Огляд Huawei MateBook 14s: елегантний та потужний ноутбук для роботи

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Huawei має у своєму арсеналі багато різних категорій пристроїв, у тому числі й дуже цікаві ноутбуки. Нам вдалося протестувати один з преміальних робочих ноутбуків Huawei MateBook 14s, який пропонує дуже непоганий набір характеристик та дизайн, через що припаде до уваги багатьом потенційним покупцям, і ми готові поділитися своїми враженнями про цей апарат.

Дисплей та дизайн

Модель отримала LTPS-екран з діагоналлю 14.2 дюйма, роздільною здатністю 2520 х 1680 пікселів та частотою оновлення до 90 Гц. Відношення сторін тут 3:2, що дуже зручно для робочих задач, а показник максимальної яскравості складає 400 ніт. Слід зазначити, що у дисплея є покриття кольорової гами sRGB 100 відсотків.

Важливо зазначити, що цей дисплей – сенсорний, підтримується 10 дотиків. Контрастність складає 1500 : 1, є можливість переключення частоти оновлення з 60 Гц на 90 Гц з використанням хоткея Fn + R. У дисплея є сертифікат TUV Rheinland, що свідчить про низький рівень синього випромінювання та відсутність мерехтіння.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слід додати, що дисплей тут типу FullView – він має вузькі рамки та високе відношення площі дисплея до площі фронтальної панелі. Товщина ноутбука складає 16.7 міліметра, ширина та висота – 313.82 на 229.76 міліметра, вага – 1.43 кілограма. Дизайн ноутбука загалом нагадує MacBook Pro та інші легкі ультрабуки – він легкий, портативний та стильний. Особливо приємними виявились клавіатура і трекпад.

Апаратне забезпечення та автономність

За роботу ноутбука відповідальний чотириядерний восьмипотоковий процесор Intel Core i5-11300H, за графічні задачі – інтегрований графічний адаптер Intel Iris Xe. В парі з процесором, у двоканальному режимі, працює 8 ГБ оперативної пам’яті LPDDR4x, об’єм внутрішнього накопичувача NVMe PCIe SSD складає 512 ГБ.

За автономність ноутбука відповідальний акумулятор об’ємом 60 Вт/год, у якого є підтримка швидкої зарядки SuperCharge потужністю 90W. Варто зазначити, що зарядний адаптер досить компактний, і якщо у вас є планшет чи смартфон Huawei, буде дуже зручно використовувати один швидкий зарядний пристрій зі всіма девайсами. Ноутбук показує себе непогано в плані автономності – його явно вистачить на робочий день у режимі змішаного використання.

Фішки та висновки

До фішок моделі варто віднести підтримку розблокування як по обличчю, так і за допомогою сканера відбитків пальців, який розташований у кнопці ввімкнення. Підтримується Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1, у оснащення ноутбука входять два USB-C (для зарядки, передачі даних та підключення зовнішніх дисплеїв через DisplayPort), один USB 3.2 Gen 1, один HDMI, а також комбінований мініджек 3.5 мм.

В цілому, Huawei MateBook 14s можна назвати дуже непоганим варіантом для покупки, як ноутбук для робочих задач. Ноутбук легкий та портативний, має хорошу продуктивність, стильний дизайн, хороші клавіатуру і трекпад, а також достойну автономність. По суті, єдиним недоліком можна назвати відсутність дискретної відеокарти, але це потрібно не всім користувачам. Крім цього, такому тонкому ноутбуку це легко пробачити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.