Огляд Xiaomi Mi 11 Ultra – справжній “важковаговик” серед флагманів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi останні декілька років намагається відійти від традиційного уявлення про неї, як про компанію, яка випускає бюджетні смартфони, і особливо це помітно по флагманському модельному ряду Mi. На даний момент найбільш просунутою моделлю в ньому є Xiaomi Mi 11 Ultra – смарфтон, який всерйоз замахнувся на звання хоч і одного з найдорожчих, але при цьому найкращого за сукупністю характеристик флагмана на ринку. Варто розібратися, що це за модель і чи варта вона нашої уваги.

Дизайн та габарити

Xiaomi Mi 11 Ultra має достатньо традиційний для сучасних флагманських смартфонів дизайн фронтальної панелі – дисплей зі загнутими гранями, у верхній лівій частині якого врізана фронтальна камера, займає всю фронтальну панель. При цьому задня панель відрізняється дуже суттєво – на ній розташований блок основної камери, в який включені не лише три флагманські великі сенсори, але й додатковий дисплей, про який ми розповімо пізніше.

Слід звернути увагу на те, що Xiaomi Mi 11 Ultra – це “важковаговик” у всіх значеннях, у тому числі у прямому – модель важить аж 236 грамів, що робить її одним з найважчих флагманських смартфонів на ринку. При цьому товщина моделі складає 8.4 міліметра, що є цілком звичним показником. Загалом смартфон не можна назвати дуже ергономічним, але це виправдано його параметрами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дисплей (основний та додатковий)

Xiaomi Mi 11 Ultra оснащений таким самим основним дислеєм, як і Xiaomi Mi 11 – тут встановлена QuadHD+ AMOLED-матриця з діагоналлю 6.81 дюйма та частотою оновлення 120 Гц. Заявлена підтримка стандарту HDR10+, а також пікова локальна яскравість на рівні 1700 ніт. Дисплей підтримує ШІМ та AOD.

Цікавою фішкою моделі є додатковий OLED-дисплей з діагоналлю 1.1 дюйма, який, на жаль, не підтримує відображення інформації в режимі AOD, що було б достатньо корисною опцією. Загалом дислей можна назвати приємним бонусом, але у нього небагато сценаріїв використання, тому він є скоріше косметичною фішкою.

Камера

Xiaomi Mi 11 Ultra отримав унікальний набір камер, причому тут немає ні одного зайвого сенсора, що часто зустрічається навіть у флагманських смартфонах. Основний блок камери включає три модулі: основний, ширококутний та телефото з п’ятикратним оптичним зумом.

Основний сенсор тут виявився найцікавішим – тут встановлений Samsung GN2 з розміром 1/1,12 дюйма та розміром пікселя 1.4 мкм (і це при роздільній здатності 50 МП). Крім цього, є два сенсори Sony IMX586 48 МП (один з ширококутним сенсором 128 градусів), а інший – з п’ятикратним оптичним зумом. При цьому всі сенсори оснащені фазовим автофокусом.

Камера демонструє себе справді дуже добре, причому у всіх режимах, в тому числі в нічному. Що важливо, камера працює швидко, і дуже важливим виявилася наявність автофокусу на всіх сенсорах. Щоправда, ширококутний і телефото сенсори починають показувати відчутно гірші результати при відчутно недостатньому рівні освітлення, але основний сенсор все ще показує себе дуже добре.

Більше фото прикладів із даного смартфона:

Також ми хочемо показати як працює ЗУМ в Х120:

Ще один приклад:

Чіпсет та пам’ять

Модель оснащена топовим чіпсетом Qualcomm Snapdragon 888, в парі з яким працює оперативна пам’ять DDR5. Зрозуміло, що смартфон демонструє хорошу продуктивність, адже це топовий чіпсет на ринку на даний момент. Він чудово підійде для будь-яких задач, у тому числі важких ігор, адже має серйозний запас потужності на роки вперед.

Також приємно втішили об’єми пам’яті – у всіх версіях Xiaomi Mi 11 Ultra встановлено 12 ГБ оперативної пам’яті, об’єм внутрішньої пам’яті складає від 256 ГБ до 512 ГБ, що також дуже пристойно. У флагманських смартфонах такий об’єм пам’яті має всі шанси стати стандартом вже найближчим часом, і Xiaomi Mi 11 Ultra в цьому плані показує себе добре вже зараз. В плані зйомки на селфі-камеру, яка тут на 20 МП, рівень також непоганий, хоча й не настільки вражаючий, як у основної.

Автономність

За автономність відповідальний акумулятор об’ємом 5000 мАг, що є непоганим показником у цілому, але слід врахувати флагманський дисплей з високою роздільною здатністю та частотою оновлення, а також топовий продуктивний чіпсет Snapdragon 888. Враховуючи ці параметри, смартфон демонструє досить непогану автономність – один повний робочий день.

Слід також звернути увагу на те, що у Xiaomi Mi 11 Ultra є підтримка швидкої зарядки потужністю 67W, яка дозволяє зарядити смартфон від нуля до ста відсотків за трохи більше, ніж півгодини. Що важливо, така потужність і у бездротової зарядки. Крім цього, є підтримка реверсивної бездротової зарядки потужністю 10W.

Висновки

У Xiaomi вийшов дуже достойний флагманський смартфон, який може спокійно конкурувати з дуже дорогими рішеннями, у тому числі від Samsung та Apple. Його єдиними недоліками можна назвати відчутні габарити та відсутність широкої функціональності у додаткового дисплея, який спершу виглядав, як потенційно дуже цікава фішка. І головне ціна стартує від 38 000 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.