Огляди

Огляд realme C53: швидка зарядка і камера на 50 Мп

Share

Realme C53 – це бюджетний смартфон, який може похвалитися першою в сегменті 108-мегапіксельною камерою, що вигідно відрізняє його від конкурентів. Крім того, телефон оснащений плавним дисплеєм з частотою оновлення 90 Гц, акумулятором ємністю 5 000 мАг і зручним сканером відбитків пальців, розташованим на бічній панелі. З можливістю зберігання даних до 128 ГБ та іншими цікавими функціями, Realme C53 сяє не лише на папері. У нашому огляді ми заглиблюємося в те, як він працює в реальних умовах і, найголовніше, чи може він перевершити своїх конкурентів, включаючи POCO C55 і Moto G13.

Realme C53 працює дуже добре за свою ціну в 6 000 грн. Він забезпечує достатню продуктивність для базових повсякденних завдань і навіть перевершує своїх конкурентів за результатами бенчмаркінгу. Пристрій може похвалитися пристойним часом автономної роботи і хорошим дисплеєм. Однак камери пристрою трохи не виправдовують очікувань.

Дизайн та дисплей

Дизайн Realme C53 може здатися знайомим тим, хто стежить за смартфонами бренду. Телефон виготовлений із пластику і має двоколірну задню панель, верхня частина якої глянцева, а нижня – матова. Я отримав на огляд Realme C53 у кольорі Champion Black, який на мій смак краще виглядає ніж Champion Gold.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тим не менш, телефон стійкий до відбитків пальців і плям, за винятком верхньої блискучої частини, на якій також розміщені три величезні кільця камер на 108 Мп + чорно-білий сенсор і світлодіодний спалах. Кільця камер досить сильно виступають над поверхнею, що призводить до того, що пристрій хитається під час набору тексту на плоскій поверхні.

Незважаючи на це, пристрій досить ергономічний, завдяки пласким краям і відносно легкій конструкції вагою 189 грамів. Що стосується входу/виходу, смартфон Realme оснащений портом USB Type-C і 3,5-мм роз’ємом для навушників, а також решіткою динаміка на нижній грані. Сканер відбитків пальців вбудований в кнопку живлення на правому торці. Можливо, він не дуже швидкий, але сканер відбитків пальців досить точний у розблокуванні пристрою.

Що стосується перегляду, то Realme C53 оснащений 6,74-дюймовою РК-панеллю з роздільною здатністю HD+ і частотою оновлення 90 Гц. Хоча дисплей не зовсім безрамковий, він все ж може похвалитися пристойним співвідношенням екрану до корпусу – 90%, особливо для бюджетного смартфона. Якість зображення задовільна для перегляду мультимедійного контенту в приміщенні.

Розбірливість при сонячному світлі також хороша, але найкраще він підходить для читання тексту. Крім того, кути огляду на пристрої пристойні, а іконки і кольори виглядають яскраво за стандартних налаштувань. Частота оновлення 90 Гц добре працює в інтерфейсі та підтримуваних додатках. Проте, пристрій не має сертифікації Widevine L1 для трансляції контенту з роздільною здатністю HD з потокових платформ.

Камери

Переходимо до суті справи – основна камера Realme C53 на 50 Мп. За замовчуванням вона видає зображення з роздільною здатністю 12 Мп. Звісно, ви також можете робити знімки з високою роздільною здатністю 50 Мп з телефону. Камера демонструє швидке фокусування і витримку, особливо в місцях з достатнім рівнем освітлення. Однак, знімки, які ви отримуєте, можуть залишити вас бажати більшого. Хоча камера добре вловлює деталі при яскравому сонячному світлі, їй важко підтримувати належний коефіцієнт контрастності, що призводить до перенасичених кольорів. Більше того, навіть з увімкненим режимом HDR зображенням бракує динамічного діапазону.

Зйомка в приміщенні та при недостатньому освітленні виглядає посередньо. Деталі часто розмиваються рівнем шуму, що потрапляє в кадр, і навіть спеціальний нічний режим не може ефективно його обмежити. Перейдемо до 8-Мп фронтальної камери Realme C53, яка просто виконує свою роботу. Однак ви не будете повністю задоволені селфі через відсутність деталізації обличчя і природних відтінків шкіри. Портрети виглядають добре при денному світлі, але пристрій міг би працювати краще з виявленням країв.

Продуктивність і програмне забезпечення

Що стосується продуктивності, Realme C53 оснащений SoC початкового рівня Unisoc T612 в парі з 4 ГБ або 6 ГБ оперативної пам’яті. Цікаво, що варіант з 6 ГБ оперативної пам’яті має 64 ГБ пам’яті на борту, тоді як варіант з 4 ГБ оперативної пам’яті доступний з 128 ГБ пам’яті. Обидва варіанти пам’яті можуть бути розширені користувачем за допомогою карти пам’яті micro SD, для якої в телефоні є спеціальний слот.

Пристрій добре справляється з основними завданнями, зокрема спілкуванням, переглядом соціальних мереж і потоковою передачею даних. Хоча він певною мірою справляється з багатозадачністю та іграми, загальний досвід використання є середнім. На жаль, при відтворенні BGMI з максимальною HD-графікою та високою частотою кадрів виникають помітні затримки та заїкання.

Результати бенчмарків Realme C53 підтверджують це спостереження. Він набрав 250 983 бали в AnTuTu, тоді як в багатоядерному тесті Geekbench він показав результат 1 490 балів. У тесті CPU Throttle телефон показав досить непогані результати: його пікова продуктивність впала на 81% при запуску 50 потоків протягом півгодини. Можливості підключення Realme C53 включають дві SIM-карти, дводіапазонний Wi-Fi, 4G LTE, GPS і Bluetooth v5.0.

Що стосується програмного забезпечення, Realme C53 поставляється з версією Realme UI T на базі Android 13 з коробки. Інтерфейс багато в чому нагадує звичайну версію Realme UI, але є деякі тонкі зміни під капотом. Зокрема, іконки додатків, панель швидких налаштувань і меню налаштувань були перероблені, щоб нагадувати стандартний Android. Він також має функцію динамічної міні-капсули, яка була представлена в Realme C55 на початку цього року; однак її функціональність все ще обмежена інформацією про заряджання або батарею.

Крім того, Realme взяла на себе ініціативу зменшити кількість фірмових додатків, попередньо встановлених на пристрої. Це не означає, що в ньому немає зайвого програмного забезпечення. Realme C53 поставляється зі своєю часткою попередньо встановлених додатків; але хороша новина полягає в тому, що багато з них можна видалити, що дозволяє користувачам налаштовувати вибір додатків відповідно до своїх уподобань.

Акумулятор і швидкість зарядки

Realme C53 оснащений акумулятором ємністю 5 000 мАг, якого вистачає більш ніж на день автономної роботи при незначному використанні. Це видно з тесту акумулятора в PCMark 3.0, де телефон показав результат 18 годин і 30 хвилин. Однак навігація та деякі ігри можуть скоротити час автономної роботи телефону до кінця дня.
Що стосується швидкості заряджання, то за допомогою 18-ватного зарядного пристрою, що постачається в комплекті, телефон повністю заряджається приблизно за 2 години 15 хвилин від нуля.

Висновок

Realme C53 – це бюджетний смартфон, як і будь-який інший пристрій у своєму сегменті. Він міг би зробити деякі поліпшення, особливо в плані камер, де він може похвалитися найбільшим сенсором серед своїх конкурентів. Хоча час автономної роботи вражає, а дисплей викликає повагу, продуктивність пристрою відчувається млявою при виконанні будь-яких завдань, що виходять за рамки базових.

Беручи все до уваги, рекомендувати варіант Realme C53 з 6 ГБ оперативної пам’яті стає досить складно, особливо враховуючи його ціну в Україні – 6 000 грн. За цей же бюджет можна знайти кращі варіанти, включаючи власний смартфон Realme C55, який має вдвічі більший обсяг пам’яті, кращий чіпсет і рішення для швидкої зарядки на 33 Вт замість 18 Вт. Однак, якщо ви відданий шанувальник Realme із суворими бюджетними обмеженнями, варіант Realme C55 з 4 ГБ оперативної пам’яті може стати підходящим вибором.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Realme
  • Останні записи

    Xiaomi анонсувала USB4-кабель із підтримкою зарядки 240 Вт

    Xiaomi планує випустити новий кабель для заряджання та передачі даних. Він підтримує високу швидкість та…

    16.05.2024

    Huawei Pura70 Ultra порівняли за якістю камер із Samsung Galaxy S24 Ultra

    Насамперед експерт порівняв якість зйомки на фронтальну камеру 4К 60 к/с. На Huawei Pura70 Ultra…

    16.05.2024

    Представлені перші навушники з підтримкою ChatGPT

    Компанія Wooask Technology із Гонконгу випустила унікальні навушники TransBuds A8. Вони підтримують нейромережу ChatGPT, можуть…

    16.05.2024

    6 головних переваг Google Pixel 8a порівняно з Pixel 7a

    Google Pixel 8a щойно вийшов у продаж, і в ньому з'явилося багато оновлень, на які…

    16.05.2024

    Microsoft Edge перестане працювати на старих ПК та ноутбуках

    Компанія Microsoft незабаром випустить оновлену версію браузера Edge, і він виявиться несумісним із деякими моделями процесорів. Це…

    16.05.2024

    Наскільки потужний ПК потрібен для гри Stalker 2: попередній прогноз

    Українська студія GSC Game World нарешті оголосила точну дату виходу шутера з відкритим світом S.T.A.L.K.E.R.…

    16.05.2024