Огляди

Огляд Lenovo IdeaPad 3i 15ITL6 – недорогий домашній ноутбук із процесором Intel 11-го покоління

Share

Середньобюджетні робочі ноутбуки останнім часом стали явно кращими, і зараз бренди пропонують багато цікавих варіантів за відносно доступною ціною. Так, зараз нам на огляд потрапила модель Lenovo IdeaPad 3i 15ITL6. Цей ноутбук добре підійде для широкого ряду робочих задач, у тому числі офісних та програмування.

Апаратне забезпечення

За роботу ноутбука відповідальна середньобюджетна платформа Intel Core i5-1135G7, яка оснащена 4 фізичними ядрами та 8 віртуальними потоками. Частота складає до 4.2 ГГц. У цілому, процесор можна назвати непоганим середньобюджетним робочим варіантом, що підійде для більшості повсякденних задач і буде справлятися з ними дуже добре.

За графічну складову відповідальна дискретна відеокарта NVIDIA GeForce MX350, яка оснащена 2 ГБ відеопам’яті стандарту GDDR6. Зрозуміло, очікувати від цієї відеокарти флагманського рівня продуктивності не слід, і навіть хороших показників у сучасних іграх, але для кіберспортивних дисциплін її цілком достатньо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пам’ять

Модель доступна з до 12 ГБ оперативної пам’яті. Ноутбук поставляється з 4 ГБ оперативної пам’яті, розпаяними на системній платі, а також з від 4 до 8 ГБ оперативної пам’яті SO-DIMM. Такого об’єму вистачить для офісних задач та основного переліку задач, пов’язаних з програмуванням, але для дуже ресурсно залежних задач буде потрібно 32 ГБ.

Для зберігання внутрішніх даних тут використовується 2.5” HDD та M.2 SSD. Можна використовувати HDD 2.5” об’ємом до 1 ТБ, M.2 2242 SSD об’ємом до 512 ГБ, а також M.2 2280 SSD об’ємом до 1 ТБ. В цілому, є можливість сконфігурувати такий об’єм пам’яті, який вам потрібен, опираючись на відношення “ціна/об’єм”. З можливостей, які не безпосередньо, але все-таки відносяться до пам’яті, слід згадати про кард-рідер 4-в-1.

Екран та дизайн

У Lenovo IdeaPad 3i 15ITL6 використовується 15.6-дюймовий екран з роздільною здатністю FullHD. Тут застосовується технологія матриці TN, є антивідблискове покриття. Яскравість складає 250 ніт, чого може бути недостатньо для роботи не у приміщенні, але у офісних умовах такий показник, у цілому, адекватний.

Ноутбук має габарити 359.2 х 236.5 х 19.9 міліметра, при цьому вага складає 1.65 кілограма. Це цілком адекватні показники для офісного 15.6-дюймового ноутбука, але при цьому він явно не намагається встановити рекорд по рекордно малій товщині та вазі.

Автономність, фішки і стандарти

У ноутбуці використовується акумулятор об’ємом 38 Вт/г, і це не сильне місце Lenovo IdeaPad 3i 15ITL6- такого акумулятора не вистачатиме на дуже тривалий період, особливо, якщо до офісних задач додати геймінг, чи ще якимось чином завантажити ноутбук. З хороших моментів слід згадати про швидку зарядку потужністю 65W, що дозволяє за короткий проміжок часу зарядити ноутбук від нуля до ста відсотків.

З коробки модель оснащена досить широким переліком стандартів. Так, ноутбук отримав один USB 2.0, один USB 3.2 Gen 1, один USB-C 3.2 Gen 2 (лише для передачі даних), один HDMI 1.4b, кард-рідер, мініджек 3.5 міліметра та порт живлення. Оскільки у Lenovo IdeaPad 3 15ITL6 є підтримка TPM 2.0, є можливість встановлення Windows 11.

Висновки

Lenovo IdeaPad 3i 15ITL6 – непоганий варіант для людей, які чітко знають, що саме їм потрібно від ноутбука, а чим можна й пожертвувати. Офісні задачі – те, для чого створений цей ноутбук, на ньому використовуються добре, у тому випадку, якщо є можливість при потребі підключити ноутбук до живлення, а також немає прямого падіння світла від сильного джерела. У всіх решта параметрах ноутбук показує себе досить добре, і якщо недоліки для вас не є важливими, його сміливо можна розглянути, як варіант для покупки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Ben Jamin

Редактор який пише тільки чесні новини. Знає назви всіх смартфонів Samsung.

Опублікував
Ben Jamin
Tags: Lenovo
  • Останні записи

    Анонсовано геймерський смартфон Infinix GT 20 Pro з кібердизайном

    Ігровий телефон Infinix GT 20 Pro офіційно представлений у Саудівській Аравії. Наступник торішнього GT 10…

    29.04.2024

    Microsoft представила невелику модель ШІ, але потужну як ChatGPT і здатну працювати на телефонах

    Інструменти штучного інтелекту, такі як Microsoft Copilot, OpenAI ChatGPT або Google Gemini, та моделі, що…

    28.04.2024

    Що робити, якщо телефон не вмикається

    Деколи дуже часто телефон може давати збої і він перестає вмикатися. Що це може бути?…

    28.04.2024

    Інсайдер розкрив новий колір Nothing Phone (2a)

    Компанія Nothing оголосила про свої плани випустити нову версію Nothing Phone (2a) в Індії 29…

    28.04.2024

    Apple назвала найшкідливішу звичку користувачів iPhone

    Компанія Apple оновила свій сайт підтримки для iPhone та додала інформацію про правильне використання диспетчера…

    28.04.2024

    Xiaomi випустила розумну напувалку для вихованців

    Китайський технологічний гігант Xiaomi представив бездротовий інтелектуальний диспенсер води для домашніх тварин Mijia Smart Pet…

    28.04.2024