Огляд Oppo A72 – середньобюджетний смартфон з потужним акумулятором

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Oppo вже не перший рік на українському ринку, і вона часто показує досить цікаві рішення. Щоправда, це стосується, у першу чергу, флагманського та субфлагманського сегментів, де Oppo часто показує інноваційні рішення, а от у бюджетному та середньобюджетному сегментах їхні смартфони часто досить посередні. Щоправда, у них є свої фішки та особливості, за які деякі потенційні покупці можуть звернути на них увагу. Такою моделлю є і Oppo A72, яка, хоч і не є найкращою за свою ціну по сукупності характеристик, але явно є непоганим варіантом загалом. 

Чіпсет 

За роботу Oppo A72 відповідальний бюджетний чіпсет Qualcomm Snapdragon 665, в парі з яким працює 4 ГБ оперативної пам’яті. Чіпсет виготовлений за 11-нанометровим техпроцесом. У склад чіпсета, крім чотирьох ядер Kryo 260 Gold з частотою 2.0 ГГц та чотирьох ядер Kryo 260 Silver з частотою 1.8 ГГц, входить графічний адаптер Adreno 610. Безумовно, чіпсет не можна назвати найкращим у цьому ціновому сегменті, але для деяких користувачів це не стане відчутним мінусом, адже середньостатистичному користувачу для повсякденних задач цього цілком достатньо. 

Дисплей

Oppo A72 оснащений дисплеєм з діагоналлю 6.5 дюйма, роздільною здатністю Full HD+ при відношенні сторін 20:9. Максимальна яскравість складає 480 ніт, що непогано, як для IPS-дисплея. Завдяки тому, що відношення сторін складає 20:9, смартфон зручний для перегляду мультимедійного контенту. Дисплей покритий захисним склом Corning Gorilla Glass 3. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Автономність

За автономність відповідальний акумулятор об’ємом 5000 мАг, у якого є підтримка швидкої зарядки потужністю 18W. У комбінації з енергоефективним чіпсетом такий акумулятор показує непогану автономність. Швидка зарядка при цьому, на жаль, не рекордної потужності, але слід звернути увагу також на те, що смартфон доводиться ставити на зарядку наніч, оскільки він витримує день дуже активного використання, тому це не особлива проблема. 

Камера

Смартфон оснащений основною квадрокамерою, яка включає головний сенсор на 48 МП, ультраширокий на 8 МП, макро на 2 МП та датчик глибини на 2 МП. Камера показує досить посередні результати, але вони приблизно на одному рівні зі всіма конкурентами. Безумовно, якщо ваша ціль – камерофон, то Oppo A72 не стане найкращим вибором, але у цьому випадку ціновий сегмент повинен бути взагалі іншим, адже це прерогатива флагманських смартфонів. 

Стандарти підключення

У Oppo A72 є підтримка Bluetooth 5.0, NFC, Wi-Fi 802.11 ac та USB-C. Також є сканер відбитків пальців, який розташований на боковій грані. Слід також звернути увагу на наявність справді непоганих стереодинаміків, а також мініджека 3.5 міліметра. Загалом смартфон оснащений всіма необхідними стандартами підключення, тому може стати дуже непоганим мультимедійним девайсом. 

Висновки

Безумовно, Oppo A72 – не найкращий смартфон за співвідношенням ціни до характеристик, але він буде дуже непоганим варіантом, як мультимедійний девайс з фокусом на автономності завдяки своєму великому дисплею, об’ємному акумулятору та стереодинамікам. Модель вийшла справді непоганою, хоч і не без недоліків.

Декілька прикладів фото із смартфона:

Ціна

В Українських офіційних магазин даний смартфон можна придбати у трьох кольорах (Aurora Purple, Twilight Black, Shining White) за ціною 6 999 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.