Огляд Xiaomi 11 Lite 5G NE – нова версія на базі Snapdragon 778G

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Xiaomi цього року офіційно презентувала свій тонкий субфлагманський смартфон Xiaomi 11 Lite 5G, а згодом показала його оновлену версію, Xiaomi 11 Lite 5G NE. Нам вдалося протестувати її, і ми готові поділитися своїми враженнями від використання.

Дизайн та дисплей

Xiaomi 11 Lite 5G NE вирізняється серед конкурентів, у першу чергу, своєю товщиною та вагою – товщина моделі складає 6.8 міліметра, вага – 158 грамів. Телефон відчувається дуже преміально, добре лежить в руці та красиво виглядає. На боковый грані розташований сканер відбитків пальців, на нижній рамці – роз’єм USB-C та лоток для SIM-карт.

Смартфон оснащений AMOLED-дисплеєм DotDisplay з діагоналлю 6.55 дюйма, роздільною здатністю FullHD+ та частотою оновлення 90 Гц, є 10-бітне відображення кольорів та Dolby Vision. Дисплей дуже хороший, яскравий і контрастний, рамки достатньо тонкі, фронтальна камера розташована у верхньому лівому куті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Продуктивність

За роботу смартфона відповідальний субфлагманський чіпсет Qualcomm Snapdragon 778G 5G. Він пропонує досить непогану продуктивність для середнього класу, а також має потенціал на майбутнє завдяки використанню модема з підтримкою 5G. В парі з чіпсетом працює від 6 до 8 ГБ оперативної пам’яті, об’єм внутрішньої пам’яті складає від 128 ГБ до 256 ГБ.

У всіх тестах щоденних задачах, як браузинг, використання соцмереж, чатів та банківських додатків, смартфон показує себе чудово. Більше того, хоч смартфон і не призначений для геймінгу, але з цими задачами він також чудово справляється, щоправда, для цих задач краще вибирати не такі тонкі смартфони з більш об’ємними акумуляторами.

Камера

Смартфон отримав основну камеру з головним сенсором 64 МП f/1.79, ультрашироким 8 МП з кутом огляду 119 градусів та макро 5 МП з фокусною відстанню 3-7 сантиметрів. Підтримується багато фішок з використанням штучного інтелекту та новий режим влогів.

В цілому, роботу камери можна назвати досить хорошою, як для середньобюджетного смартфона. Головний сенсор пропонує хорошу деталізацію та кольоропередачу, враховуючи ціну смартфона, ультраширокий також дає досить непогану картинку, макро відчутно краще за більшість конкретних рішень.

Автономність та програмне забезпечення

За автономність відповідальний акумулятор об’ємом 4250 мАг, який спокійно забезпечує день автономної роботи. Є підтримка швидкої зарядки потужністю 33W, що дозволяє зарядити смартфон справді досить швидко – трохи довше, ніж за годину.

В якості програмного забезпечення тут використовується Android 12 з програмною оболонкою MIUI 12.5. Все працює достатньо стабільно, немає ніяких проблем, незважаючи на сумнівну славу MIUI 12.5. До фішок слід віднести фірмову систему жестів та підтримку Always On-Display.

Висновки

Xiaomi 11 Lite 5G NE можна назвати хорошим середньобюджетним смартфоном, що явно стане непоганим вибором. У нього є досить багато конкурентів, які кращі за нього у чомусь конкретному, але в цілому модель можна назвати саме збалансованим по всіх параметрах рішенням.

Фото зроблені на Xiaomi Mi 11 Lite 5G (фотографії зроблено вдень):

Фото зроблені на Xiaomi Mi 11 Lite 5G (Нічні фото):

Відео із смартфона Xiaomi Mi 11 Lite 5G:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.