Огляд Lenovo IdeaPad 3i 15ITL6 – недорогий домашній ноутбук із процесором Intel 11-го покоління

Середньобюджетні робочі ноутбуки останнім часом стали явно кращими, і зараз бренди пропонують багато цікавих варіантів за відносно доступною ціною. Так, зараз нам на огляд потрапила модель Lenovo IdeaPad 3i 15ITL6. Цей ноутбук добре підійде для широкого ряду робочих задач, у тому числі офісних та програмування.

Апаратне забезпечення

За роботу ноутбука відповідальна середньобюджетна платформа Intel Core i5-1135G7, яка оснащена 4 фізичними ядрами та 8 віртуальними потоками. Частота складає до 4.2 ГГц. У цілому, процесор можна назвати непоганим середньобюджетним робочим варіантом, що підійде для більшості повсякденних задач і буде справлятися з ними дуже добре.

За графічну складову відповідальна дискретна відеокарта NVIDIA GeForce MX350, яка оснащена 2 ГБ відеопам’яті стандарту GDDR6. Зрозуміло, очікувати від цієї відеокарти флагманського рівня продуктивності не слід, і навіть хороших показників у сучасних іграх, але для кіберспортивних дисциплін її цілком достатньо.

Пам’ять

Модель доступна з до 12 ГБ оперативної пам’яті. Ноутбук поставляється з 4 ГБ оперативної пам’яті, розпаяними на системній платі, а також з від 4 до 8 ГБ оперативної пам’яті SO-DIMM. Такого об’єму вистачить для офісних задач та основного переліку задач, пов’язаних з програмуванням, але для дуже ресурсно залежних задач буде потрібно 32 ГБ.

Для зберігання внутрішніх даних тут використовується 2.5” HDD та M.2 SSD. Можна використовувати HDD 2.5” об’ємом до 1 ТБ, M.2 2242 SSD об’ємом до 512 ГБ, а також M.2 2280 SSD об’ємом до 1 ТБ. В цілому, є можливість сконфігурувати такий об’єм пам’яті, який вам потрібен, опираючись на відношення “ціна/об’єм”. З можливостей, які не безпосередньо, але все-таки відносяться до пам’яті, слід згадати про кард-рідер 4-в-1.

Екран та дизайн

У Lenovo IdeaPad 3i 15ITL6 використовується 15.6-дюймовий екран з роздільною здатністю FullHD. Тут застосовується технологія матриці TN, є антивідблискове покриття. Яскравість складає 250 ніт, чого може бути недостатньо для роботи не у приміщенні, але у офісних умовах такий показник, у цілому, адекватний.

Ноутбук має габарити 359.2 х 236.5 х 19.9 міліметра, при цьому вага складає 1.65 кілограма. Це цілком адекватні показники для офісного 15.6-дюймового ноутбука, але при цьому він явно не намагається встановити рекорд по рекордно малій товщині та вазі.

Автономність, фішки і стандарти

У ноутбуці використовується акумулятор об’ємом 38 Вт/г, і це не сильне місце Lenovo IdeaPad 3i 15ITL6- такого акумулятора не вистачатиме на дуже тривалий період, особливо, якщо до офісних задач додати геймінг, чи ще якимось чином завантажити ноутбук. З хороших моментів слід згадати про швидку зарядку потужністю 65W, що дозволяє за короткий проміжок часу зарядити ноутбук від нуля до ста відсотків.

З коробки модель оснащена досить широким переліком стандартів. Так, ноутбук отримав один USB 2.0, один USB 3.2 Gen 1, один USB-C 3.2 Gen 2 (лише для передачі даних), один HDMI 1.4b, кард-рідер, мініджек 3.5 міліметра та порт живлення. Оскільки у Lenovo IdeaPad 3 15ITL6 є підтримка TPM 2.0, є можливість встановлення Windows 11.

Висновки

Lenovo IdeaPad 3i 15ITL6 – непоганий варіант для людей, які чітко знають, що саме їм потрібно від ноутбука, а чим можна й пожертвувати. Офісні задачі – те, для чого створений цей ноутбук, на ньому використовуються добре, у тому випадку, якщо є можливість при потребі підключити ноутбук до живлення, а також немає прямого падіння світла від сильного джерела. У всіх решта параметрах ноутбук показує себе досить добре, і якщо недоліки для вас не є важливими, його сміливо можна розглянути, як варіант для покупки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.