Огляд Redmi Note 10 Pro – найкращий “середньобюджетник” 2021 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Redmi не так давно презентувала свій середньобюджетний смартфон Redmi Note 10 Pro, який вже чудово себе зарекомендував серед фанатів бренду. Цей смартфон, який на папері виглядає, як ідеальний або майже ідеальний варіант за свою ціну, зараз потрапив у нашу редакцію на огляд, і ми, покористувавшись, готові поділитися своїми враженнями та рекомендаціями щодо нього.

Дизайн

У багатьох випадках компанія Xiaomi та її суббренди намагаються економити на дизайні, коли мова йде про бюджетні моделі – так було, наприклад, з Poco X3 NFC та Poco X3 Pro, які належать до цього самого цінового сегменту, але у випадку з Redmi Note 10 Pro все по-іншому. Модель виглядає, ніби виконана з металу та скла, але насправді це скло з пластиковою рамкою. Загалом смартфон виглядає та відчувається значно дорожче, ніж коштує.

Слід звернути увагу на те, що корпус моделі досить слизький, тому варто звертати увагу на це, коли кладете смартфон на стіл або поверхню з відчутним нахилом. Щоправда, ситуація виправляється комплектним чохлом. Слід також звернути увагу на те, що у кнопку ввімкнення вбудований сканер відбитків пальців, а також на те, що модель підтримує одночасне встановлення двох SIM-карт та карти пам’яті microSD.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дисплей

Дисплей Redmi Note 10 Pro, безумовно, можна назвати однією з головних фішок моделі. Його діагональ складає 6.67 дюйма, що робить його великим, але комфортним для використання. Роздільна здатність, зрозуміло, складає FullHD+, але головною фішкою тут є поєднання AMOLED-матриці та частоти оновлення 120 Гц, що дуже рідко можна зустріти у цьому ціновому сегменті.

Що важливо, це не всі фішки дисплея Redmi Note 10 Pro. Частота оновлення сенсора дисплея складає 240 Гц, що важливо при геймінгу. Є підтримка стандартів HDR10, DCI-P3, а також сертифікація захисту від зору SGS. Максимальна яскравість складає 450 ніт, а пікова локальна – 1200 ніт.

Апаратна складова

За роботу Redmi Note 10 Pro відповідальний далеко не топовий, але й далеко не найгірший чіпсет Qualcomm Snapdragon 732G, який забезпечує хороший рівень продуктивності для цього цінового сегменту. Це покращена версія Snapdragon 730G, яка має вищу частоту процесорних ядер та графічного адаптера, завдяки чому трохи краще підходить для ігор, хоча й не може зрівнятися з флагманськими рішеннями.

Загалом у інтерфейсі за час користування не було помічено жодних лагів – смартфон працює плавно, приємно та без проблем запускає всі популярні додатки та сервіси. Слід звернути увагу, щоправда, на те, що в плані ігор модель показує себе не найкраще, якщо мова йде про важкі 3D-ігри. У смартфона немає підтримки 5G, але цей стандарт ще не запущено в Україні, тому це не можна назвати недоліком.

Автономність

За автономність у Redmi Note 10 Pro відповідальний акумулятор об’ємом 5020 мАг, у якого є підтримка швидкої зарядки потужністю 33W, і, що головне, зарядний блок такої потужності, всупереч останнім тенденціям, є у комплекті. Процес зарядки від нуля до ста відсотків займає близько півтори годин.

Загалом автономність нам дуже сподобалась, але слід розуміти, що з таким об’ємом акумулятора та FullHD+ AMOLED-дисплеєм годі було сподіватися чогось іншого. Щоправда, слід розуміти, що з використанням режиму частоти оновлення 120 Гц автономність відчутно знижується, але смартфона все ще гарантовано вистачає на повний робочий день.

Камера

В плані камери модель також вийшла непоганою. Смартфон оснащений основною камерою з головним сенсором 108 МП, ультрашироким 8 МП, макро 5 МП та датчиком глибини 2 МП. Безумовно, головний сенсор можна назвати безкопромісним за свою ціну, оскільки він використовувався у значно дорожчих смартфонах. Ультраширокий модуль досить непоганий, хоча є певні недоліки у вигляді викривлення лінзи.

Телефото сенсор показує себе трохи гірше. Він знімає чіткі фото рівно до того моменту, доки рука максимально стабільна, але при мінімальному відхиленні знімок втрачає чіткість. Портретний сенсор, зрозуміло, не обов’язковий, але виконує свою функцію – портретні фото виходять непогані. Відео знімаються в 4К 30 fps, і загалом воно непогане, хоч і не настільки плавне, як FullHD 60 fps.

Приклади фото зроблених на Redmi Note 10 Pro

Програмне забезпечення

Смартфон поставляється з коробки під управлінням операційної системи Android 11 з оболонкою MIUI 12. Глобальна версія прошивки приємно здивувала відсутністю великої кількості попередньо встановленого програмного забезпечення, а з появою MIUI 12.5, яку смартфон повинен отримати вже незабаром, видалити можна буде всі сторонні додатки.

Слід також звернути увагу на наявність інфрачервоного порта зверху смартфона, який дозволяє керувати телевізором та різними девайсами, які підтримують таке управління. Для цього використовується мобільний додаток розробки Xiaomi, Mi Remote.

Висновки

Redmi Note 10 Pro можна назвати справді непоганим та збалансованим варіантом за свою ціну. Модель найкраще підійде у випадку, якщо для вас у пріоритеті AMOLED-дисплей з високою частотою оновлення та хороша камера, адже у цьому ціновому сегменті Redmi Note 10 Pro в цьому плані безальтернативний.

До інших приємних плюсів слід віднести хорошу автономність, NFC, стереодинаміки, наявність багатьох стандартів підключення та красивий дизайн. В плані потужності, щоправда, смартфон просто непоганий для свого цінового сегменту, але не більше – можна знайти і потужніші варіанти, але у них не буде дуже багатьох фішок та переваг, які має Redmi Note 10 Pro, особливо якщо мова про камеру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.