Огляд Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 – преміальний корпоративний ноутбук з топовими характеристиками

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Lenovo пропонує багато чудових рішень на ринку компактних комп’ютерів, серед яких варто звернути увагу на корпоративні ThinkPad. Ці ноутбуки завжди стояли відособлено – їх цінують на за найдешевшу ціну чи найкрутіші характеристики. Це серія, яка має довгу історію, ряд унікальних фішок, стильний впізнаваний дизайн, а також забезпечує знамениту надійність при використанні. Протестувавши модель ThinkPad T14s Gen 3, ми готові поділитись з вами своїми враженнями.

Дисплей та дизайн

Модель оснащується 14-дюймовим IPS-дисплеєм з роздільною здатністю FullHD+. Частота оновлення складає 60 Гц, а яскравість – 300 ніт. Слід зазначити, що незважаючи на позиціювання моделі, матриця тут не найкраща – охоплення кольорового простору NTSC складає 45 відсотків.

Якщо ж мова про дизайн – тут складно придумати щось, про що не знає фанат модельного ряду ThinkPad. Традиційний стильний чорний корпус з червоними елементами та фірмовим червоним TrackPoint на клавіатурі, можливість розкривати на 180 градусів, а також прекрасна фірмова клавіатура ThinkPad і трекпад з трішки незвичними кнопками – усе на місці.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Апаратне забезпечення

За роботу ноутбука відповідає топовий процесор Intel Core i7-1260P, який характеризується 12-ма фізичними ядрами та 16-ма віртуальними потоками. За графічну складову відповідальна відеокарта Intel Iris Xe Graphics, яка цілком підходить для усіх задач середньостатистичного користувача, у тому числі для нескладного геймінгу.

У парі з процесором працює 16 ГБ оперативної пам’яті LPDDR5 з частотою 4800 МГц. Слід зазначити, що ця пам’ять розпаяна на материнській платі, тому не вдасться розширити об’єм. Для зберігання даних користувача передбачений SSD формату M.2, об’єм якого складає 1024 ГБ.

Автономність та інтерфейси

За автономність відповідальний акумулятор об’ємом 57 Вт/год, який складається з трьох сегментів. Підтримується швидка зарядка. Враховуючи, що вага моделі складає 1.21 кілограма, це досить непоганий показник, але розраховувати на рекордну автономність не слід. Тим не менше, ноутбук може забезпечити повний робочий день від одного заряду акумулятора.

В оснащення ноутбука входить один роз’єм HDMI, два USB 3.2 Gen1, два Thunderbolt 4, а також джек 3.5 мм. Підтримується Bluetooth 5.1 та Wi-Fi 6, але от RJ-45 для підключення до інтернету кабелем немає.

Фішки та висновки

З фішок моделі варто згадати про стереодинаміки Dolby Audio потужністю по 2 Вт. Є веб-камера з роздільною здатністю HD, а також інфрачервона камера. Модель має захист від вологи, сканер відбитків пальців, модуль TPM 2.0, а також оснащена Kensington Lock.

У підсумку, модель можна назвати досить цікавим пристроєм корпоративного класу, який чудово підійде для розробників програмного забезпечення, представників бізнесу та інших користувачів, для яких важлива надійність та безвідмовність, поєднана з красивим дизайном та потужним апаратним забезпеченням. Якщо вам підходить сукупність характеристик цієї моделі та її вартість, сміливо можете розглядати її, як варіант для покупки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.