освітлення, мають гарну чіткість і яскравість без переекспонування певних ділянок. Навіть відблиски об’єктива значно зменшилися, хоча іноді вони все ще присутні. Нова функція Pro-режиму надає вам базові ручні елементи керування, такі як перемикання між 12 і 50 Мп, зйомка у форматі RAW і вибір між ручним і автоматичним вибором об’єктива.

Мені сподобалися фотографії з 5-кратним оптичним зумом, зроблені за допомогою 48-мегапіксельної телефотокамери. Знімки з 5-кратним збільшенням забезпечили хорошу чіткість, як видно на зображенні нижче.

Нагадаємо, що Pixel 7 Pro був оснащений надширококутною камерою з роздільною здатністю 12 Мп. Перейшовши на 48-мегапіксельний сенсор, Google намагається досягти більш узгодженої якості зображення між основною та надширококутною камерами. Це очевидно, оскільки надширококутні фотографії, зроблені на Pixel 8 Pro, виглядають досить деталізованими, а кольори виглядають схожими між основною та надширококутною знімками.

Pixel 8 Pro може знімати гарні відео з достатньою кількістю деталей і яскравими кольорами. Завдяки підтримці OIS та EIS відео виглядають досить стабільно, але вони не будуть такими ж плавними та кінематографічними, як на iPhone 15 Pro Max. Нова функція Audio Magic Eraser може зменшити звуки навколишнього середовища у відео, такі як вітер, гудок або загальна балаканина, і вона працює досить добре. Нарешті, 10,5-мегапіксельна селфі-камера фіксує майже точні відтінки шкіри з хорошою різкістю. Селфі-портрети виглядають менш природно, оскільки ефект боке не такий плавний по краях, як у iPhone 15 Pro Max.

Продуктивність і програмне забезпечення

В основі Pixel 8 і Pixel 8 Pro лежить новий чіпсет Tensor G3. Якщо ви думали, що новітній процесор Google є значним поліпшенням у порівнянні з Tensor G2 і може нарешті взяти гору над SoC Snapdragon 8 Gen 2 від Qualcomm, ви помилялися.

Результати Pixel 8 Pro в тестах досить середні. Пристрій набрав 1727 балів в одноядерному і 3433 в багатоядерному режимах в Geekbench і близько 845 000 в AnTuTu. Для порівняння, Galaxy Z Fold5 з процесором Snapdragon 8 Gen 2 набрав 1968 і 5137 балів відповідно в Geekbench і 1 492 136 в AnTuTu. Навіть минулорічний iPhone 14 Plus з чіпсетом A15 Bionic показав вищі результати, набравши 4689 балів у багатоядерному тесті на Geekbench і 854 000 на AnTuTu.

Чіпсет Tensor G3, схоже, також знижує продуктивність пристрою, причому більше, ніж Tensor G2 минулого року. Після 20-хвилинної ігрової сесії в CoD: Mobile тест CPU Throttle показав падіння продуктивності приблизно на 52 відсотки. Однак я не помітив жодних серйозних затримок або проблем з частотою кадрів під час ігрового процесу. У нашому екстремальному стрес-тесті 3DMark пристрій показав близько 70 відсотків стабільності, подібно до того, як це вдалося iQOO 11 на базі Snapdragon 8 Gen 2. При цьому чіпсет Tensor G3 в парі з 12 ГБ оперативної пам’яті здатний виконувати повсякденні завдання без перевантаження.

Зрозуміло, що чіпсет Tensor G3 має проблеми з дроселюванням продуктивності, які, як ми сподіваємося, Google зможе виправити значною мірою за допомогою оновлення програмного забезпечення. Однак, коли справа доходить до температури, Pixel 8 Pro показав кращі результати, ніж його попередник. Пристрій помітно нагрівається під час тривалої гри, але він ніколи не буває занадто гарячим, щоб викликати занепокоєння. Він також злегка нагрівається під час роботи з додатком камери, але в інших випадках телефон залишається в основному прохолодним.

Давайте поговоримо про програмне забезпечення, тому що це та частина, на якій Google залишив більшість людей з широко розплющеними очима під час презентації. Pixel 8 і Pixel 8 Pro отримають приголомшливу 7-річну підтримку програмного забезпечення! Так, ви прочитали правильно. Ці телефони отримають 7 основних оновлень ОС, а також 7 років оновлень безпеки, Feature Drops та інновацій зі штучним інтелектом. Це значне досягнення, оскільки жоден інший OEM-виробник Android наразі не може запропонувати такий рівень підтримки. Він навіть перевершує Apple, яка зазвичай надає оновлення для iPhone приблизно на 6 років. Google, по суті, гарантує, що ці телефони Pixel залишаться актуальними навіть у 2030 році.

Pixel 8 і Pixel 8 Pro поставляються з Android 14 з коробки, тож їх можна оновити до Android 21! Але повернувшись до Andriod 14, ви отримаєте чистий і стандартний інтерфейс, в якому домінують власні додатки Google. З’явилося кілька нових функцій Google Assistant, таких як Summarize, яка використовує штучний інтелект для огляду веб-сторінки в Chrome. Читати вголос – функція доступності, яка генерує аудіоверсію контенту і зачитує його вголос кількома мовами на ваш вибір. Однак функція Summarize доступна лише в США.

Акумулятор

Pixel 8 Pro поставляється з акумулятором ємністю 5050 мАг, який приблизно такий самий, як і в його попередника. Акумулятора вистачить на цілий день при помірному використанні. Незважаючи на LTPO-дисплей і енергоефективний чіпсет, Pixel 8 Pro все одно попросить вас дістати зарядний пристрій до кінця дня або, в кращому випадку, вранці перед тим, як ви підете на роботу. У нашому тесті батареї PCMark Pixel 8 Pro протримався близько 13,5 годин, що непогано, але і не чудово.

Google (несуттєво) покращив підтримку швидкої зарядки телефону. Тепер він підтримує швидкість до 30 Вт через дротову зарядку замість 23 Вт, що все ще досить повільно для телефону 2023 року, та ще й флагманського. Pixel 8 Pro заряджається з 20 до 100 відсотків приблизно за 1 годину 30 хвилин, і майже дві години, якщо ви будите його з мертвих.

Висновок

З Pixel 8 Pro ви отримуєте вражаючі оновлення, особливо з точки зору програмного забезпечення. Існує безліч функцій камери, які повністю змінять сенс фотографії, а обіцянка 7 років оновлень ОС – солодка угода для будь-якого покупця. Дизайн став більш витонченим, а дисплей просто фантастичний. Tensor G3 – не найпотужніший чіпсет, але він доставить вас з точки А в точку Б без зайвої метушні, так би мовити. Загалом, Pixel 8 Pro – це надійне оновлення, яке не можна ігнорувати.

Причина купити

  • Google обіцяє 7 років оновлень ОС, що набагато довше, ніж обіцяє будь-який інший виробник телефонів на Android.
  • Pixel 8 Pro поставляється з надійним набором камер, які можуть робити якісні фотографії, які можна перетворити на ще кращі за допомогою безлічі нових інструментів для редагування.

Причини не купувати

  • Пристрій заряджається повільно, для повної зарядки потрібно понад півтори години.
  • Чіпсет Tensor G3 має проблеми з дроселюванням, і пристрій нагрівається на дотик під час ігор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.