Огляди

Огляд Lenovo ThinkBook 16+ G4 IAP – офісний монстр з потужним апаратним забезпеченням

Share

Компанія Lenovo пропонує дуже багато цікавих офісних ноутбуків, у тому числі в модельних рядах ThinkPad та ThinkBook. Ми отримали можливість протестувати одну з дуже цікавих моделей – ThinkBook 16 G+ IAP. Це дуже продуктивний офісний ноутбук, який має великий екран, потужний процесор, хороший об’єм оперативної пам’яті, широкий набір портів, непогану автономність, і загалом, судячи з переліку характеристик, може стати хорошим варіантом для покупки. Не зволікаючи, переходимо до огляду цього цікавого рішення від Lenovo.

Дизайн та дисплей

Ноутбук має дуже стильний, мінімалістичний та приємний дизайн – корпус виконаний з анодованого алюмінію, який пройшов через піскоструменеву обробку. Тут встановлена приємна фірмова клавіатура Lenovo, а також дійсно великий та зручний трекпад. Варто згадати про те, що кнопка ввімкнення винесена за межі клавіатури (у іншому випадку іноді можуть відбуватися ненавмисні вимкнення), а також про можливість розкривати ноутбук на 180 градусів.

Якщо мова про дисплей, то тут ThinkBook 16+ G4 IAP є чим гордитись – модель має IPS-дисплей з діагоналлю 16 дюймів, роздільною здатністю 2560 х 1600 пікселів. При цьому максимальна яскравість складає 350 ніт, а кольорове покриття sRGB – 100 відсотків. Це досить чітка і приємна матриця, хоч і не дуже яскрава. Вона ідеальна підійде для офісних задач та програмування, але у випадку, якщо важлива яскравість та кольороперадача: фоторедагування, кольорокорекція і т.п. – краще обрати інший варіант.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Апаратне забезпечення та пам’ять

За роботу моделі відповідальний процесор Intel Core i7-1260P, який оснащений 12 фізичними ядрами та 16 віртуальними потоками. Відеокарта тут інтегрована – Intel Iris Xe Graphics, яка використовує для графічних задач оперативну пам’ять. У цілому, апаратного забезпечення більш ніж вистачає для усіх офісних задач та задач, пов’язаних з програмуванням. Особливо у цьому допомагає великий об’єм оперативної пам’яті, про який далі і поговоримо.

У нашій конфігурації використовується 32 ГБ оперативної пам’яті, що можна назвати золотим стандартом на даний момент. 16 ГБ вистачає для більшості користувачів, але якщо ви великий поціновувач багатозадачності, або ж потребуєте великого об’єму оперативної пам’яті через специфіку своїх робочих задач – ThinkBook 16+ G4 у конфігурації з 32 ГБ оперативної пам’яті стане чудовим варіантом. У ролі внутрішньої пам’яті використовується накопичувач SSD M.2, який також є чудовим робочим варіантом.

Набір інтерфейсів та автономність

В оснащення моделі входить один роз’єм HDMI, один USB-A 2.0, два USB-A 3.2 Gen1, один USB-C 3.2 Gen2, а також, що важливо, один Thunderbolt 4. Окрім цього, досить важливо згадати про мініджек 3.5 міліметра для підключення навушників. Також варто згадати про наявність RJ-45 для кабельного підключення до Інтернету, а з бездротових стандартів варто відзначити Bluetooth 5.1 та Wi-Fi 802.11ax (Wi-Fi 6).

За автономність моделі відповідальний акумулятор об’ємом 71 Вт/год. Цю модель не можна назвати рекордною в плані автономності, але акумулятор тут досить непоганий. Виробник заявляє до 8.7 годин автономної роботи, що очікувано, враховуючи досить великий екран моделі та продуктивність. Також слід згадати про підтримку швидкої зарядки.

Висновки

ThinkBook 16+ G4 IAP – це ультимативне продуктивне рішення, яке “з головою” покриє усі задачі, пов’язані з браузингом, роботою з офісним пакетом, програмуванням, системним адмініструванням, тощо. Варто зазначити, що модель не підійде для важкої роботи з 3D через відсутність дискретної відеокарти, а також для задач, пов’язаних з точною кольорокорекцією. Якщо вам підходить це, а також досить великі габарити моделі – ThinkBook 16+ G4 IAP явно варто розглянути, як варіант для покупки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Ben Jamin

Редактор який пише тільки чесні новини. Знає назви всіх смартфонів Samsung.

Опублікував
Ben Jamin
Tags: Lenovo
  • Останні записи

    Новий чіп Apple M4 показує дуже високу продуктивність

    Apple робить щось шалене зі своїм новим чіпом M4. Хоча ми звикли бачити, як нові…

    13.05.2024

    1600-річний камінь із загадковим написом знайшли в англійському саду

    Чоловік в Англії, що пропалює свій сад, зробив унікальне відкриття. Він знайшов старий камінь із…

    13.05.2024

    Опубліковано зображення першого ноутбука на Snapdragon X Plus

    У мережі з'явилися якісні зображення ноутбука Lenovo IdeaPad Slim 5, побудованого на базі процесора Qualcomm…

    13.05.2024

    Що відомо про iPhone 16 Pro: характеристики, ціна, дата виходу

    Численні інсайди вказують на те, що в цьому поколінні найочікуваніший флагман отримає новий дизайн, збільшений…

    13.05.2024

    Нові iPad Pro отримають лише одну камеру: чому Apple відмовилася від ширококутної камери

    Нещодавнє оновлення iPad Pro стало одним із найбільш значущих за останні роки: яблучні планшети отримали передові процесори…

    13.05.2024

    OnePlus 13 і OnePlus 13R отримають різний дизайн

    На початку цього року китайська компанія OnePlus випустила на світовий ринок свій новий флагманський смартфон…

    13.05.2024