Огляд Samsung Galaxy Z Fold 3 5G – гібрид смартфона та планшета з камерою-невидимкою

Компанія Samsung вже не перший рік поспіль залишається лідером на ринку гнучких смартфонів, на якому її, в цілому, можна назвати піонером. Ми отримали змогу протестувати третє покоління її гнучкого смартфона-планшета Galaxy Z Fold, і готові поділитися своїми враженнями.

Дякуємо магазину PIXOPHONE за наданий на огляд пристрій!

Дизайн

Розмір смартфона змінився не відчутно, але все одно він став трішки легшим у порівнянні з попереднім поколінням, що приємно при використанні. Незважаючи на розміри, Galaxy Z Fold 3 легко діставати з кишені. Сканер відбитків пальців дуже зручний та спрацьовує майже безвідмовно.

Слід зазначити, що конструктивні особливості смартфона передбачають не лише інновації, але й непоганий захист. Модель захищена за стандартом IPX8, скло Corning Gorilla Glass Victus захищає задню панель та маленький дисплей. Варто згадати також про самоочистку від пилу та можливість фіксації у різних станах.

Дисплей

Маленький дисплей Samsung Galaxy Z Fold 3 5G дозволяє робити практично все, що ви звикли робити на звичайному смартфоні. Він має нестандартну роздільну здатність 2268 х 832 пікселі, а також частоту оновлення 120 Гц, при цьому діагональ складає 6.2 дюйма.

Тим не менше, головна фішка моделі – саме внутрішній дисплей, який використовується у розкладеному стані смартфона. Його діагональ складає 7.6 дюйма, і такий пристрій можна назвати чудовим для споживання контенту будь-якого типу: книг, фільмів, ігор і т.і.

Камера

Модель можна назвати інноваційною не лише в плані форм-фактору, але й деяких інших рішень – для прикладу, фронтальна камера тут розташована під дисплеєм і, по суті, “невидима”. Це справді приємно, адже такий дисплей хочеться бачити без жодних вирізів та обмежень, і Galaxy Z Fold 3 дає таку можливість.

Слід зазначити, що основна камера Samsung Galaxy Z Fold 3 чудово підходить для комфортної зйомки фото та відео – вона демонструє, по суті, флагманський рівень. Безумовно, у випадку Galaxy Z Fold 3 камеру можна назвати більше приємним бонусом, бо весь інтерес викликає екран, але вона все одно дуже і дуже непогана.

Продуктивність

За роботу моделі відповідальний флагманський минулорічний чіпсет Qualcomm Snapdragon, в парі з яким працює 12 ГБ оперативної пам’яті, об’єм внутрішньої пам’яті складає від 256 до 512 ГБ. Версія на 512 ГБ потрібна лише у випадку, якщо ви хочете зберігати на смартфоні справді великі об’єми даних.

Слід зазначити, що продуктивності смартфона цілком достатньо для будь-яких задач, у тому числі важких 3D-ігор чи виконання інших високопродуктивних задач. Компанія Samsung явно буде підтримувати смартфон оновленнями програмного забезпечення, оскільки до цього підштовхують не лише його ціна та статус, але й апаратні можливості, яких вистачить на роки вперед.

Більше фото із налаштувань:

Автономність

За автономність смартфона відповідальний акумулятор об’ємом 4400 мАг, і хоча такий об’єм може спершу здатися недостатнім, враховуючи розмір внутрішнього дисплея, який вже близький до планшета, на практиці все дуже і дуже непогано. Він тримається повний робочий день у змішаному режимі використання, хоча можуть бути й ситуації, коли пристрій слід буде підзарядити.

Слід зазначити, що у смартфона є підтримка швидкої зарядки потужністю 25W, чого вже малувато на фоні навіть набагато дешевших рішень. Окрім цього, підтримується бездротова зарядка потужністю 11W та реверсивна бездротова зарядка потужністю 4.5W.

Висновки

Samsung Galaxy Z Fold 3 5G – один з найдорожчих смартфонів, доступних на ринку, і цю ціну він повністю виправдовує інноваціями, що в нього закладені. Тим не менше, перед покупкою слід обов’язково спробувати його власноруч та вирішити, чи підходить вам такий форм-фактор, і вже якщо підійде – смартфон сміливо можна брати.

Фото зроблені на Galaxy Z Fold 3 5G:

Відео із смартфона Galaxy Z Fold 3 5G:

Портретне відео із смартфона Galaxy Z Fold 3 5G:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.