Огляд Lenovo Legion Slim 7 – ультратонкий ігровий ноутбук

Компанія Lenovo відома своїми ігровими рішеннями, але особливу цікавість викликають ноутбуки, що поєднують у собі продуктивність та досить компактні габарити. Lenovo Legion Slim 7, який нам вдалося протестувати, один з найкращих представників такого класу ноутбуків – він досить тонкий та легкий, при цьому демонструє дуже достойну продуктивність.

Дисплей

Ноутбук доступний з кількома конфігураціями дисплея, у всіх випадках використовується IPS-дисплей з діагоналлю 15.6 дюйма, покриття Adobe sRGB складає 100 відсотків, є підтримка Dolby Vision. Можливі такі варіанти: 3840 х 2160 пікселів при 500 ніт та 60 Гц, 1920 x 1080 пікселів при 300 ніт та 144 Гц, а також 1920 х 1080 пікселів при 300 ніт та 60 Гц, також 4к монітор має професійне калібрування Adobe RGB для дизайнерів, фотографів і т.д. Інші дисплеї мають 165 герц і якраз підходять для ігор + 100% SRGB, грати на такому дисплеї одне задоволення.

Перший варіант найкраще підійде для людей, які займаються продуктивними задачами та виготовленням контенту, і першу чергу для них важлива чіткість зображення. Другий ідеально підійде геймерам, оскільки пропонує високу частоту оновлення, при цьому час відгуку складає до 3 мілісекунд, а третій – найбільш доступний варіант, який при цьому також дуже непоганий.

Апаратне забезпечення

За роботу моделі можуть бути відповідальні процесор AMD Ryzen 5 5600H, AMD Ryzen 7 5800H, AMD Ryzen 9 5900HX. У всіх трьох продуктивність дуже хороша, але у більшості випадків підійде або молодший, або середній варіант – старший варто вибирати лише професіоналам зі специфічними потребами. За графіку відповідальні NVIDIA® GeForce RTX™ 3050 Ti, NVIDIA GeForce RTX 3060.

В цілому, для ігрових задач можна рекомендувати старшу або середню відеокарту, а молодша, хоч і може себе непогано показати в іграх, краще підійде для робочих цілей. Об’єм оперативної пам’яті складає 16 або 32 ГБ, і в сучасних реаліях варто орієнтуватись на варіанти 16 або 32. Для зберігання даних використовується M.2 NVMe PCIe SSD об’ємом 512 ГБ, 1 ТБ або 2 ТБ, і тут слід підбирати все під свої потреби.

Габарити та автономність

У випадку Lenovo Legion Slim 7 ми отримуємо не лише потужне апаратне забезпечення, але й дуже хороші, як для ігрового ноутбука з такою діагоналлю дисплея, габарити. Вони складають 356 х 250 х 17.9 міліметра, при цьому вага, залежно від модифікації, складає від 1.86 кілограма.

Варто зазначити, що при своїх відносно компактних габаритах та порівняно невеликій вазі, ноутбук має достатньо об’ємний акумулятор і може забезпечити непогану автономність. За автономність тут відповідальний акумулятор об’ємом 71 Вт/г, є підтримка швидкої зарядки Rapid Charge Pro. Слід зазначити, що автономність відчутно залежатиме від обраної конфігурації.

Інтерфейси та фішки

Модель поставляється з підтримкою Killer WLAN, підтримкою Wi-Fi 6 (802.11 ax) та Bluetooth 5.1. Lenovo Legion Slim 7 оснащений кардрідером типу “4-в-1”, комбінованим мініджеком 3.5 міліметра, двома USB 3.2 Gen 2, роз’ємом живлення, двома USB-C 3.1 Gen 2, а також спеціальним сервісним отвором Novo.

Ноутбук отримав веб-камеру 720P HD зі спеціальною шторкою, два динаміки з Dolby Atmos потужністю по 2W, а також клавіатуру з білою підсвіткою (опціонально доступна підсвітка Corsair iCUE RGB). Модель має попередньо встановлене програмне забезпечення Dolby Vision, Lenovo Vantage та Xrite-Pantone Color Management.

Висновки

Lenovo Legion Slim 7 – це хороший варіант для геймерів та професіоналів, які займаються створенням контенту, які при цьому потребують можливості постійного транспортування пристрою. Модель явно варто розглянути, як варіант для покупки, врахувавши наші рекомендації щодо вибору конфігурації для різних сценаріїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.