Огляд Amazfit GTR 3 – доступний, стильний та функціональний смарт-годинник

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останнє покоління смарт-годинника Amazfit GTR пропонує дуже непогані характеристики, ціну та функціональність. Маючи можливість протестувати дане рішення, ми готові поділитися з вами своїми враженнями від використання Amazfit GTR 3.

Дизайн та збірка

Ринок смарт-годинників на даний момент має два яскраво виражені тренди: з квадратним та круглим дисплеєм. У випадку Amazfit GTR 3 ми маємо справу з більш традиційним варіантом, при цьому його дизайн досить строгий і красивий. На задній панелі годинника розташовано багато сенсорів, на правій грані – поворотне кільце та апаратна кнопка, на яку можна назначити власну дію.

У Amazfit GTR 3 використовується стандартний 22-міліметровий ремінець, завдяки чому є можливість легко замінити його на інший. Смарт-годинник легко носиться, має хорошу збірку і загалом демонструє тенденцію, задану у попередніх моделях Amazfit – хороша, надійна збірка та приємний дизайн.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дисплей

Смарт-годинник має хороший AMOLED-дисплей з діагоналлю 1.39 дюйма, хорошою роздільною здатністю та непоганою яскравістю. Зрозуміло, що завдяки цьому є підтримка Always On-Display, чорний колір, традиційно для AMOLED-дисплеїв, хороший.

Компанія Amazfit не розкриває інформації про захисне скло, яке покриває дисплей, тому не можна напевно стверджувати, яка буде підтримка в плані подряпин чи інших механічних пошкоджень. У випадку, якщо ви дуже переживаєте за цілісність дисплея, варто використовувати додаткове захисне скло.

Програмне забезпечення

Ключова різниця між годинником та смарт-годинником – елементи, які роблять годинник “розумним”. Окрім датчика серцебиття та хорошого дисплея, від смарт-годинника очікують можливості завантажувати додатки та переглядати сповіщення.

У операційній системі Zepp OS, яка встановлена на Amazfit GTR 3, приємний інтерфейс, система свайпів та багато іншого. Приємно, що у годинника не лише широкі можливості в плані налаштування, але й в плані кастомізації. Слід зазначити, що у годинника навіть є інтеграція Amazon Alexa, що, на жаль, не дуже актуально для українських користувачів.

Продуктивність та фітнес

Однією з головних фішок сучасного смарт-годинника є спортивні можливості, особливо в плані трекінгу різних показників тіла. Є можливість відстежувати серцебиття, рівень насичення крові киснем, рівень стресу та багато іншого. Слід зазначити, що на такі дані не варто покладатися у всіх випадках, і у особливо важливих випадках варто використовувати спеціалізовані медичні пристрої.

У Amazfit GTR 3 є понад 150 спортивних режимів, у яких можна знайти всі популярні спортивні активності. Окрім цього, варто згадати про ключову фішку – Personal Activity Intelligence (PAI), що передбачає трекінг активності за останні 7 днів та спеціалізований підрахунок балів. Вважається, що рівень 100 та більше балів PAI – хороший показник фітнес-активності.

Автономність

Тривалість автономної роботи у смарт-годинниках – дуже важливий параметр, і в цьому плані дуже багато залежить від того, наскільки смарт-годинник “розумний”. Amazfit заявляє до 21 дня автономності для GTR 3, щоправда, слід розуміти, що для цього потрібно вимкнути більшість смарт-фішок: Always On-Display, сповіщення та мало використовувати моніторинг показників тіла.

У випадку, якщо нормально використовувати можливості пристрою, слід очікувати автономність на рівні близько 7-10 днів.Тим не менше, це дуже непоганий показник, і в цьому плані Amazfit GTR 3 явно виграє у Apple Watch та годинників на WearOS від Google. Щоправда, він при цьому програє їм у функціональності, що не дивно, враховуючи відчутно нижчу ціну.

Висновки

Amazfit GTR 3 – дуже непогана модель, яка вже доступна на українському ринку. Вона пропонує непогану функціональність, преміальний дизайн, хороший дисплей та непогану автономність, при цьому програмне забезпечення приємне та стабільне. В цілому, Amazfit GTR 3 явно можна назвати непоганим варіантом для покупки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.