Огляд Lenovo Legion 5 та аксесуарів – ідеальний сетап для геймера

Компанія Lenovo дуже добре почуває себе на ринку геймерських девайсів, і зараз нам вдалося протестувати не просто ноутбук, а одразу сетап з ноутбука та кількох девайсів – килимка, навушників та мишки. Це дає можливість поглянути на те, як виробник бачить свій модельний ряд у зібраному вигляді, та краще визначитись, чи варто розглядати його продукцію, як варіант для покупки.

Характеристики Lenovo Legion 5 15ACH6H

  • Дисплей: 15.6”, FullHD, IPS, 300 ніт, 165 Гц, 100% sRGB
  • Процесор: AMD Ryzen 7 5800H
  • Пам’ять: 16 ГБ DDR4 3200 МГц, SSD M.2 1024 ГБ
  • Графічний адаптер: NVIDIA GeForce RTX 3070 8 ГБ
  • Порти: HDMI, 4 USB 3.2 Gen1, 2 USB-C 3.2 Gen2, мініджек 3.5 мм
  • Бездротові інтерфейси: Bluetooth 5.1, Wi-Fi 802.11ax (Wi-Fi 6)
  • Автономність: 80 Вт/г, є підтримка швидкої зарядки
  • Габарити: 362.56 х 260.61 х 25.75 мм, 2.4 кілограма

Дисплей та дизайн

Lenovo Legion 5 15ACH6H оснащений досить хорошим дисплеєм з роздільною здатністю FullHD, головною фішкою якого, окрім охоплення кольорового простору sRGB на рівні 100 відсотків, явно можна назвати частоту оновлення 165 Гц. Такий дисплей дозволяє особливо круто грати у всі кіберспортивні дисципліни, де залізо ноутбука може забезпечити дуже високий фреймрейт, але і нові ігри тут виглядають дуже круто завдяки топовій відеокарті.

Ноутбук отримав типовий для модельного ряду Lenovo Legion дизайн – його дизайн достатньо строгий, незважаючи на ігрове призначення, хоча присутня і підсвітка. Екран можна відкрити на 180 градусів, габарити досить відчутні – товщина моделі складає 25.75 міліметра, вага – 2.4 кілограма.

Продуктивність та об’єм пам’яті

“Серце” Lenovo Legion 5 15ACH6H – продуктивний AMD Ryzen 7 5800H, який оснащений 8 фізичними ядрами та 16 віртуальними потоками. Він спокійно справляється з усіма робочими та ігровими задачами, які перед таким ноутбуком може поставити користувач. З усіма ігровими задачами модель справляється ідеально, що забезпечує роздільна здатність FullHD у комбінації з відеокартою NVIDIA GeForce RTX 3070 – ноутбук може всі новинки при високих графічних налаштуваннях з прекрасним показником FPS.

Об’єм пам’яті у нашій конфігурації був дуже хорошим: об’єм внутрішньої пам’яті SSD складає 1 ТБ, чого достатньо для робочих та ігрових задач більшості користувачів, причому це ще й дуже швидка пам’ять. Об’єм оперативної пам’яті тут складає 16 ГБ, чого також цілком достатньо, і це саме золота середина станом на 2022 рік.

Інтерфейси та автономність

Модель має дуже широкий набір інтерфейсів. З бездротових слід згадати про підтримку Wi-Fi 802.11ax (Wi-Fi 6), та Bluetooth 5.1. Модель оснащена одним HDMI, чотирма USB 3.2 Gen1, а також двома USB-C 3.2 Gen2 та мініджеком 3.5 міліметра. У цілому, набір портів можна назвати дуже хорошим, і він підійде майже кожному.

За автономність відповідальний акумулятор об’ємом 80 Вт/, який забезпечує автономність на рівні близько 7-8 годин в режимі змішаного використання. При цьому слід розуміти, що при геймінгу автономність відчутно падає, що неодмінно стається з будь-яким продуктивним ігровим ноутбуком через споживання потужного апаратного забезпечення.

Ігрова мишка Lenovo Legion M600

Крім цього, нам вдалося протестувати ігрові аксесуари разом з ноутбуком Lenovo Legion, і у першу чергу розповімо про мишку Legion M600. Ця бездротова мишка має дуже точний сенсор з роздільною здатністю 16000 DPI та приємний ергономічний дизайн з додатковими кнопками.

Мишка добре підходить для тривалих ігрових сесій та залишає приємні враження від використання. Є підтримка програмного забезпечення Legion Accessory Central. Підключення відбувається через приймач 2.4 ГГц, Bluetooth 5.0, або ж через USB 2.0 дротовим способом. Нам найбільше сподобалось використовувати саме варіант з USB-приймачем, адже кількість портів USB-A у Lenovo Legion 15ACH6H спокійно дозволяє зробити це та не відчувати дискомфорту.

Килимок Lenovo Legion Gaming Control Mouse Pad L

Ігровій мишці потрібне хороше покриття, особливо, коли мова йде про кіберспортивні дисципліни. Ми тестували мишку Legion M600 з великим килимком Lenovo Legion Gaming Control Mouse Pad L, який має дуже приємне м’яке покриття. При товщині 2 міліметра він добре кріпиться до поверхні та стабільно тримається на ній під час роботи.

Розміри килимка складають 450 х 400 міліметри, тобто простору для руху мишки багато навіть при низькому DPI, що приємно під час ігрових сесій у шутерах, де потрібно цілитись, маючи великий простір для повороту мишки. Враховуючи доступну ціну, килимок стане чудовим компаньйоном для мишки.

Ігрові навушники Lenovo Legion H600

Для ігрових сесій, особливо у кіберспортивних дисциплінах, потрібні навушники, і ми тестували ноутбук разом з навушниками Legion H600. Модель, як і ноутбук, має стильний мінімалістичний дизайн, приємну посадку на голові та дуже хорошу пасивну шумоізоляцію – завдяки закритій конструкції навушники дуже суттєво допомагають ізолювати користувача від сторонніх шумів, а звуки гри не чують оточуючі. Звук у моделі якісний, і вони добре підходять як для ігор, так і для прослуховування музики (звісно, не для аудіофілів, але користувацький досвід на хорошому рівні).

Ми підключали навушники, як і мишку – за допомогою комплектного адаптера 2.4 ГГц, але при потребі їх можна підключати і за допомогою стандартного мініджека 3.5 міліметра. Що важливо, зарядка навушників відбувається через сучасний кабель USB-C, причому заряджаються вони близько 2 годин, а працюють точно більше половини доби, тому їх вистачає на декілька днів.

Висновки

Мобільний ігровий сетап Lenovo нам сподобався – є відчуття безшовного геймінгу, що забезпечується як продуктивним рішенням у вигляді ноутбука Lenovo Legion 15ACH6H, так і якісними та приємними аксесуарами. У цілому, сетап Lenovo можна рекомендувати, як варіант для покупки, причому як разом, так і окремі продукти для інших сетапів. І також ще пройдемося по цінах:

  • Ноутбук Lenovo Legion 5 15ACH6H – біля 60 000 грн.
  • Ігрова мишка Lenovo Legion M600 – 3 399 грн.
  • Ігрові навушники Lenovo Legion H600 – біля 6 000 грн.
  • Килимок Lenovo Legion Gaming Control Mouse Pad L – 659 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

3 КОМЕНТАРІ

  1. Не купуйте той шмат гімна. У ліджинів є ноун ішю. Появилась після року використання. Клава після рестарту вирубається і не працює у 80% випадків. Леново знає і не париться. Тредів на оф сапорт сайті достатньо. Єдина рекомендація павердрейн. Не фіксить. Навіть не завжди фіксить з рестартом. Часто треба кілька рестартів і виїсти хоча б ~50% батареї. Коли це ще й паралельно робочий ноут, то це чума. Екстернал клава лічить, звісно. Але для преміум лаптопа довалювати цих незручностей ну це дно.

  2. Реально проблемний ноут: в мене версія 5600/3060, під час будь якої вимогливої гри висне і випадає в синій екран. Допомогає тільки зниження частоти відеоядра с 2000 до 1600 і нижче. Тобто або перегрів або перевантаження по живленню.
    А якщо не грати- гарна приємна, але занадто важка машина)

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я