Огляд Poco X3 GT – доступний ігровий смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Poco нещодавно презентувала свій новий флагманський смартфон Poco F3 GT, який призначений для ігор та працює на топовому чіпсеті MediaTek Dimensity 1200. Зараз нам показали більш доступну модель Poco X3 GT, яка працює на лише трохи менш продуктивному чіпсеті MediaTek Dimensity 1100, і вона справді варта нашої уваги.

Корпус та дисплей

Poco X3 GT отримав пластиковий корпус. Він оснащений стереодинаміками, основною камерою ззаду в лівому верхньому куті, а у лівому нижньому розташований напис Poco. Вага корпусу складає 193 грами, товщина – 8.9 міліметра. На корпусі є слот для двох SIM-карт, інфрачервоний порт та роз’єм USB-C.

Модель оснащена IPS-дисплеєм з діагоналлю 6.6 дюйма, роздільною здатністю 1080 х 2400 пікселів та частотою оновлення 120 Гц. Максимальна яскравість складає 450 ніт. Він покритий захисним склом Corning Gorilla Glass Victus. Є підтримка технології AdaptiveSync, як у Xiaomi Mi 10T Pro.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Апаратне забезпечення та камера

Poco X3 GT оснащений передтоповим чіпсетом MediaTek Dimensity 1100 5G, виготовлений за 6-нанометровим техпроцесом. В парі з чіпсетом буде працювати оперативна пам’ять об’ємом 8 ГБ, об’єм внутрішньої пам’яті складає від 128 ГБ до 256 ГБ UFS 3.1. Модель оснащена стереодинаміками, тюнінгованими JBL.

Модель отримала основну камеру з головним сенсором 64 МП, ультрашироким 8 МП та макро 2 МП. Є підтримка зйомки відео в 4К 30 fps та 1080p 960 fps. На фронтальній панелі розташована ширококутна камера з роздільною здатністю 16 МП. Для оцінки якості фото та відео слід дочекатися перших реальних тестів.

Автономність та фішки

За автономну роботу відповідальний акумулятор об’ємом 5000 мАг, у якого є підтримка швидкої зарядки потужністю 67W. На даний момент це є рекордним показником серед смартфонів Poco, презентованих цього року – у всіх них є підтримка швидкої зарядки потужністю 33W. Вона дозволяє зарядити смартфон від нуля до ста відсотків за 42 хвилини. Крім цього, є підтримка USB Power Delivery 3.0.

Poco X3 GT оснащений боковим сканером відбитків пальців, інфрачервоним портом, NFC для безконтактної оплати, Bluetooth 5.2 та Wi-Fi 6. Є підтримка Dolby Atmos, Hi-Res Audio та Hi-Res Wireless Audio, а також Dual 5G. З коробки модель поставляється з операційною системою Android 11 та оболонкою MIUI 12.5.

Ціни та висновки

Poco X3 GT буде доступним за ціною 299 доларів за стартову версію зі 128 ГБ внутрішньої пам’яті, а версія з 256 ГБ коштуватиме 329 доларів. Модель буде доступною у чорному, синьому та білому кольорах і незабаром поступить у продаж (дата старту продаж залежить від регіону).

Модель виглядає достатньо цікавою та збалансованою, адже пропонує дуже потужний чіпсет, хороший акумулятор, потенційно непогану камеру та багато фішок за достатньо доступною ціною. Poco X3 GT можна назвати хорошим бюджетним варіантом для мобільних геймерів та любителів потужних смартфонів з плавним інтерфейсом та хорошою автономністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.