Vivo V21 проти Vivo V21e – огляд найкращих доступних смартфонів

Компанія Vivo оновила свій доступний бюджетний ряд смартфонів V21, у який увійшли смартфони Vivo V21 та Vivo V21e. Моделі отримали хороший дизайн, непогані дисплеї, топові селфі-камери з роздільною здатністю 44 МП, але багато у чому відрізняються. Ціни досить відчутно відрізняються, тому варто розібратися, що краще вибрати і чи варто переплачувати за старшу модель.

Дисплеї та дизайн

У обох випадках використовуються AMOLED-матриці з діагоналлю 6.44 дюйма, роздільною здатністю FullHD+ (при 20:9). Слід зазначити, що старша модель при роботі дисплея у відповідному режимі підтримує частоту оновлення 90 Гц. У обох випадках є підтримка Always-On Display, є достатньо багато можливостей для кастомізації (щоправда, у старшій моделі налаштувань більше). Щоправда, підтримка DC Dimming є лише на молодшій моделі, що достатньо дивно.

В плані дизайну моделі достатньо схожі, щоправда, в плані дизайну фронтальної панелі Vivo V21 трішки відрізняється – рамки більш тонкі, ніж у молодшій моделі. Основний блок камери у Vivo V21e виконаний зі скла, а у Vivo V21 – зі скла та металу. Задня панель у обох моделях виконана зі скла.

Фішки та стандарти підключення

У обох моделей є підтримка всіх популярних Bluetooth-кодеків, у тому числі AAC, aptX, aptX HD, aptX Adaptive та LDAC. Для підключення до пристроїв використовується Bluetooth 5.1. Обидві моделі підтримують велику кількість налаштувань аудіо, у тому числі під фізіологічні особливості користувача.

У обох випадках є підтримка модуля NFC для безконтактної оплати та двохдіапазонний Wi-Fi. Слід також зазначити, що у молодшої моделі є деякі фішки, яких немає у Vivo V21: мініджек 3.5 міліметра для підключення навушників, FM-радіо та слот для двох SIM-карт та карти пам’яті microSD.

Апаратне забезпечення та пам’ять

За роботу молодшої моделі відповідальний чіпсет Qualcomm Snapdragon 720G, у випадку старшої використовується MediaTek Dimensity 800U, який має трохи більш потужний графічний адаптер. В цілому, продуктивність приблизно на одному рівні, і в цьому плані старша модель не варта переплати.

В плані пам’яті, щоправда, ситуація не така однозначна – тут перевага на боці Vivo V21. Річ у тім, що у старшій моделі використовується UFS 2.2, а у молодшій – UFS 2.1. Завдяки цьому на старшій моделі швидше встановлюються та завантажуються додатки. У обох випадках доступно 8 ГБ оперативної пам’яті, у старшій моделі є варіанти зі 128 ГБ та 256 ГБ внутрішньої пам’яті, а у молодшій – лише 128 ГБ.

Автономність

Слід зазначити, що при однаковому об’єму акумулятора, що складає 4000 мАг у обох випадках, Vivo V21e працює довше. Залежно від сценарія використання, обох моделей вистачає приблизно на 1-1.5 дня. Слід також зазначити, що автономність на Vivo V21 гірша через підтримку частоти оновлення 90 Гц.

З обома моделями поставляються зарядні пристрої з потужністю 33W, і показники тут однакові – смартфони повністю заряджаються за годину, наполовину їх зарядити можна за 23 хвилини. Слід також зазначити, що у смартфонів є підтримка зарядки інших пристроїв, але немає підтримки бездротової зарядки.

Камера

Флагманська селфі-камера – одна з головних особливостей Vivo V21 та Vivo V21e. У обох випадках використовується Samsung ISOCELL Slim GH1 з роздільною здатністю 44 МП. У випадку Vivo V21 є підтримка оптичної стабілізації та подвійний спалах. Завдяки цьому саме старша модель ідеально підходить для зйомки відео на фронтальну камеру.

Моделі оснащені основними потрійними камерами: у конфігурацію входить основний, ультраширокий та макро модулі. В плані макро Vivo V21 та Vivo V21e не виділяються серед конкурентів, але інші модулі непогані. Старша модель використовує сенсор Samsung GW3, а молодша – Samsung GW1, у обох випадках роздільна здатність складає 64 МП. Ультраширокий сенсор тут той самий, виробництва OmniVision.

Програмне забезпечення

З коробки обидва смартфони поставляються з операційною системою Funtouch OS 11.1, яка базується на Android 11. Скоріш за все, фірмової оболонки OriginOS, яка була презентована ще минулого року, для цих смартфонів не буде, оскільки це програмне забезпечення поки залишається ексклюзивом для китайського ринку, і даних про вихід на глобальному поки немає.

У обох моделях є підтримка жестів, налаштування анімацій, запис дисплея та багато іншого. Оболонка працює справді швидко та стабільно, щоправда, налаштувань менше, ніж у ColorOS 11 від OPPO. В цілому оболонку можна назвати навіть мінімалістичною, її варто спробувати любителям програмного забезпечення, максимально близького до чистого Android.

Висновки

Якщо для вас важлива зйомка відео на фронтальну камеру та селфі загалом, варто переплатити та взяти Vivo V21. Крім цього, модель також має дисплей з вищою частотою оновлення. У молодшій моделі також є свої переваги: DC Dimming, мініджек 3.5 міліметра, FM-радіо, краща автономність та слот для двох SIM-карт та карти пам’яті формату microSD.

Приклад фото зроблених на Vivo V21 і Vivo V21e

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.