Огляди

Огляд Amazfit GTR 3 – доступний, стильний та функціональний смарт-годинник

Share

Останнє покоління смарт-годинника Amazfit GTR пропонує дуже непогані характеристики, ціну та функціональність. Маючи можливість протестувати дане рішення, ми готові поділитися з вами своїми враженнями від використання Amazfit GTR 3.

Дизайн та збірка

Ринок смарт-годинників на даний момент має два яскраво виражені тренди: з квадратним та круглим дисплеєм. У випадку Amazfit GTR 3 ми маємо справу з більш традиційним варіантом, при цьому його дизайн досить строгий і красивий. На задній панелі годинника розташовано багато сенсорів, на правій грані – поворотне кільце та апаратна кнопка, на яку можна назначити власну дію.

У Amazfit GTR 3 використовується стандартний 22-міліметровий ремінець, завдяки чому є можливість легко замінити його на інший. Смарт-годинник легко носиться, має хорошу збірку і загалом демонструє тенденцію, задану у попередніх моделях Amazfit – хороша, надійна збірка та приємний дизайн.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дисплей

Смарт-годинник має хороший AMOLED-дисплей з діагоналлю 1.39 дюйма, хорошою роздільною здатністю та непоганою яскравістю. Зрозуміло, що завдяки цьому є підтримка Always On-Display, чорний колір, традиційно для AMOLED-дисплеїв, хороший.

Компанія Amazfit не розкриває інформації про захисне скло, яке покриває дисплей, тому не можна напевно стверджувати, яка буде підтримка в плані подряпин чи інших механічних пошкоджень. У випадку, якщо ви дуже переживаєте за цілісність дисплея, варто використовувати додаткове захисне скло.

Програмне забезпечення

Ключова різниця між годинником та смарт-годинником – елементи, які роблять годинник “розумним”. Окрім датчика серцебиття та хорошого дисплея, від смарт-годинника очікують можливості завантажувати додатки та переглядати сповіщення.

У операційній системі Zepp OS, яка встановлена на Amazfit GTR 3, приємний інтерфейс, система свайпів та багато іншого. Приємно, що у годинника не лише широкі можливості в плані налаштування, але й в плані кастомізації. Слід зазначити, що у годинника навіть є інтеграція Amazon Alexa, що, на жаль, не дуже актуально для українських користувачів.

Продуктивність та фітнес

Однією з головних фішок сучасного смарт-годинника є спортивні можливості, особливо в плані трекінгу різних показників тіла. Є можливість відстежувати серцебиття, рівень насичення крові киснем, рівень стресу та багато іншого. Слід зазначити, що на такі дані не варто покладатися у всіх випадках, і у особливо важливих випадках варто використовувати спеціалізовані медичні пристрої.

У Amazfit GTR 3 є понад 150 спортивних режимів, у яких можна знайти всі популярні спортивні активності. Окрім цього, варто згадати про ключову фішку – Personal Activity Intelligence (PAI), що передбачає трекінг активності за останні 7 днів та спеціалізований підрахунок балів. Вважається, що рівень 100 та більше балів PAI – хороший показник фітнес-активності.

Автономність

Тривалість автономної роботи у смарт-годинниках – дуже важливий параметр, і в цьому плані дуже багато залежить від того, наскільки смарт-годинник “розумний”. Amazfit заявляє до 21 дня автономності для GTR 3, щоправда, слід розуміти, що для цього потрібно вимкнути більшість смарт-фішок: Always On-Display, сповіщення та мало використовувати моніторинг показників тіла.

У випадку, якщо нормально використовувати можливості пристрою, слід очікувати автономність на рівні близько 7-10 днів.Тим не менше, це дуже непоганий показник, і в цьому плані Amazfit GTR 3 явно виграє у Apple Watch та годинників на WearOS від Google. Щоправда, він при цьому програє їм у функціональності, що не дивно, враховуючи відчутно нижчу ціну.

Висновки

Amazfit GTR 3 – дуже непогана модель, яка вже доступна на українському ринку. Вона пропонує непогану функціональність, преміальний дизайн, хороший дисплей та непогану автономність, при цьому програмне забезпечення приємне та стабільне. В цілому, Amazfit GTR 3 явно можна назвати непоганим варіантом для покупки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Ben Jamin

Редактор який пише тільки чесні новини. Знає назви всіх смартфонів Samsung.

Опублікував
Ben Jamin
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024