Огляд vivo Y53s – чудовий акумулятор і стильний дизайн

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія vivo цього року презентувала не так багато флагманських смартфонів, але достатньо доступних моделей Y-серії. Ми змогли протестувати модель Vivo Y53s, яка стала логічним наступником vivo Y31, презентованого раніше, але з кращою камерою, процесором та більшим об’ємом оперативної пам’яті.

Дизайн

В плані дизайну смартфон максимально схожий на vivo Y31 – відрізняється лише товщина корпусу, і то не відчутно. Можна одразу помітити фірмове оформлення блока камери, в якому верхній блок камери виділено більше, ніж два додаткові нижні. Приємно, що компанія намагається зробити весь свій модельний ряд в єдиному стилі, адже цього не робить майже ніхто з конкурентів.

На передній панелі можна побачити виріз під фронтальну камеру і, на жаль, досить великі рамки довкола дисплея, особливо виділяється нижня. Задня панель пластикова, у комплекті є прозорий силіконовий чохол. Сканер відбитків пальців, вже традиційно для смартфонів з IPS-дисплеями, розташований на боковій грані.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дисплей та продуктивність

vivo Y53s отримав IPS-дисплей з діагоналлю 6.58 дюйма та роздільною здатністю FullHD+, підвищена частота оновлення не підтримується. Слід зазначити, що дисплей має досить непогане олеофобне покриття та непогану яскравість, щоправда, під прямим падінням сонячних променів її буває недостатньо.

За роботу смартфона відповідальний бюджетний чіпсет MediaTek Helio G80. Безумовно, vivo Y53s програє в плані продуктивності частині конкурентів і явно не підходить в ролі ігрового девайса, але він все одно демонструє непоганий рівень продуктивності. В парі з процесором працює 8 ГБ оперативної пам’яті, об’єм внутрішньої пам’яті складає 128 ГБ.

Камера

Смартфон vivo Y53s отримав основну потрійну камеру з головним сенсором 64 МП f/1.8, макро 2 МП та датчиком глибини 2 МП. На жаль, підтримки оптичної стабілізації немає. Зрозуміло, двократний зум, який тут підтримується, забезпечується виключно кропом сенсора.

В цілому, картинку можна назвати непоганою, але погіршення при зниженні освітленості дуже відчутне. У випадку хорошого освітлення картинка часто досить хороша: кольоропередача, деталізація та динамічний діапазон виходять непоганими. Незважаючи на відсутність стабілізації, у більшості випадків картинка виходить достатньо чіткою. Макро модуль та фронтальна камера працюють непогано, але нічого особливого.

Автономність

За автономність vivo Y53s відповідальний акумулятор об’ємом 5000 мАг, чого цілком достатньо для забезпечення повного робочого дня. Слід не забувати, що чіпсет тут не найбільш продуктивний, а також немає підвищеної частоти оновлення, завдяки чому забезпечується краща автономність.

Зрозуміло, смартфон оснащений роз’ємом USB-C для зарядки, є підтримка швидкої зарядки потужністю 33W. Для зарядки від нуля до ста відсотків потрібно близько години, бездротової зарядки немає.

Висновки

Дана модель демонструє, що компанія вибрала свій унікальний шлях та рухається по ньому, незважаючи на конкурентів. У смартфона хороша основна камера, багато оперативної пам’яті та дуже непогана автономність, а також самобутній дизайн. Тим не менше, варто згадати і про недоліки, до яких можна віднести досить посередній чіпсет та відсутність підвищеної частоти оновлення дисплея. Якщо вам підходить така розстановка акцентів, vivo Y53s можна розглядати, як варіант для покупки.

Фото зроблені на vivo y53s (фотографії зроблено вдень):

Фото зроблені на vivo y53s (Нічні фото):

Відео із смартфона vivo y53s:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.