Огляд Razer Huntsman Tournament Edition – неймовірно швидка клавіатура для геймерів та професіоналів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ігрові клавіатури вже давно увійшли в наше життя, і нікого такою вже особливо не здивуєш. Тим не менше, постійно з’являються справді цікаві рішення, які можуть вразити. Одним з таких є Razer Huntsman Tournament Edition, яку нам вдалося протестувати. Ця модель виходить за межі лозунга Razer “for gamers, by gamers” (від геймерів для геймерів), адже дає чудовий користувацький досвід не лише геймерам, але й професіоналам, які щоденно працюють з ПК.

Характеристики Razer Huntsman Tournament Edition:

  • Тип свічів: червоні лінійні оптичні
  • Хід клавіш: 3.5 міліметра
  • Кількість кнопок клавіатури: 87
  • Довжина зйомного USB-A на USB-C кабеля: 2 метри
  • Вага: 0.741 кілограма
  • Ресурс: 100 мільйонів натискань
  • Ціна: 4999 гривень

Комплектація та дизайн

У комплекті з Razer Huntsman Tournament Edition поставляється офіційна документація, наклейки та дуже якісний кабель USB-A на USB-C, на порти якого за замовчуванням одягнені пластикові ковпачки, що забезпечують красивий зовнішній вигляд конекторів. Варто зазначити, що довжина комплектного кабеля складає аж 2 метри.

У клавіатури дуже стильний чорний однотонний дизайн з RGB-підсвіткою, знизу є дві пари відкидних ніжок різної висоти, а кабель живлення надійно фіксується при вставленні. Уся нижня панель покрита паттерном “for gamers, by gamers”, а на фронтальній панелі, над стрілками, є логотип компанії Razer. Слід зазначити, що клавіатура майже повністю виконана з пластику, але основна пластина металева, що створює чудовий баланс надійності, стабільності та відносно легкої ваги (до речі, незважаючи на TKL-формат, модель відчувається дуже компактною).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Червоні свічі та користувацький досвід від набирання

У Razer Huntsman Tournament Edition використовуються червоні лінійні оптичні свічі, внаслідок чого набирання на цій клавіатурі відчувається, як щось надшвидке – достатньо буквально легенько доторкнутися до клавіші, і дію буде зчитано. Це дуже добре при іграх, але може бути дещо незвично при набиранні тексту – клавіатура ніби надто “спішить”, через що бувають хибні спрацювання. Варто перед покупкою врахувати, що червоні свічі справді дуже гучні, і це іноді чути навіть у навушниках.

 

 

Слід зазначити, що на тесті був варіант лише з англійською розкладкою, і він досить часто зустрічається у продажі. У випадку, якщо клавіатура призначена суто для геймінгу, або ви ідеально володієте набиранням “всліпу”, можна закрити на це очі, адже відсутність кирилиці не матиме впливу на користувацький досвід. Якщо ж це не так, до ціни клавіатури слід одразу додати хороше гравіювання (ймовірно, клеїти наклейки на такий девайс не особливо захочеться).

Програмне забезпечення та підсвітка

Клавіатура має підтримку програмного забезпечення Razer Synapse – фірмового програмного забезпечення для конфігурації підсвітки, макросів та маппінгу клавіш. Клавіатура може зберігати у пам’яті 5 різних профілів (цього цілком достатньо для усіх улюблених кіберспортивних дисциплін), а на домашньому ПК Synapse може зберігати стільки профілів, скільки ви захочете, і мапити ці профілі до усіх програм та ігор, які хочеться користувачу.

 

Очікувано, Razer дозволяє дуже гнучно налаштувати підсвітку клавіатури – можна налаштовувати підсвітку буквально по клавішах, використовуючи фірмове програмне забезпечення Razer Chroma Studio. Підсвітка виглядає дуже приємно, і особливо приємно, що її можна так налаштовувати, але при цьому вона не настільки яскрава у порівнянні з іншими продуктами Razer.

Висновки

До явних переваг рішення Razer можна віднести легкий та компактний форм-фактор, а також високоточні топові оптичні свічі. Окрім цього, клавіатура має дуже круте програмне забезпечення для налаштування та чудовий зйомний кабель. До недоліків, вочевидь, можна віднести досить високу ціну, а також, як би це парадоксально не звучало – швидкість, яка при інтенсивному набиранні тексту може призводити до численних міс-кліків. У випадку, якщо все це створює для вас приємну картину, Razer Huntsman Tournament Edition явно варто розглянути, як варіант для покупки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.