Огляд Sony SRS-XG300: преміальна Bluetooth-колонка від Sony

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми змогли протестувати преміальну колонку Sony SRS-XG300, ціна якої на українському ринку складає 9999 гривень. Рішення з самого початку виглядало досить цікаво: Bluetooth 5.2 та LDAC, можливість multipoint-підключення (одночасного відтворення з декількох підв’язаних пристроїв), захист за стандартом IP67, великі гучні динаміки та багато іншого. Не зволікаючи, переходимо до огляду Sony SRS-XG300.

 

Комплектація та дизайн

Sony SRS-XG300 важить 3 кілограми, і це досить солідна вага для Bluetooth-колонки. Тим не менше, габарити колонки дозволяють вмістити її в звичайний рюкзак чи сумку при транспортуванні. У колонки дуже стильний та акуратний дизайн – зверху розташована гумова ручка, майже весь корпус покритий приємною тканиною. Елементи керування розташовані у двох секціях. У колонки є приємна LED-підсвітка на радіаторах, контролювати яку можна через фірмовий додаток Sony. Також пристрій має міцний корпус, захист від вологи та пилу.

У комплекті зі Sony SRS-XG300 поставляється сама колонка, адаптер живлення та користувацький гайд. Для зарядки використовується роз’єм USB-C, і, що важливо, комплектний блок має підтримку швидкої зарядки. Незважаючи на наявність роз’єма jack 3.5 мм у комплекті, відповідний кабель з колонкою не поставляється.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звук та автономність

У колонки є підтримка стандартних кодеків SBC та AAC, а також власний кодек Sony LDAC, який використовується для високоякісного звучання. У Sony SRS-XG300 чистий, гучний та басовитий (особливо у режимі Mega Bass), звук, який дивує, враховуючи відносно невеликі габарити колонки. Також колонка забезпечує непогану якість звуку під час дзвінків, дає можливість підключати два пристрої до колонки через Bluetooth, створити стереопару з іще однією SRS-XG300 або навіть об’єднати до 100 сумісних бездротових колонок з функцією Party Connect.

Заявлена автономність складає 25 годин, але слід зауважити, що мова про автономність при стандартній гучності, без увімкненого режиму Mega Bass та без підсвітки. У випадку використання підсвітки та увімкненого режиму Mega Bass, при гучності на рівні близько 60 відсотків, колонка працює близько 17 годин. Словом, показники автономності дуже непогані, причому завдяки підтримці швидкої зарядки є можливість зарядити її за 10 хвилин на 70 хвилин відтворення музики. Також є опція підзарядки смартфону від колонки, дуже корисна опція у цей непростий час.

Налаштування та програмне забезпечення

І на iOS, і на Android-пристроях спарування з колонкою відбувається досить швидко, але у випадку Android підтримується Google Fast Pair, завдяки чому процес стає ще швидшим. Для налаштування на iPhone, по суті, потрібен один крок – спарувати пристрій через меню Bluetooth.

Для керування та налаштування функцій колонки використовується мобільний додаток Sony Music Center (доступний на Android та iOS). Є можливість налаштування звуку зі створенням власного пресету еквалайзера, вибору багатьох режимів звучання, тощо. Також у колонки є підтримка налаштування підсвітки (для просунутих налаштувань можна окремо завантажити додаток Fiestable).

Висновки

У Sony SRS-XG300 дуже хороший звук, непогана автономність, стильний та функціональний корпус, а також широкий функціонал програмного забезпечення. У випадку, якщо ви розглядаєте варіанти у цьому ціновому сегменті, SRS-XG300 від Sony буде дуже непоганим варіантом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.