Огляд флагмана Xiaomi 14 Pro: нова ОС, передова камера та стабільна продуктивність

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Лінійка смартфонів Xiaomi 14 представили на початку листопада, і в мережі вже накопичилося багато як позитивних, так і менш захоплених відгуків. Xiaomi 14 Pro прийшов на зміну Xiaomi 13 Pro, і в цій новинці виробник передбачив дійсно круті зміни. Зокрема, тепер пристрій працює на основі нової оболонки і використовує найпередовіший процесор на ринку смартфонів Android.

Багато хто з нетерпінням чекав виходу саме цієї моделі. Ми в огляді поговоримо про основні поліпшення та функції смартфона. Подивимося, які фішки Xiaomi 14 Pro привносить на ринку флагманських смартфонів. І якщо він вам сподобається, придбати його можна у наших друзів із магазину PixoPhone за дуже приємною ціною 42 000 грн, поспішайте щоб не втратити свій шанс.

Розпакування

Що стосується упаковки, то 14 Pro поставляється в чорній коробці з червоним логотипом Leica, який виділяється зверху. Окрім самого телефону, всередині упаковки є дуже гарний чохол, а також зарядний пристрій потужністю 120 Вт. і нарешті, Xiaomi нарешті підтримує передачу даних через USB 3.2, причому 14 Pro підтримує 10 Гбіт/с, а 14 підтримує 5 Гбіт/с. Звучить добре, чи не так? Але кабель, що входить в комплект поставки, як і раніше підтримує тільки USB2.0. Я також протестував його з підключеним жорстким диском, і в разі копіювання одного великого файлу він зміг досягти швидкості 800 МБ/с. Зовсім непогано.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дизайн

З точки зору дизайну,  у нас на огляді смартфон зеленого кольору, в порівнянні з попереднім поколінням, колір більш інтенсивний і більш впізнаваний, звичайно, на ньому легко залишаються відбитки пальців, тому було б краще використовувати чохол при використанні телефону.

При першому погляді на передню частину екрану більшість людей подумають, що це телефон з прямим екраном, але насправді є крихітні і вирівняні вигини з усіх боків екрану. Придивившись уважніше до кутів, ви побачите закруглену дугу, в той же час, завдяки надзвичайно маленькій рамці, екран ніби плаває на склі. Коли ви зосереджуєтесь на рамці, виявляється послідовність вигину спереду і ззаду, на що дуже приємно дивитися. Я б поставив Xiaomi 14pro високу оцінку за дизайн передньої панелі.

Але коли справа доходить до дизайну задньої панелі, навіть після тижня використання, я все ще вважаю дизайн задньої панелі дуже посереднім, і я навіть знаходжу його досить громіздким, коли дивлюся на задню панель телефону під певними кутами.

Величезний виступ камери, вертикальний логотип Leica, а також текстура Clous de Paris – дуже дивно використовувати подібну обробку на телефоні з округлим дизайном. Хтось може сказати, що це спадщина мови дизайну серії Xiaomi 13, але я б сказав, що це дизайн, сповнений компромісів, як примушування взути ноги у взуття, яке не підходить за розміром.

Нарешті, варто згадати, що в Xiaomi 14 pro використовується скло Dragon Crystal Glass, яке, згідно з деякими тестами в Китаї, є дійсно міцним.

Продуктивність

Snapdragon 8 Gen 3 на сьогоднішній день є найкращим телефонним чіпом. Так, кращий за A17 Pro. Я не очікував, що 8 Gen 3 настільки покращиться, коли минулорічний 8 Gen 2 вже був настільки сильним. Почнемо з його архітектури. Цього разу процесор не тільки отримав підвищення частоти, але й замінив маленьке ядро на велике. Потужний графічний процесор був ще більше збільшений у частоті та розмірі. Чіп виготовлений на TSMC N4P, тому проблем з тепловим режимом бути не повинно.

В цілому, я дуже задоволений покращенням продуктивності 8 Gen 3, яке має приріст продуктивності CPU та GPU приблизно на 20% у порівнянні з минулим поколінням, а також зниження енергоспоживання на 15%. Qualcomm нарешті має найсильніший процесор на ринку!

І хороша новина полягає в тому, що Qualcomm має команду розробників чіпів Nuvia, є хороший шанс, що цей приріст продовжиться в наступному поколінні SOC від Qualcomm.

Камера

Порівнюючи апаратне забезпечення камери з Xiaomi 13 PRO, замість 1-дюймового сенсора Sony, Xiaomi 14 PRO використовує 1/1,31-дюймовий сенсор Omnivision – The Light Hunter 900 – для основної камери і поєднує його з об’єктивом з великою апертурою F1.4.


Серйозно, мені було дуже цікаво подивитися, наскільки добре буде працювати камера, і ось кілька зроблених фотографій. Мені дуже подобається камера Leica від Xiaomi, більшості з нас не потрібні фотографії, які зберігають багато інформації про світлі і тіні, все, що ми хочемо – це гарні фотографії, і я радий, що Xiaomi зробила це.

Що стосується телеоб’єктивів, Xiaomi 14 і 14 pro мають фокусну відстань 2,6x і 2,9x відповідно, що означає, що Xiaomi 14 pro ближче до рідної фокусної відстані і має кращу якість зображення при зйомці з 3,2-кратним збільшенням.

Загалом, я дуже задоволений покращеннями камери Xiaomi 14pro, і на додаток до потужного апаратного забезпечення, зображення Leica дозволяє мені легко отримувати гарні кольорові фотографії.

Екран

У Xiaomi 14 pro використовується 6,73-дюймовий мікро-вигнутий екран з панеллю від останньої моделі TCL C8 з роздільною здатністю 3200×1440.


Коли ви вперше отримуєте телефон, за замовчуванням він має роздільну здатність FHD+, і вам потрібно вручну ввімкнути найвищу роздільну здатність. З точки зору чіткості екрану, Xiaomi 14 pro може задовольнити всіх, він досить чіткий і різкий навіть з роздільною здатністю FHD+. Ручна яскравість – 500 ніт, при сильному освітленні – 1000 ніт. При високій яскравості – режим дімування постійним струмом, при низькій яскравості – високочастотне ШІМ-дімування.

На відміну від Xiaomi 14, повне дімування постійним струмом на Xiaomi 14 pro недоступне. Але це не означає, що екран Xiaomi 14pro не такий хороший, як у Xiaomi 14, з мого досвіду, я вважаю, що екран Xiaomi 14pro кращий за Xiaomi 14 в усіх відношеннях. Я повинен сказати, що коли справа доходить до перегляду відео, Xiaomi 14pro дійсно пропонує кращий досвід.

HyperOS

В останні дні простого використання HyperOS дійсно працює плавніше, ніж MIUI 14, анімації залишаються на рівні 120 кадрів в секунду майже весь час, в той час як продуктивність MIUI 14 трохи гірша.

Акумулятор і зарядка

Xiaomi 14 Pro використовує акумулятор ємністю 4880 мАг з окремим осередком, що вважається дуже хорошим показником з точки зору щоденного використання, 20 хвилин Asphalt 9 забирає 9%, 30 хвилин відтворення відео 1080P – 4% і 4% за 30 хвилин tiktok, що є відмінним показником серед флагманських телефонів.

Продуктивність зарядки також дуже хороша, за допомогою зарядного пристрою GaN потужністю 120 Вт потрібно всього 25 хвилин, щоб повністю зарядити телефон. Багато людей, можливо, не використовували таку високу потужність зарядки, досвід видатний, навіть якщо ви забудете зарядити телефон перед сном вночі, час, який ви витратите на миття посуду, може знову зарядити телефон. Простіше кажучи, “очікування повної зарядки телефону” зникло з мого життя.

Висновок

Xiaomi 14 Pro – безсумнівно, крутий смартфон з точки зору співвідношення ціни та якості. Це флагманський пристрій, у якого можна виділити багато сильних сторін:

  • дисплей з високою роздільною здатністю;
  • стабільна продуктивність;
  • видатні параметри камери;
  • швидка зарядка дротового і бездротового формату;
  • преміум-дизайн.

Девайс також може похвалитися новою операційною системою та водонепроникністю корпусу. Мінуси: відбитки пальців на задній панелі зі скла і незначні спотворення кольорів по краях дисплея.

Якщо ви хочете взяти смартфон із флагманською продуктивністю, бездоганною камерою, красивим зовнішнім виглядом і довгостроковою підтримкою оновлень ПЗ, рекомендуємо Xiaomi 14 Pro. Зараз можна придбати цей смартфон за вигідною ціною у наших партнерів в магазині pixophone.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.