Огляд realme 9 Pro Plus – ідеальний середньобюджетний смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія realme цього року презентувала багато смартфонів, у тому числі дуже непоганий середньобюджетний Realme 9 Pro Plus, який пропонує дуже цікавий набір характеристик. Після того, як ми змогли протестувати цю модель, ми готові поділитися своїми враженнями про неї, щоб ви могли вирішити, варто її розглядати, чи ні.

Дисплей та дизайн

До головних фішок realme 9 Pro Plus можна віднести дисплей: тут використовується панель Super AMOLED з діагоналлю 6.4 дюйма, роздільною здатністю FullHD+ та частотою оновлення 90 Гц. Цей дисплей можна назвати справді хорошим – він великий, яскравий, плавний та має хорошу кольоропередачу.

Смартфон realme 9 Pro Plus отримав достатньо приємний дизайн – на задній панелі рефлективне покриття з полосами, що міняє колір. Товщина смартфона складає лише 8 міліметрів, а вага – 182 грами – модель досить зручно використовувати однією рукою. Варто згадати про те, що сканер відбитків пальців вбудовано сканер відбитків пальців, а також про наявність мініджека 3.5 міліметра.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Продуктивність

За роботу realme 9 Pro Plus відповідальний чіпсет MediaTek Dimensity 920 5G, один з найновіших чіпсетів компанії MediaTek. У більшості випадків він демонструє кращу продуктивність та енергоефективність, ніж конкурентні рішення Qualcomm модельного ряду 700. У нашому випадку в парі з чіпсетом працювало 8 ГБ оперативної пам’яті, а об’єм внутрішньої пам’яті складав 128 ГБ, і такої конфігурації буде цілком достатньо для більшості користувачів.

Смартфон буквально “літає” в операційній системі, і справді важко знайти завдання, яке було б йому не під силу – від роботи в системі та веб-браузингу до соціальних мереж та важких ігор. У бенчмарках модель також показує себе добре, обганяючи прямих конкурентів на платформах Qualcomm.

Камера

realme 9 Pro Plus отримав основну камеру з головним сенсором Sony IMX766, що можна назвати однією з його головних фішок, адже такий сенсор використовується, переважно, у флагманських моделях. Слід зазначити, що в цього модуля ще й є підтримка оптичної стабілізації. Також основна камера Realme 9 Pro Plus включає ультраширокий модуль 8 МП та макро 2 МП, роздільна здатність фронтальної камери складає 16 МП.

Додаток камери смартфона дуже зручний у використанні та дозволяє легко переключатися між різноманітними доступними режимами зйомки за допомогою свайпів вверх та вниз по екрану. Зображення та відео на основний сенсор виходять справді прекрасними, при цьому ультраширокий хоч і не найгірший, але явно відстає в плані якості зйомки. Макро модуль тут скоріше “для галочки”, хоча іноді і дозволяє зняти хорошу фотографію.

Програмне забезпечення та автономність

З коробки смартфон поставляється з актуальною операційною системою Android 12. На неї встановлена фірмова оболонка Realme UI 3.0, яка дає приємний користувацький досвід та набір фішок. Слід згадати також про NFC, піддисплейний сканер відбитків пальців, мініджек 3.5 міліметра та стереодинаміки.

За автономність realme 9 Pro Plus відповідальний акумулятор об’ємом 4500 мАг, у нього є підтримка швидкої зарядки потужністю 60W, що дозволяє зарядити смартфон від нуля до ста відсотків за дуже короткий час – близько 40 хвилин. У цьому плані Realme 9 Pro Plus також показує себе, як один з найкращих смартфонів у цьому ціновому сегменті.

Висновки

У цілому, realme 9 Pro Plus можна сміливо назвати одним з найкращих середньобюджетних смартфонів – він оснащений якісним плавним дисплеєм, продуктивним апаратним та програмним забезпеченням, при цьому має дуже хорошу основну камеру та автономність. Враховуючи збалансований набір характеристик та фішок, а також дуже приємну ціну, Realme 9 Pro Plus явно варто розглянути, як варіант для покупки.

Фото зроблені на realme 9 Pro Plus:

Відео із смартфона realme 9 Pro Plus:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.