Огляд realme 11 Pro+: найкращий середньобюджетний смартфон у 2023 році

Realme 11 Pro+ оснащений 200-мегапіксельною основною камерою та новим чіпсетом Dimensity 7050

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Realme продовжує вдосконалювати свою фірмову серію з кожною наступною ітерацією, як з точки зору можливостей, так і з точки зору ціни. Так, компанія, безумовно, відмовилася від своєї бюджетної лінійки, але навіть зі збільшенням цінника, модельний ряд все одно залишається привабливим. Візьмемо, наприклад, Realme 10 Pro+ з минулого року, пропозицію середнього класу, яка за зовнішнім виглядом може конкурувати навіть з більш преміальними флагманами. Цей рік нічим не відрізняється, оскільки бренд виводить речі на новий рівень з дизайном та камерою на борту. Realme 11 Pro+ оснащений 200-мегапіксельним датчиком ISOCELL GM3 від Samsung, що є першим для будь-якого смартфона, а також має шкіряну задню панель, що є першим для смартфонів Realme в Індії. Починаючи з 18 999 грн, ціна Realme 11 Pro+ є дуже конкурентоспроможною, що ставить його в дуже переповнений сегмент.

У цьому огляді давайте з’ясуємо, чи вартий телефон своїх грошей і як він позиціонується на ринку смартфонів.

Дизайн і дисплей

Realme перенесла свої чудові дизайнерські рішення з минулого року в Realme 11 Pro+, надавши пристрою преміальний вигляд, який перевершує його вагову категорію. Найбільше мені подобається його задня панель зі шкірозамінника, яка не тільки додає елегантності, але й забезпечує захист від випадкових падінь і забруднень. Мій варіант кольору називається Sunrise Baige, і він виглядає саме так, як звучить, із золотистими вставками та білосніжною шкірою. У верхній частині знаходиться гігантське кільце камери, схоже на минулорічний Xiaomi 12S Ultra, в якому розміщені три датчики і модуль спалаху. Просто дивлячись на цей величезний блок модуля камери, створюється враження, що на вас дивиться єдине всюдисуще око. Це може, м’яко кажучи, збити з пантелику, але такий вигляд добре поєднується з видатним дизайном смартфона.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Телефон відчувається досить легким у руці при вазі 184 г, а його тонкість можна порівняти лише з його попередником. Крім того, ви отримуєте звичайний набір функцій, включаючи стереодинаміки, порт USB Type-C і слот для двох SIM-карт, а також клавішу регулювання гучності і кнопку живлення збоку. Realme дійсно проробила фантастичну роботу, щоб завоювати свою цільову аудиторію, і 11 Pro+ більше нагадує витвір мистецтва, ніж смартфон.

Що стосується досвіду перегляду, бренд в основному дотримується політики “не лагодити, якщо він не зламаний”. Realme 10 Pro+ мав один з найвишуканіших дисплеїв, який коли-небудь прикрашав телефон вартістю до 15 000 гривень, і 11 Pro+ наслідує його приклад. Ви отримуєте вигнуту AMOLED-панель, яка раніше була доступна лише флагманам преміум-класу, і невеликий отвір у верхній частині для селфі-камери. Екран оновлюється з частотою 120 Гц і має роздільну здатність FHD+ (1 080 x 2 412), що є досить стандартним для цієї ціни.

Візуальному сприйняттю 11 Pro+ допомагає технологія O1 Ultra Vision Engine, яка покращує кольори відео на льоту і підвищує рівень яскравості HDR-контенту. До речі, телефон також має підтримку HDR10+, яка працює на OTT-платформах, таких як Netflix. Рамки навколо дисплея надзвичайно тонкі завдяки вигинам з обох боків, і я не відчув жодного випадкового дотику. Нарешті, дисплей більш ніж пристосований до сонячних зовнішніх умов завдяки майже 950 ніт пікової яскравості.

Камера

Цього разу Realme приділила особливу увагу оптичному обладнанню. 200-мегапіксельний сенсор ISOCELL HP3 від Samsung на Realme 11 Pro+, а допоміжний акторський склад включає 8-мегапіксельну надширококутну камеру та 2-мегапіксельну макрокамеру. Для порівняння, навіть топовий флагман Samsung, Galaxy S23 Ultra (огляд), використовує сенсор HP2, що робить камеру 11 Pro+ ще більш вражаючою. Я завжди стверджував, що фірмова серія Realme завжди була на передовій майстерності камер у своєму сегменті, і цей раз не став винятком. Знімки, зроблені основною камерою при денному світлі, бездоганно вирізані в деталях і точно передають кольори. Динамічний діапазон не поступається флагманським моделям, а великий розмір матриці дозволяє отримати набагато більше світла, щоб правильно висвітлити будь-який пейзаж.

За замовчуванням телефон робить знімки з роздільною здатністю 12,5 Мп, які об’єднують 16 пікселів в один для максимальної деталізації. Однак режим UHD 200 Мп робить знімки з повною роздільною здатністю, які можуть додати значно більшу площу обрізки за рахунок динамічного діапазону. Крім того, Realme 11 Pro+ дозволяє робити фотографії з 2- та 4-кратним зумом, що знову ж таки використовує кадрування з видошукача основної камери. Хоча ця функція додає зручності, для справжнього покращення фотографій знадобиться спеціальний телесенсор.

Говорячи про деякі функції камери, слід зазначити, що телефон має режим “Вулиця”, який дозволяє робити портретні знімки з різною фокусною відстанню. У цьому ж режимі ви також можете увімкнути автоматичний зум, щоб наблизитися до об’єкта зйомки, не переміщуючи камеру. Крім того, фокус також можна налаштувати вручну на свій смак або дозволити автофокусу камери вирішувати за вас. У будь-якому випадку, кінцевий результат не завжди був мені до вподоби, але я впевнений, що подальші експерименти можуть дати більш сприятливі результати.

Зображення в умовах низької освітленості насичені деталями та рівнями експозиції, навіть якщо ви не використовуєте спеціальний нічний режим. Звісно, його використання додає шар якісного шумозаглушення і лише невелике перенасичення різкості. Загальний ефект досить приємний, і мені особливо подобається швидка швидкість затвора і фокусування навіть за відсутності достатнього освітлення.

Відео із смартфону:

Надширококутний об’єктив – це те, що, на мою думку, потребує деяких удосконалень. Звісно, якість зображення не наближається до основної камери, але я очікував, що вона принаймні не поступатиметься їй у точності передачі кольорів. На жаль, ні динамічний діапазон, ні колірна температура надширококутної камери не відповідають умовам зйомки. Макросенсор добре справляється зі зйомкою крупним планом, але при помірно слабкому освітленні дає збої. Нарешті, у вас також є 32-мегапіксельна селфі-камера, яка робить знімки з непоганими рисами обличчя, але стає жертвою деяких хитрощів Realme з надмірним підвищенням різкості. На закінчення, Realme 11 Pro+ перевершує за якістю зображень завдяки вражаючій 200-мегапіксельній основній камері, яка затьмарює будь-які обмеження своїх вторинних камер. Переглянути оригінал фото із камери на 200 МП можна за посиланням .

Продуктивність і програмне забезпечення

Realme 11 Pro+ знаменує собою дебют SoC Dimensity 7050 від MediaTek, 6-нм восьмиядерного процесора з двома продуктивними ядрами Cortex-A78 і шістьма ефективними ядрами Cortex-A55. Рівень продуктивності 11 Pro+, безумовно, є кроком вперед у порівнянні з торішнім Dimensity 1080, але не може бути класифікований як найкращий в сегменті. Показники бенчмарків – це один із способів оцінити обчислювальні можливості пристрою, і Realme 11 Pro+ гідно справляється зі своїми показниками. В Antutu телефон отримав 543 205 балів, що приблизно на п’ять відсотків більше, ніж в минулій ітерації. Geekbench 6 отримав одноядерні та багатоядерні результати 934 і 2 358, а тест CPU Throttle показав, що телефон працює на 84 відсотки від своєї пікової продуктивності. 

Все це говорить про те, що телефон відносно добре справляється із завданнями середнього та високого рівня, але якщо ви людина з високими вимогами до обробки даних, то вам краще підійдуть такі варіанти, як iQOO Neo7 (огляд) або Motorola Edge 40. Ігрова продуктивність на Realme 11 Pro+ досить хороша: CoD: Mobile працює з частотою 60 кадрів в секунду. Крім того, ви отримуєте максимум 256 ГБ пам’яті UFS 3.1 і 12 ГБ оперативної пам’яті LPDDR5, що більш ніж оптимально.

Що стосується налаштувань аудіо, мені подобається, як добре звучать стереодинаміки на телефоні з дуже незначними перешкодами навіть на високій гучності. Аутентифікація здійснюється за допомогою оптичного датчика відбитків пальців, розташованого під дисплеєм. Процес реєстрації відбувається швидко, хоча я помітив, що його розпізнавання іноді буває дещо ненадійним. Нарешті, телефон має функціонал 5G, що на сьогоднішній день є само собою зрозумілим, і досвід користування ним залишається більш ніж оптимальним у мережі Jio в Ноїді.

Пристрій працює під управлінням RealmeUI 4.0, який базується на Android 13, і додає кілька нових функцій порівняно з попередньою версією. Наприклад, під час відтворення музики зі Spotify на постійно увімкненому дисплеї з’являються елементи керування звуком та рекомендації. Однак інтерфейс можна вважати захаращеним через наявність численних додатків Realme як на головному екрані, так і на панелі додатків. Крім того, при кожному завантаженні програми з’являється нав’язливе вікно, яке пропонує схожі або популярні програми. Незважаючи на ці недоліки, інтерфейс RealmeUI 4.0 залишається інтуїтивно зрозумілим, налаштовуваним і загалом зручним для користувача.

Акумулятор

Мене дивує, що Realme вдалося втиснути акумулятор на 5 000 мАг в такий тонкий корпус. Телефон дійсно працює значний проміжок часу без необхідності підзарядки. Зокрема, в моєму випадку, коли Realme 11 Pro+ не підключений до 5G, він працює близько шести годин без підзарядки. Це не включає жодної активності з інтенсивним використанням графічного процесора, а лише мої повсякденні завдання, пов’язані з соціальними мережами та YouTube. Навіть якщо пристрій розрядиться, Realme забезпечила зарядний пристрій потужністю 100 Вт, щоб поповнити заряд акумулятора в одну мить.

Остаточний вердикт

Важко описати словами, наскільки добре Realme 11 Pro+ виглядає і відчувається як телефон вартістю трохи менше 20 000 гривень. Мої друзі справді сплутали смартфон з ультрапреміальним телефоном, і їх важко в цьому звинувачувати. Компанія виконала бездоганну роботу зі шкіряною задньою панеллю, вигнутим екраном та загальною естетикою 11 Pro+. Я відчуваю, що оптичні можливості телефону обмежені лише основним сенсором, і можна було б попрацювати над покращенням надширококутної камери. Крім того, якщо при прийнятті рішення про покупку ви керуєтесь лише первинними характеристиками, то можна знайти і кращий смартфон. Однак, якщо ви шукаєте супермодний телефон з корисними функціями в середньому ціновому сегменті, то я від щирого серця рекомендую Realme 11 Pro+.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.