Огляд Oppo Reno 4 Pro – субфлагман з хорошою камерою та автономністю

Світовий ринок смартфонів середнього цінового сегменту переповнений великою кількістю варіантів, на жаль, виділитися на ньому непросто. Втім, Oppo Reno 4 Pro отримав одну незвичайну особливість, яка вирізняє його серед інших. Є пристрої з потужним процесором, якісними камерами чи унікальним екраном, тут же акцент зроблено на надшвидкій зарядці.

Субфлагман Reno 4 Pro отримав 65-Ватну швидку зарядку, що стало вражаючим показником для девайсу не флагманської серії. Ба більше, ми отримуємо сучасний дизайн, хорошу продуктивність і роз’єм для навушників. Однак, чи може швидкість зарядки стати вирішальним аргументом на користь покупки такого смартфону?

Комплектація смартфона

Всередині коробки знаходяться:

  • OPPO Reno 4 Pro 5G;
  • Кабель USB / USB Type-C;
  • провідні навушники з портом USB Type-C;
  • м’який позорий ТПУ-чохол;
  • Захисна плівка, попередньо нанесена на екран;
  • Контакт для слота SIM;
  • Блок живлення 65 ВТ Super VOOC;
  • Інструкція з експлуатації.

Характеристики Oppo Reno 4 Pro

  • Дисплей — 6,5-дюймовий Dynamic Super AMOLED, роздільна здатність 2400 × 1080, 402 ppi, захисне скло Gorilla Glass 5, частота оновлення 90 Гц
  • Процесор Qualcomm Snapdragon 720G Графіка Adreno 618
  • Оперативна пам’ять — 8 ГБ
  • Внутрішня пам’ять — 128 ГБ, розширювана завдяки MicroSD
  • Система і ПЗ — Android 10 разом з ColorOS 7.2
  • Основні камери 48-МП (IMX586 + OIS + EIS) + 8-МП (ширококутна) + 2-МП (сенсор глибини) + 2-МП (макросенсор)
  • Передня камера — 32-МП
  • Рейтинг IP — Немає
  • Роз’єм для навушників — Так
  • Безпека — Сканер відбитків пальців в дисплеї
  • Акумулятор — 4000 мАг, 65 Вт Super VOOC 2.0
  • Розміри і вага — 160,2 × 73,2 × 7,7 мм, 161 грам
  • Кольори — Зоряна ніч, Шовковисто-білий
  • Ціна 15 555 гривень.

Дизайн і корпус

Oppo Reno 4 Pro отримав повністю пластиковий корпус, що в даний час досить сміливе рішення, адже зараз на ринку домінують скляні кришки. Важко сказати, що це невдале рішення – внаслідок заднього корпусу і рамки з полімерів пластика смартфон вийшов значно легшим, його вага становить всього лише 161 грам. Тримати в руці його дуже зручно.

Втім, те що Oppo Reno 4 Pro отримав цілком матове покриття задньої кришки не найкраща його перевага. Природно, що завдяки цьому смартфон краще лежить в руці, але, таке рішення злегка здешевлює його вигляд, і до того ж залишається значна кількість плям і відбитків, але така проблема присутня і на скляних корпусах. Це стосується і захисту системи основних камер – їх постійно потрібно протирати перед тим, як зробити знімок чи зняти відео. Сам модуль камер отримав цікавий дизайн.

З правого боку смартфона знаходиться кнопка ввімкнення, яка притому ж служить і клавішею виклику голосового помічника Google. В ній присутній невеликий відтінок зеленого кольору, що виглядає досить стильно. з лівої сторони розташувались клавіші зміни гучності, що досить зручно. Внизу знаходиться порт USB-C, роз’єм для навушників і решітки динаміка.

Дисплей Reno 4 Pro

Oppo Reno 4 Pro отримав неймовірний 6,5-дюймовий AMOLED-екран з роздільною здатністю Full HD +. Інколи деякі відтінки за замовчуванням здаються перенасиченим, колірний профіль легко поміняти в налаштуваннях. Точність передачі кольорів висока, але особливо вражає максимальна яскравість. Її значення становить 790 ніт, чого з запасом вистачить для будь-яких умов і навіть яскравого сонця.

Максимальна частота оновлення екрану складає гідні 90 Гц, що додає плавності зображення. Втім, можна вибрати і 60 Гц, але особливого сенсу ставити низьку частоту немає – тим більше що батарея досить автономна навіть при 90 Гц. Тут є також захисне скло Gorilla Glass 5 для захисту від подряпин і сканер відбитків пальців під екраном.

Дисплей Reno 4 Pro дещо менший, ніж в його головних конкурентів, невеличкі рамки і отвір для фронтальної камери візуально зменшують габарити пристрою. У плані комфорту користування модель є однією з найкращою за останній час. Єдина прикрість — немає захисту від води або пилу.

Камери Reno 4 Pro

Примітка: Система основних камер в Oppo Reno 4 Pro не являє собою нічого особливого. Вона складається зі стандартної і ультраширококутної лінзи, при цьому тут відсутній телеоб’єктив, що для цього цінового сегменту апарату є недоліком.

З плюсів ➕ знімки виходять яскравими і контрастними, чого цілком достатньо для соціальних мереж. Крім того, в режимі камери присутні деякі фішки, як допустимо сяючі кольори – вони роблять фото більш насиченішими, приємнішими на око. До того ж, хочеться відмітити хорошу деталізацію і різкість, з експозицією теж все чудово, фото виходять не пересвіченими. З невеликих недоліків на моніторі комп’ютера можна помітити невелике цифрове придушення шуму і неприродну різкість.

Ширококутова лінза Reno 4 Pro добре справляється зі своєю роботою. Нехай у неї не найвища роздільна здатність, проте, зберігається той же колірний профіль, який використовується на основному сенсорі. З недоліків часто доводиться протирати модуль з об’єктивами, інакше результат може бути не чітким.

Oppo Reno 4 Pro показує непогані результати в слабкому освітленні. При стандартних налаштуваннях шуму не надто багато, з мінусів трішки деталізація гірша. Нічний режим справляється з темними умовами на вискому рівні. Фотографії виходять чіткими і яскравими, але штучне придушення шуму сильно впливає на деталізацію.

Портретний сенсор тут всього на 2-Мп і ніколи страждає від помилок відділення дрібних деталей. Макрооб’єктив, на жаль, не володіє високою роздільною здатністю, хоча для зйомки з близької відстані цілком підходить. Фронтальна камера вражає – у неї висока роздільна здатність 32-МП, через це знімки виходять добре деталізовані.

В цьому ціновому сегменті основними конкурентами є — iPhone SE 2020, Oneplus Nord, Samsung Galaxy FE. Так, як в нашої редакції не було цих смартфонів на руках, ми використали цьогорічну бюджетну модель iPhone 12 Mini, який коштує вдвічі дорожче, і як бачите, знімки не набагато кращі від OPPO Reno 4 Pro.

Для прикладу декілька фото зроблених на iPhone 12 mini і Oppo Reno4 pro

Автономність і ПЗ 

Анімація шидка, робота інтерфейсу не викликає нарікань – в черговий раз це заслуга частоти оновлення 90 Гц. Смартфон оснастили восьмиядерним процесором Qualcomm Snapdragon 765G. Об’єм оперативної пам’яті – 12 ГБ, вбудованої – 256 ГБ. Програмного забезпечення  цілком вистачає для вимогливих ігор на зразок World of Tanks: Blitz на максимальних налаштуваннях, більш простенькі програми працюють ще краще.

Звучання 

Пристрій отримав подвійні лінійні стереодинаміки, оснащені технологією Dolby Atmos. Вони передають навіть найменші шуми і дозволяють зробити звук особливо об’ємним. Обов’язково виберіть режим «Фільм», коли дивитеся кіно, це зробить занурення в сюжет куди більш глибоким. Аудіоджеку немає, але навушники з комплекту можна підключити через USB Type-C.

Висновок

OPPO Reno 4 Pro одна з небагатьох моделей, яка може претендувати на звання найбільш вдалого смартфона 2020 року. Девайс неймовірно зручний і красивий. Він  дуже спритний і тягне всі програми на прийнятному рівні. Швидка зарядка дає йому велику перевагу над конкурентами. Якість знімків на основні камери відмінне, також як і запис відео. До того ж, він має нічну зйомку, якою похвалитись за таку саму ціну iPhone SE 2020 не може.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.