Огляди

Огляд Nintendo Switch Mario Red & Blue Edition – спецверсія популярної портативної консолі

Share

Портативна консоль Nintendo Switch була вперше презентована ще у 2017 році, і з того часу змогла показати дуже хороші результати продаж. Після цього найважливішим оновленням стала спрощена версія Nintendo Switch Lite, презентована у кінці 2019 року – вона стала повністю портативною, без відстібних Joy Con-ів. Нам вдалося протестувати новішу спеціальну версію Nintendo Switch, яка отримала назву Mario Red & Blue.

Ми дякуємо магазину PIXOPHONE за наданий на огляд пристрій, і якщо вам треба придбати, обміняти, відремонтувати, доповнити аксесуарами будь-що — вам саме до них!

Ціна та контекст ринку

Зараз Nintendo Switch Mario Red & Blue Edition коштує на українському ринку, в середньому, близько 16500 гривень. У нашому випадку комплектація включає червону консоль Nintendo Switch, червоні контролери Joy-Con зі синіми ремінцями, червону док-станцію, а також чохол у спеціальній стилізованій версії Mario Edition і захисну плівку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розглядаючи Nintendo Switch через 6 років після виходу, враховуючи, що за цей час з’явився і значно потужніший Steam Deck від Valve, і ROG Ally від Asus, і багато менш відомих, але більш продуктивних конкурентів, варто зазначити, що ця консоль не підійде тим, хто шукає співвідношення апаратної продуктивності до ціни. Зараз ця консоль краще підійде любителям ігор Nintendo, компактного (відносно того ж Steam Deck) форм-фактору, а також для дітей.

Дизайн та дисплей

По суті, Nintendo Switch – це маленький ігровий планшет, до якого збоку кріпляться два контролери Joy Con. Збірка планшета надійна, хоча варто зазначити про те, що існує дуже відома проблема “Joy Con дрифту”, з якою стикається багато користувачів. Габарити консолі складають 102 мм х 239 мм х 13.9 мм (коли Joy Con прикріплені до корпусу). Вага без Joy Con складає близько 297 грамів, з ними – 398 грамів. У нашому випадку консоль стилізована під гру Mario, що можна побачити на усіх елементах – починаючи від приставки і джойконів і закінчуючи док-станцією. На жаль, на док-станції немає порта Ethernet, який би тут був до речі.

Модель оснащена IPS-дисплеєм з діагоналлю 6.2 дюйма, роздільною здатністю 1280 х 720 пікселів та частотою оновлення 70 Гц. При цьому, в режимі використання в док-станції, максимальна роздільна здатність складає 1920 х 1080 пікселів. Загалом, у стаціонарному режимі з док-станцією консоль демонструє значно кращу продуктивність. Дисплей у Nintendo Switch (у нашій версії не OLED-панель) “не хапає зірок з неба” – це якісний, але дуже базовий за своїми характеристиками дисплей. Тим не менше, досвід використання цього дисплея непоганий.

Апаратне забезпечення

За роботу моделі відповідальна досить стара кастомна платформа NVIDIA Tegra, яка використовується у всіх інших версіях Nintendo Switch. Як ми вже згадували, вона не витримує конкуренції з рішеннями від AMD, які часто використовуються в сучасних портативних консолях, таких як Steam Deck або Asus ROG Ally. Тим не менше, для забезпечення мобільної продуктивності в портованих на Nintendo Switch крос-платформних іграх і ексклюзивних тайтлах Nintendo.

Об’єм внутрішньої пам’яті складає 32 ГБ, при цьому частина пам’яті зарезервована для ОС. Такого об’єму малувато, але є можливість розширити її за допомогою карти пам’яті (підтримуються карти microSD, microSDHC та microSDXC). Також важливо згадати про те, що є окремий слот для ігрових картриджів, на яких можна купувати тайтли Nintendo. Якщо говорити про решту апаратного забезпечення, варто згадати про акселератор, гіроскоп та датчик освітленості.

Оснащення та порти

Як ми вже згадували, в оснащення моделі входять два контролери Joy Con та док-станцію. Важливо зазначити, що Joy Con можна витягати та використовувати зі спеціальною підставкою, створюючи таким чином геймпад. Крім цього, двом гравцям можна взяти по одному Joy Con і грати, наприклад, у гонки Mario Kart. У багатьох тайтлах консоль забезпечує дуже якісну та приємну вібровіддачу. На задній панелі є відкидна опора, яка дає можливість зручно встановити Switch на столі чи інший горизонтальній поверхні. Крім цього, слід згадати про те, що в оснащення Nintendo Switch входять стереодинаміки.

Якщо мова про порти, тут також є про що поговорити. Ми вже згадували про порт для карти пам’яті формату microSD та порт для фірмових картриджів. У Nintendo Switch є порт USB-C для зарядки та підключення до док-станції та jack 3.5 мм для підключення навушників. У док-станції Nintendo Switch встановлено два роз’єми USB- спереду та ззаду, порт живлення та HDMI для підключення до зовнішнього монітора/телевізора.

Геймінг та автономність

Якщо говорити про геймінг – основне призначення Nintendo Switch, варто згадати про те, що якщо на момент виходу Nintendo Switch ігрова бібліотека була досить скромна, то зараз модель отримала як багато портів, так і непогану кількість фірмових тайтлів від Nintendo. Так, наприклад, нещодавно було презентовано продовження популярної серії Zelda – Tears of the Kingdom. Якщо розглядати Nintendo Switch, як компактний портативний ігровий девайс для фірмових тайтлів Nintendo – він може принести багато позитивних емоцій.

За автономність відповідальний акумулятор об’ємом 4310 мАг. Що важливо, її не можна самостійно вийнято (принаймні, не передбачається, що це роблять користувачі – для цього слід нести консоль у сервісний центр). Автономність складає, в середньому, від 4 до 9 годин. При грі у The Legend of Zelda: Breath of the Wild, час автономної роботи складає близько 5 годин. Що важливо, тут немає швидкої зарядки – консоль в режимі очікування заряджається близько 2-3 годин. Акумулятори, звісно, є і в самих Joy Con – вони заряджаються автоматично, коли встановлені у консоль. Саму консоль можна заряджати як у док-станції, так і окремо, просто підключивши зарядку через USB-C.

Висновки

Nintendo Switch – це цікавий пристрій, який навіть через 6 років після початкового виходу все ще вартий уваги, особливо для любителів тайтлів Nintendo. Він легкий, портативний, має багато цікавих фішок, і у випадку, якщо ви любите тайтли Nintendo готові розглядати Switch як варіант для покупки, рекомендуємо глянути на Nintendo Switch Mario Red & Blue Edition та інші спеціальні версії – вони дають додаткові приємні емоції завдяки своєму дизайну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Ben Jamin

Редактор який пише тільки чесні новини. Знає назви всіх смартфонів Samsung.

Опублікував
Ben Jamin
  • Останні записи

    Нові iPad Pro отримають лише одну камеру: чому Apple відмовилася від ширококутної камери

    Нещодавнє оновлення iPad Pro стало одним із найбільш значущих за останні роки: яблучні планшети отримали передові процесори…

    13.05.2024

    OnePlus 13 і OnePlus 13R отримають різний дизайн

    На початку цього року китайська компанія OnePlus випустила на світовий ринок свій новий флагманський смартфон…

    13.05.2024

    У мережу злили якісні фото новенького HONOR 200 Pro

    Хоча HONOR 200 Lite вже офіційно представлений, ми також очікуємо на появу ще як мінімум…

    13.05.2024

    Космічну “Руку Бога” показали на фантастичному фото

    Нове зображення одержано камерою темної енергії (DECam), встановленою на телескопі Бланко в Чилі. На кадрі…

    13.05.2024

    Samsung Galaxy S25 може стати чудовим ігровим смартфоном завдяки Snapdragon 8 Gen 4

    Samsung, швидше за все, випустить Galaxy S25 на початку наступного року, і очікується, що телефон…

    13.05.2024

    Скільки коштуватиме нова кишенькова консоль Asus ROG Ally X

    Минулого тижня Asus розкрила факт швидкого анонсу кишенькової консолі ROG Ally X, запланований на 2…

    13.05.2024