Огляд vivo Y31: найкращий бюджетний смартфон в 2021 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія vivo презентувала свою нову бюджетну модель – vivo Y31, яка коштує недорого, при цьому пропонуючи непогані характеристики. Ключовими фішками смартфона, безумовно, можна назвати дизайн, камеру та об’ємний акумулятор, тому варто розібратися, чи хороший це варіант. 

Дисплей

Модель оснащена IPS-дисплеєм з діагоналлю 6.58 дюймів з роздільною здатністю 2408 х 1080 пікселів, при цьому показник PPI складає 401. У моделі досить тонкі рамки, а також краплеподібний виріз, завдяки чому вона виглядає досить сучасно та красиво.

Чіпсет та пам’ять

За роботу моделі відповідальний чіпсет Qualcomm Snapdragon 662, в парі з яким працює 4 ГБ оперативної пам’яті, об’єм внутрішньої пам’яті складає 128 ГБ. Безумовно, чіпсет не можна назвати ігровим, але для повсякденних задач він цілком непоганий. Як внутрішньої, так і оперативної пам’яті цілком достатньо, особливо враховуючи ціну моделі. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Камера

Модель оснащена основною камерою 48 МП + 2 МП + 2 МП, яка може знімати відео у Full HD, але слід звернути увагу на те, що у цієї моделі, незважаючи на справді бюджетну ціну, має підтримку оптичної стабілізації, що дуже круто для цього цінового сегменту. Також у моделі є фронтальна камера, яка має роздільну здатність 8 МП та розташована у краплеподібному вигляді.

Автономність

За автономність смартфона відповідальний акумулятор об’ємом 5000 мАг, якого більш ніж достатньо для цієї моделі. Завдяки цьому смартфон може пропрацювати близько 2 днів, є підтримка швидкої зарядки потужністю 18W, яка може зарядити смартфон від нуля до 70 відсотків за 67 годин. При цьому смартфон відносно тонкий – товщина складає 8.4 міліметра, що для такого акумулятора не так багато. 

Стандарти підключення

Модель оснащена роз’ємами USB-C, мініджеком 3.5 міліметра, FM-радіо, Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 ac та GPS. Також слід звернути увагу на підтримку NFC, завдяки чому у моделі є підтримка безконтактної оплати за допомогою сервісу Google Pay. На боковій панелі розташований сканер відбитків пальців, який дозволяє швидко розблокувати смартфон. vivo Y31 працює під управлінням Android 11 з Funtouch OS 11. 

Висновки 

Модель, безумовно, цікава, але слід розуміти, що саме вам потрібно від смартфона. Якщо фокус при виборі смартфона, у першу чергу, на автономність, камеру та красивий дизайн, модель стане одним з найкращих варіантів, але як ігровий варіант, вона далеко не найкраща. У неї є багато фішок флагманських моделей vivo, які справді можна назвати крутими, але є і компроміси, і в цьому випадку головне – вирішити, що при виборі смартфона для вас найважливіше.

Декілька прикладів фото із смартфона:

Приклад фото в режимі 48 МП:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.