Огляди

Огляд Sony SRS-XG300: преміальна Bluetooth-колонка від Sony

Share

Ми змогли протестувати преміальну колонку Sony SRS-XG300, ціна якої на українському ринку складає 9999 гривень. Рішення з самого початку виглядало досить цікаво: Bluetooth 5.2 та LDAC, можливість multipoint-підключення (одночасного відтворення з декількох підв’язаних пристроїв), захист за стандартом IP67, великі гучні динаміки та багато іншого. Не зволікаючи, переходимо до огляду Sony SRS-XG300.

 

Комплектація та дизайн

Sony SRS-XG300 важить 3 кілограми, і це досить солідна вага для Bluetooth-колонки. Тим не менше, габарити колонки дозволяють вмістити її в звичайний рюкзак чи сумку при транспортуванні. У колонки дуже стильний та акуратний дизайн – зверху розташована гумова ручка, майже весь корпус покритий приємною тканиною. Елементи керування розташовані у двох секціях. У колонки є приємна LED-підсвітка на радіаторах, контролювати яку можна через фірмовий додаток Sony. Також пристрій має міцний корпус, захист від вологи та пилу.

У комплекті зі Sony SRS-XG300 поставляється сама колонка, адаптер живлення та користувацький гайд. Для зарядки використовується роз’єм USB-C, і, що важливо, комплектний блок має підтримку швидкої зарядки. Незважаючи на наявність роз’єма jack 3.5 мм у комплекті, відповідний кабель з колонкою не поставляється.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звук та автономність

У колонки є підтримка стандартних кодеків SBC та AAC, а також власний кодек Sony LDAC, який використовується для високоякісного звучання. У Sony SRS-XG300 чистий, гучний та басовитий (особливо у режимі Mega Bass), звук, який дивує, враховуючи відносно невеликі габарити колонки. Також колонка забезпечує непогану якість звуку під час дзвінків, дає можливість підключати два пристрої до колонки через Bluetooth, створити стереопару з іще однією SRS-XG300 або навіть об’єднати до 100 сумісних бездротових колонок з функцією Party Connect.

Заявлена автономність складає 25 годин, але слід зауважити, що мова про автономність при стандартній гучності, без увімкненого режиму Mega Bass та без підсвітки. У випадку використання підсвітки та увімкненого режиму Mega Bass, при гучності на рівні близько 60 відсотків, колонка працює близько 17 годин. Словом, показники автономності дуже непогані, причому завдяки підтримці швидкої зарядки є можливість зарядити її за 10 хвилин на 70 хвилин відтворення музики. Також є опція підзарядки смартфону від колонки, дуже корисна опція у цей непростий час.

Налаштування та програмне забезпечення

І на iOS, і на Android-пристроях спарування з колонкою відбувається досить швидко, але у випадку Android підтримується Google Fast Pair, завдяки чому процес стає ще швидшим. Для налаштування на iPhone, по суті, потрібен один крок – спарувати пристрій через меню Bluetooth.

Для керування та налаштування функцій колонки використовується мобільний додаток Sony Music Center (доступний на Android та iOS). Є можливість налаштування звуку зі створенням власного пресету еквалайзера, вибору багатьох режимів звучання, тощо. Також у колонки є підтримка налаштування підсвітки (для просунутих налаштувань можна окремо завантажити додаток Fiestable).

Висновки

У Sony SRS-XG300 дуже хороший звук, непогана автономність, стильний та функціональний корпус, а також широкий функціонал програмного забезпечення. У випадку, якщо ви розглядаєте варіанти у цьому ціновому сегменті, SRS-XG300 від Sony буде дуже непоганим варіантом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Ben Jamin

Редактор який пише тільки чесні новини. Знає назви всіх смартфонів Samsung.

Опублікував
Ben Jamin
  • Останні записи

    ПриватБанк здивував клієнтів: у банку спростили обмін валют

    Державна фінустанова "ПриватБанк" полегшила процедуру обміну валют для бізнес-клієнтів. Для цього запустили валютну торговельну платформу.…

    13.05.2024

    Чому на флешці не варто довго зберігати важливі файли

    Багато людей роками зберігають файли на USB-флеш-накопичувачах. На перший погляд, цей підхід є абсолютно правильним.…

    13.05.2024

    Sony Xperia 1 VI отримає більший оптичний зум, ніж Samsung Galaxy S24 Ultra

    Поточний флагманський смартфон Sony Xperia 1 V, має телефотокамеру з оптичним зумом від 3,5-кратного до…

    13.05.2024

    Представлений vivo X100 Ultra – флагман з найкращими на ринку камерами

    Компанія vivo провела у Китаї презентацію нової лінійки смартфонів, до якої увійшли моделі X100s, X100s…

    13.05.2024

    Названо найшвидший суперкомп’ютер для штучного інтелекту

    Американський суперкомп'ютер Aurora став найпотужнішим у світі для роботи із завданнями штучного інтелекту. Його продуктивність…

    13.05.2024

    Apple Vision Pro 2 може використовувати більше технологій Samsung і бути дешевшим

    Перша гарнітура змішаної реальності Vision Pro від Apple, можливо, не змогла змінити світ через свою…

    13.05.2024