Огляд Lenovo ThinkPad X1 Fold – найбільш інноваційний ноутбук нашого часу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Lenovo досить часто презентує цікаві рішення на ринку ноутбуків, але одним з найцікавіших за останній час, без сумніву, можна назвати Lenovo ThinkPad X1 Fold Gen 1 – перший ноутбук з гнучким екраном на ринку. Отримавши можливість протестувати дане рішення, ми готові поділитися своїми враженнями від використання.

Дизайн та габарити

Безумовно, ThinkPad X1 Fold Gen 1 можна назвати красивим та вишуканим рішенням, яке одразу привертає увагу завдяки унікальному дизайну. Завдяки унікальній конструкції розмір можна зменшити вдвоє, зробивши його пристроєм у формі книги, яке можна запхати навіть у велику кишеню та носити з собою всюди.

Варто зазначити, що пристрій досить легкий та тонкий – його товщина складає 27.8 міліметра (у складеному стані), а вага – 999 грамів. По суті, перший на ринку пристрій з такими можливостями вийшов досить малогабаритним, що буде приємним плюсом для потенційного користувача.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дисплей

Діагональ основного дисплея у розкладеному стані складає 13.3 дюйма. Роздільна здатність гнучкої OLED-матриці складає 2048 х 1536 пікселів, при цьому яскравість тут на рівні 300 ніт. У розкритому стані відношення сторін складає 4:3, завдяки чому можна зручно одночасно працювати з двома вікнами.

Вікна на екрані можна розташувати як самостійно, так і вибрати з двох можливих варіантів – два вікна або одне на весь екран. Варто зазначити, що складка, яка завжди зустрічається на гнучких пристроях, тут майже не відчувається – лише у розкладеному стані можна побачити, що скло посередині не ідеально гладке.

Продуктивність

За роботу Lenovo ThinkPad X1 Fold відповідальний досить середній процесор Intel Core i5-L16G7, в парі з яким працює 8 ГБ оперативної пам’яті. Безумовно, такої продуктивності буде мало для високопродуктивної роботи та ігор, але з офісними задачами все непогано.

Об’єм внутрішньої пам’яті, у нашому випадку, складає 512 ГБ. В оснащення моделі входять лише роз’єми USB-C, один з них підтримує DisplayPort для підключення зовнішнього монітора. Роз’єми рознесені по різних торцях, тому при будь-якій орієнтації його буде зручно використовувати.

Фішки

У моделі є непогані додаткові можливості, які варто виділити. У ThinkPad X1 Fold є інфрачервона камера, яка дозволяє швидко входити в систему через Windows Hello. У ThinkPad X1 Fold є криптографічний модуль TPM 2.0, який шифрує збережену на пристрої інформацію, який дозволяє без проблем встановити на пристрій Windows 11.

Також варто зазначити, що у девайса є стилус Lenovo Pen Pro, який дозволяє зручно працювати з графічними редакторами на Lenovo ThinkPad X1 Fold. Щоправда, розраховувати на складну графічну роботу не варто, адже відеокарта тут досить слабка.

Висновки

Слід враховувати, що Lenovo ThinkPad X1 Fold – це експериментальне рішення, яке не можна назвати ідеальним в плані характеристик, але воно стало піонером у цій області. В цілому, концепцію такого девайса можна назвати справді цікавою, але варто дочекатися наступних поколінь, які будуть більш продуктивними, технологічними та дешевими.

Більше фото Lenovo ThinkPad X1 Fold можна переглянути нижче:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.