Огляд Huawei FreeBuds Lipstick – навушники з унікальним дизайном і “топовим” звуком

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Huawei вже має на ринку кілька бездротових навушників, але, напевно, ніхто не очікував появи цієї незвичайної моделі. Внутрішності моделі FreeBuds 4 отримали новий розкішний дизайн, розроблений спеціально для жінок. Тестована на даний момент модель, крім цікавого зовнішнього вигляду, приваблює ще й якісним звуком, активним шумозаглушенням або комфортним носінням. Ідея створення навушників у формі губної помади, поза сумнівом, зачаровує, але чи виділяються вони чимось ще, крім зовнішнього вигляду? Тут ми і розберемося, це огляд навушників Huawei FreeBuds Lipstick.

Упаковка

Навушники можна знайти в преміальній коробці разом із зарядним кабелем USB-C та обов’язковою документацією. Зазвичай, ми знаходимо інші розміри поролонових насадок в упаковці навушників, але ця модель розроблена без них.

Дизайн

Пристрій відразу привертає увагу своїм нетрадиційним дизайном, який (як видно з назви) був натхненний губною помадою. Я ціную оригінальність, але насамперед те, що вона досягається не за рахунок якісної обробки. Чорна коробочка із золотими вставками із нержавіючої сталі має преміальний ефект не лише на фотографіях, а й у руці.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Єдине, що я можу відзначити із недоліків, це те, що вона збирає відбитки пальців через блискуче покриття. На щастя, вони видні лише за прямого світла. Більше враження, яке зупинилося на 84,5 грамах, також допомагає розкішному враженню. У світі смартфонів та смарт-аксесуарів велика вага зазвичай вважається мінусом, але в даному випадку це однозначно люс.

Після розкриття коробки на вас чекатимуть два червоні навушники, які своїм дизайном нагадують Apple AirPods. Так що це не класичні фліп-навушники, а навушники із пластиковим корпусом, ніжками та без поролонових насадок. Тим не менш, вони, як і раніше, дуже зручні, навіть при тривалому носінні. Їх невелика вага також має значення, кожен із навушників важить лише 4,1 грама.

Управління

Обома навушниками можна керувати за допомогою тачпада, який знаходиться в їхніх ніжках. На мою думку, це менш практичне рішення в порівнянні з розміщенням тачпада на навушниках. Робота з сенсорним екраном у цьому випадку була більш вимогливою та менш зручною. Тим не менш, це все ж таки набагато краще, ніж взагалі відсутність тачпада на навушниках.

Щодо самих ярликів, пісню можна відтворити або зупинити подвійним натисканням. Той самий жест працює, щоб відповісти або завершити виклик. Але якщо ці попередньо встановлені параметри вас не влаштовують, у Huawei AI Life можна встановити подвійний тап для пропуску пісень або пробудження голосового помічника. Можна також встановити різні жести для кожного телефону окремо.

Існує також жест дотику та утримання, який контролюється ANC і також може відхиляти вхідний виклик. Крім того, можна використовувати навушники для керування гучністю, проводячи пальцем вгору або вниз сенсорною панеллю.

Щоб підтвердити, що пристрій зареєстрував ваш дотик під час спроби увімкнути або вимкнути активне шумозаглушення, гарнітура повідомить вас, активна ця функція чи ні. Однак мені не вистачає звуку, який би підтверджував, що навушники підключені до мобільного телефону чи комп’ютера. Натомість вони видають звук лише тоді, коли я вставляю їх у вуха.

ANC та звук

Модель Huawei FreeBuds Lipstick виглядає цікаво, але питання у тому, яка у неї якість звуку. Зрештою, вони все ще просто навушники і насамперед мають бути функціональними. На щастя, у цьому напрямі вони не підкачали і пропонують чистий, збалансований звук із великим динамічним діапазоном. У режимі за замовчуванням баси та високі частоти не переважають, але у додатку є можливість виділити одну із складових.

Хоча ця модель не підходить для флагманських бездротових навушників, ви залишитеся задоволені, якщо є одним з найвибагливіших користувачів. Мікрофони, що використовуються, не відстають за якістю і телефонізація через навушники проходить без проблем. Я також ціную, що звук відтворення припиняється майже відразу, коли ви витягуєте навушник із вуха. Потім знову відпустить, коли я поверну навушник у вухо.

Особисто я віддаю перевагу виведенню звуку відкритої конструкції, але його мінусом є висока звукопередача та майже повна відсутність пасивного шумозаглушення. Проте тут на сцену виходить ANC. Активне шумозаглушення в навушниках із замкнутим контуром далеко не рівноцінно, але йому вдається придушити менш виражені звуки. Мені найбільше сподобався ANC у менш завантажених умовах. У той час він відфільтровував звичайні шуми, що підвищувало чіткість музики, але залишало більш пронизливі тони, такі як голоси. Завдяки цьому у мене завжди був огляд того, що відбувається навколо мене. При включенні функції надворі, шумній вулиці, різниця, на жаль, відчувалася лише у часі автономної роботи.

Використання

Навушники можна без проблем використовувати без програми, але якщо ви хочете отримати від них максимум користі, рекомендую її завантажити. Ви можете знайти її у магазині Google Play, App Store або AppGallery під назвою AI Life. Після сполучення на головному екрані програми буде відображатися картка з навушниками і, якщо вони підключені, їхня поточна ємність батареї. Натисніть вкладку, щоб отримати доступ до параметрів навушників.

Ми з перших створили так званий Центр підключення, в якому відображаються всі пристрої, до яких навушники коли-небудь були підключені. Потім можна видалити деякі з них або вимкнути автоматичне підключення. Ви також можете вибрати бажаний пристрій або увімкнути опцію Dual Connect, яка дозволяє підключати навушники до двох пристроїв одночасно.

Далі в програмі ви знайдете кнопку для увімкнення або вимкнення шумозаглушення, де ви також можете вибрати його інтенсивність. Загальний (сильний) режим встановлюється автоматично, але можна переключити його на так званий затишний режим, який пропонує лише невелике шумозаглушення. Однак, оскільки ANC навушників може відфільтровувати мінімум шуму тільки в сильнішому режимі, я не бачу сенсу використовувати слабший режим.

На відміну від функції шумозаглушення, у нас також є можливість посилювати оточуючі голоси, що призначене для користувачів, що слабо чують. Після включення програма виконає коротку перевірку слуху, щоб побачити, які частоти ви чуєте краще, а які гірші. Потім він створить ваш профіль, щоб налаштувати чіткість ваших голосів.

У кількох пікселях поряд з нами (можливо, для деяких це найцікавіше) знаходиться розділ «Якість звуку», де є дуже спрощений еквалайзер. На жаль, він пропонує лише три режими – “За замовчуванням”, “Посилення басів” та “Покращення високих частот”. У цьому розділі ми також знайдемо можливість покращити якість під час дзвінка, але я не мав жодних проблем із чіткістю звуку під час дзвінків і у мене не було необхідності включати функцію.

Внизу сторінки ви знайдете лише функцію «Знайти мої навушники», розділ «Налаштування» з можливістю вказати, чи слід автоматично призупиняти звук після вибору навушників, і, нарешті, важливий розділ із можливістю оновлення навушників до Остання версія.

Витривалість та зарядка

За словами виробника, навушники можуть пропрацювати максимум 22 години разом із зарядним пристроєм. При увімкненому ANC це значення знижується до 14 годин. Повідомляється, що без коробки губної помади FreeBuds вони працюють 4:00 без ANC і 2,5 години з включеним ANC. Прослухавши менше половини гучності, мені вдалося дістатися цих цифр. Однак при більшому обсязі чекайте на меншу витривалість.

Заявлені значення не б’ють рекорди і для вимогливих користувачів їх може не вистачити, але великою перевагою є зарядка. У кожному телефоні встановлено акумулятор ємністю 30 мАг, а з нуля до 100 мАг можна зарядити за 50 хвилин. Це означає, що всього через кілька хвилин у коробці у них буде соку ще кілька десятків хвилин прослуховування. З зарядкою біля боксу те саме, його акумулятор ємністю 410 мАг заряджається з нуля до 100 за 50 хвилин.

Висновок

Спочатку я боявся, що загальна якість обладнання буде не найкращою і що виробник вклав усі свої ресурси в унікальний дизайн. На щастя, мої побоювання не виправдалися, і навушники змогли відстояти свою вищу ціну пристойною якістю звуку та достатньою витривалістю. Тим не менш, ці області не відповідають кращим бездротовим навушникам на ринку, тому для більш вимогливих користувачів їх, ймовірно, буде недостатньо.

Чистота та збалансованість звуку забезпечать приємне прослуховування будь-якого жанру. Однак при необхідності подачу басів та високих частот можна налаштувати у додатку AI Life. Чотиригодинний час автономної роботи без увімкненого ANC в даний час є найкращим середнім показником і більш ніж достатнім для звичайного використання. Я також маю похвалити якість мікрофонів, телефонний зв’язок через навушники був абсолютно безпроблемним. Такий же великий був комфорт носіння, що ми можемо подякувати за вдалий дизайн, який відрізняється якістю виготовлення, а не лише оригінальністю.

Що мені не сподобалося в цій моделі, так це пасивне та активне шумозаглушення. Пасивне придушення через відкриту конструкцію дуже слабке, те саме вірно і для ANC. Активне придушення може відфільтровувати подразнюючі шуми в деяких ситуаціях, але його частіше використовують у менш галасливих умовах.

Ціна

Ціна на Huawei FreeBuds Lipstick – 6999 грн., це однозначно велика сума як для бездротових навушників. Але давайте глянемо на це із іншої стороний, за 250 доларів ви отримуєте унікальні навушники, із неперевершиним дизайном яких незустріниш у кожного користувача. І звук який зрівняється навsть із Airpods.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.