Огляд Huawei Watch 3 Pro: годинник преміум-класу на HarmonyOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За останній час Huawei перейшла з WearOS на власну ОС Lite. Ця зміна призвело до того, що Huawei втратила доступ до додатків на своєму годиннику, але отримала набагато кращий час автономної роботи. Huawei тепер інтегрувала Lite OS в Harmony OS, яка, як очікується, буде працювати на всіх смарт-пристроях Huawei в майбутньому.

У своєму флагманському розумному пристрої 2021 року Huawei покладається на HarmonyOS 2.0, який не тільки забезпечує підтримку сторонніх додатків, але і з можливістю економії заряду акумулятора, що допомагає Watch 3 Pro працювати до 21 дня. Нова ОС також привносить особливий новий стиль в Watch 3 Pro, що призводить до чистого інтерфейсу, плавної анімації і загальному приємному досвіду навігації.

Поряд з новим зовнішнім виглядом з’явився цілий ряд інтелектуальних функцій, включаючи відстеження температури, SpO2, моніторинг стресу і сну і багато іншого. Для таких стильних годин, як Watch 3 Pro, багато що можна зробити, просто сидячи на зап’ясті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новим доповненням є функція eSIM, яка відокремлює Watch 3 Pro від вашого смартфона і дозволяє працювати як незалежний пристрій. Це дозволяє вам здійснювати телефонні дзвінки, слухати музику і насолоджуватися досить точним GPS-відстеженням під час пробіжок на відкритому повітрі. Термін служби батареї досить солідний, незважаючи на всі технології, упаковані в ці години, з можливістю працювати ще більш тривалі періоди часу, якщо ви трохи потупивши годинник і відключіть більшу частину їх технологій. Але ці годинники не призначені для того, щоб бути просто стандартним експонатом – вони покликані тісно інтегруватися в ваше життя (і в телефон), щоб допомагати вам в повсякденних справах.

Є ще дещо, що може трохи засмутити перших користувачів Watch 3 Pro. Платежі NFC ще не запущені в Україні, і сумісність з eSIM буде сильно залежати від того, до якого оператора прив’язаний ваш телефон. Також відчутний великий розмір і вага Watch 3 Pro, які можуть бути трохи незручними для невеликих зап’ясть і для носіння вночі в якості трекера сну.

Ціна Huawei Watch 3 Pro

В Україні ціна на Huawei Watch 3 Pro встановлена ​​на рівня 14 999 гривень.
Це багато, вони значно дорожчі, ніж Apple Watch 6 і Samsung Galaxy Watch 4. Huawei Watch 3 Pro явно націлений на більш вишукану призначену для користувача базу, з чудовим зовнішнім виглядом і відповідними матеріалами. .

Дизайн і дисплей

  • Великий 1,43-дюймовий екран з роздільною здатністю 466 x 466 пікселів
  • Варіанти ремінців включають шкіряні та металеві ланки.
  • Вага 63 г, корпус 48 мм

Huawei дуже добре вміє створювати різні пристрої, схожі на годинники. Великі, жирні, круглі межі, скромні лицьові панелі і кнопки з правого боку. Для Huawei Watch 3 Pro ці кнопки включають в себе знайому обертову голівку, яка дає вам все знайоме колесо прокрутки Apple Watch, але не має прямокутних вібрацій WatchOS.

Watch 3 Pro можна носити з шкіряним ремінцем, як у нашій оглядової моделі, або з металевим ремінцем.

Яскравий і чіткий AMOLED-дисплей Huawei Watch 3 досягає 1000 ніт, що забезпечує зручність перегляду на відкритому повітрі навіть при прямому сонячному світлі. Автоматична яскравість і екран 60 Гц роблять прокрутку і меню дуже чуйними. 1,43-дюймова панель AMOLED з роздільною здатністю 326 пікселів на дюйм демонструє високу якість, в той час як зігнуте скло нагорі зручно для пальця.

Титановий корпус, безумовно, привертає увагу, так як охоплює всі сторони корпусу годин, включаючи вушка. Це робить його особливо стійким до падіння, подряпин і погодних умов, особливо в суворому кліматі. Крім того, він водонепроникний, що робить його ідеальним для бігу на відкритому повітрі або контролю ваших плавальних здібностей.

Внизу знаходиться додаткова кнопка, яка за замовчуванням запускає режим тренування, але може бути налаштована для інших цілей, таких як музика, будильник, контакти і т. і. Ви також можете натиснути і утримувати її, щоб активувати цифрового помічника Huawei.

Розмір і вага годинника дійсно змушують їх відчувати себе трохи дивно на менших зап’ястях, з чим вам просто доведеться змиритися з цим варіантом Pro. Додаткову незручність додає використання Watch 3 Pro в якості трекера сну. Це те, що ми дуже усвідомлювали, і намагаючись заснути безумовно, повинні бути обережні, щоб випадково не вдарити партнера уві сні.

Програмне забезпечення

  • Працює під управлінням Harmony OS 2.0
  • Управляється через додаток Huawei Health
  • Повідомлення не інтерактивні

Якщо ви хочете використовувати годинник Huawei Watch з телефоном стороннього виробника, вам необхідно встановити додаток Huawei Health на свій iPhone або пристрій Android і створити пару годин через Bluetooth – з різним ступенем функціональності. Важливо відзначити, що додаток Health необхідно завантажувати тільки з магазину додатків Huawei – ми пробували версію з магазину Google Play, і вона просто не працювала, коли ми намагалися підключити годинник до нашого телефону.

У той час як попередні пристрої Huawei працювали під управлінням Android Wear або LiteOS, Watch 3 працює під управлінням Harmony OS 2.0. Схоже на Lite OS 2.0 з повною підтримкою додатків через AppGallery Watch, зручними меню і сіткою додатків в стилі Apple Watch. Переміщатися по ньому швидко і легко, а меню легко читати.

Ключовим моментом тут є настройка, і ви можете переглядати більше 1000 циферблатів, щоб вибрати той, який відповідає вашому настрою і потребам. Однак на iOS цей вибір скорочується до менш 100. Існує ряд відмінних циферблатів на вибір, проте ми помітили, що деякі з більш складних (і найбільш привабливих) циферблатів були платними, а деякі встановлювалися на рівні AED. 20. Незалежно від того, чи хочете ви витрачати гроші на циферблат, це повністю ваше запитання, але ми вирішили просто використовувати те, що вже було встановлено на годиннику. Для подальшої настройки ви навіть можете створити свій власний анімований циферблат, використовуючи короткий відеокліп з телефону, але майте на увазі, що анімовані циферблати почнуть розряджати ваш акумулятор.

Додаток Huawei Health – це те місце, де знаходиться вся дія, що містить безліч функцій відстеження, включаючи серцебиття, стрес, режими сну і багато іншого. Існує безліч інформації, яку можна легко вивчити, якщо ви носите Watch 3 Pro більшу частину дня – і вночі для відстеження сну. Все організовано ефективно, і ви дійсно отримуєте гарне уявлення про свої фітнес-цілі за допомогою інформації, зібраної з годинника.

Фітнес

  • Новий датчик температури
  • Понад 100 режимів тренувань
  • Виявлення падіння за допомогою екстреного виклику

Huawei Watch 3 не були б конкурентоспроможними розумними годинниками без уваги до здоров’я, але це перші популярні розумні годинник з завантаженим датчиком температури, так що ви можете відслідковувати ще один аспект свого здоров’я протягом дня.

Датчик температури працював досить добре протягом дня, але величезна зірочка означає, що він не призначений для точного вимірювання фактичної температури вашого тіла. Температура шкіри може сильно відрізнятися, і Huawei прагне підкреслити, що це – поряд з іншими їх трекера – аж ніяк не робить Watch 3 Pro медичним пристроєм. Показання температури на кілька градусів відрізнялися від того, що реєстрував справжній термометр, але все ж час від часу могли стати в нагоді для приблизного зчитування.

Фітнес – це те, де Watch 3 Pro дійсно сяють, з більш ніж 100 режимами тренувань, доступних для випробування. Будь то підняття важких предметів, їзда на велосипеді, плавання або біг, Watch 3 Pro може виявити їх все і відстежувати ваш прогрес. GPS-відстеження також відмінно підходить для проходження маршрутів, хоча ми виявили, що воно було набагато точніше, коли годинник були з’єднані зі смартфоном, ніж коли ми просто виймали їх самостійно. Якщо ви регулярно використовуєте Watch 3 Pro під час плавання, є навіть відмінна функція зливу, яка видає високий звук з динаміка годинника, щоб допомогти злити з нього воду.

Термін служби батареї

  • В інтелектуальних режимах і режимах економії заряду батареї відстежується стан здоров’я.
  • Акумулятора вистачає до п’яти днів в інтелектуальному автоматичному режимі
  • Заряджається без проводів

Huawei Watch 3 Pro поставляється з невеликим магнітним зарядним пристроєм, але він також може заряджатися по бездротовій мережі за допомогою зарядки Qi. Наш досвід з цим був неоднозначним – хоча годинник відмінно заряджалися за допомогою зарядного пристрою, у нас були невеликі труднощі з зарядкою батареї вище 70% з двома іншими бездротовими зарядними пристроями Qi, тому, ймовірно, найкраще використовувати зарядний пристрій, який включає в себе Huawei. Watch 3 Pro також можна заряджати за допомогою зворотного зарядки на сумісних смартфонах Huawei.

Watch 3 Pro обіцяє п’ять днів в інтелектуальному автоматичному режимі, а при звичайному використанні у нас було близько чотирьох з половиною днів, перш ніж годинник запропонували нам підзарядити. Це було з постійно включеними Wi-Fi і Bluetooth, автоматичним відображенням і постійним моніторингом серцебиття і SpO2.

Якщо ви хочете, щоб він працював протягом п’яти днів, ви можете включити режим наддовго часу автономної роботи, який продовжує час автономної роботи до 21 дня за рахунок відключення більшості інтелектуальних функцій. Це фактично зводить нанівець реальну корисність Watch 3 Pro, але вони доступні, якщо ви хочете їх активувати. Для всіх інших заяви Huawei про п’ятиденному часу автономної роботи є справедливими, хоча, звичайно, ваш пробіг буде змінюватись, особливо якщо у вас включений режим Always On screen в поєднанні з постійним моніторингом стану здоров’я.

Чи варто купувати Huawei Watch 3 Pro як Ви вважаєте?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.