Огляд Lenovo Tab P12 Pro – потужний робочий Android-планшет

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Lenovo пропонує багато цікавих планшетів, і одним з флагманських рішень є P12 Pro. Модель має флагманські характеристики та деякі відчутні переваги над конкурентами, такі як 12-дюймовий AMOLED-дисплей з роздільною здатністю 2К. Ми протестували цей планшет і розповімо вам, на що він здатен і чому на нього варто звернути увагу.

Дизайн

У цілому, на ринку планшетів невелике різноманіття в плані дизайну, і Lenovo Tab P12 Pro у плані дизайну схожий на більшість інших флагманських планшетів. Модель дуже тонка – її товщина складає 5.6 міліметра, при цьому складає 565 грамів, що також не дуже багато для планшета з такою діагоналлю дисплея. Щоправда, ймовірно, через товщину планшета тут не вдалося розмістити мініджек 3.5 міліметра, хоча це рішення може бути спричинене і не нею.

Рамки дисплея досить тонкі, і при цьому фронтальна камера вбудована у верхню рамку (що зустрічається вже не на всіх флагманських планшетах – наприклад, у Huawei MatePad Pro фронтальна камера врізана в дисплей). На задній панелі розташований виступ основної камери та місце для зарядки стилуса.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дисплей

Однією з головних фішок планшета є дисплей – він оснащений 12-дюймовим AMOLED-дисплеєм з роздільною здатністю 1600 х 2560 пікселів та частотою оновлення 120 Гц. Є підтримка HDR10+ та Dolby Vision, відношення сторін складає 16:10. Це дуже хороший дисплей з яскравими, живими кольорами та високою контрастністю.

В цілому, AMOLED-панель цього планшета можна назвати флагманською, навіть якщо порівнювати з топовими планшетами Samsung. Слід зазначити, щоправда, що максимальна яскравість тут складає лише 600 ніт, тому малоймовірно, що Lenovo Tab P12 Pro буде завжди зручно використовувати при прямому падінні сонячних променів.

Продуктивність та пам’ять

За роботу планшета відповідальний чіпсет Qualcomm Snapdragon 870, який є розігнаним варіантом Qualcomm Snapdragon 865 – флагманського чіпсета для Android-флагманів 2020 року. Платформа дуже добре демонструє себе у повсякденних задачах, іграх та бенчмарках.

Планшет оснащений 6 ГБ оперативної пам’яті, чого цілком достатньо для усіх мультимедійних задач. Об’єм внутрішньої пам’яті складає 256 ГБ, що дає можливість перетворити Lenovo Tab P12 Pro на справжній “мультимедійний комбайн”.

Камера та стилус

Модель оснащена основною камерою з головним сенсором 13 МП та ультрашироким 5 МП. У першу чергу слід розраховувати на можливість сканування документів, але розраховувати на зйомку фото чи відео на серйозному рівні флагманських смартфонів не варто. Фронтальна камера тут також непогана, а завдяки наявності ToF-сенсора є просунуті AR-фішки.

Стилус у планшета досить непоганий. Він достатньо чутливий, і загалом пропонує хороший користувацький досвід. Щоправда, слід зазначити, що у порівнянні з рішеннями Samsung, він не настільки функціональний, але усі основні можливості у нього є.

Програмне забезпечення

Lenovo Tab P12 Pro, очікувано, поставляється з Android. Слід зазначити, що тут стоковий Android 11, що можна назвати як плюсом (через його чистоту та швидкість), так і частковим недоліком через відсутність хорошої оптимізації під планшети. Щоправда, варто зазначити, що вже скоро пройде вихід Android 12L для планшетів, який змінить ситуацію та адаптує стоковий Android під великий екран.

Є певна кількість програмного забезпечення, яке може бути корисним. Наприклад, Lenovo Project Unity дозволяє спарувати пристрої разом (планшет, смартфон та комп’ютер). Крім цього, є сторінка Entertainment Space, у якій разом зібрані YouTube, Netflix, Amazon Prime Video, Google TV та TikTok.

Автономність

За автономність відповідальний акумулятор об’ємом 10200 мАг, що справді багато для планшета, і вистачає на багато годин перегляду відео, геймінгу чи інших мультимедійних задач від однієї зарядки. У цілому, Lenovo Tab P12 Pro можна назвати одним з найкращих в плані автономності на ринку.

Крім цього, варто згадати про швидку зарядку потужністю 65W, що є одним з рекордних показників на ринку планшетів. Також слід зазначити, що у комплекті поставляється зарядний блок потужністю лише 30W, але можна використати сторонній блок та заряджати планшет швидше.

Висновок

У цілому, Lenovo Tab P12 Pro можна назвати хорошим варіантом для покупки, якщо вам потрібен потужний Android-планшет з великим флагманським екраном. Крім цього, він оснащений непоганим стилусом, має непоганий дизайн і справді чудову автономність. Якщо вам потрібен топовий планшет для мультимедійних та деяких вузько спрямованих професійних задач, Lenovo Tab P12 Pro можна назвати хорошим варіантом для покупки.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.