Огляд Vivo V20 – потужна камера і унікальний дизайн

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість виробників мобільної техніки, побоюючись відлякати потенційних клієнтів, рідко використовують в своїх смартфонах, яскраві і незвичайні дизайнерські рішення. Але китайська компанія Vivo не боїться, тому як восени 2020 року вона представила новий смартфон в середньому ціновому сегменті під назвою V20. Гаджет отримав презентабельний і дуже яскравий дизайн, селфі-камеру на 44 Мп, AMOLED дисплей, швидку зарядку на 33 Вт і Android 11.

Комплект поставки

Компанія Vivo відносить свою продукцію до преміум сегменту, саме тому, вони дуже ретельно стежать за коробкою і комплектацією своїх смартфонів. Всередині фірмової темно-синьої коробки знаходиться сам гаджет, скріпка, кабель USB-C, провідні навушники, простий чохол, документація і адаптер живлення на 33 Вт. Крім того, вже з заводу на дисплей смартфона наклеєна захисна плівка.

Дизайн

За цим параметром Vivo V20 може обійти багатьох своїх конкурентів. Смартфон обладнаний великим дисплеєм з мінімальними рамками і вирізом під фронтальну камеру у вигляді краплі. Бічна рамка блищить хромованим покриттям, під яким ховається звичайний пластик, а ось задня панель виконана на найвищому рівні. В першу чергу варто відзначити, що смартфон випускається в трьох кольорах: класичний чорний, «Таємнича ніч», «Барвистий захід».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Задня панель виконана із скла, з нанесеним на нього матового напилення, яке вміє змінювати кольорову палітру в залежності від кута огляду. З тильного боку також знаходиться напис бренду і прямокутний модуль потрійної камери, який злегка виступає над корпусом.

Функціональні елементи розташувалися на звичайних місцях. Знизу знаходиться порт зарядки, динамік, мікрофон і роз’єм в 3,5 мм. Зверху місце знайшлося мікрофону шумозаглушенню, в ось кнопка гучності і клавіша включення помістилися на правому боці. Лоток під sim-карту розмістився на лівому боці. Що ж стосується сканера відбитків пальців, то він, як і належить для такого цінового сегмента, переїхав під нижню частину екрану.

Технічні характеристики

Габарити: 161.30 x 74.20 x 7.38 мм;
Вага: 171 грам;
Дисплей: 6,44 дюйма;
ЦП: Qualcomm Snapdragon 720G;
Графіка: Adreno 618;
Пам’ять: ОЗП 8 Гб, ПЗП 128Гб;
Основна камера: 64Мп, 8Мп, 2Мп;
Фронтальна камера: 44Мп;
Батарея: 4000мАг;
NFC: є.

Дисплей

Перше, на що звертає увагу користувач при включенні смартфона, це його дисплей, у Vivo V20 він хороший. Під загартованим склом з олеофобним покриттям, знаходиться AMOLED матриця, діагоналлю 6,44 дюйма з роздільною здатністю 2400 на 1080 пікселів. З плюсів даного екрану варто виділити AlwaysOn Display і автоматичне регулювання яскравості. В іншому ж йому притаманні всі бонуси AMOLED-матриці, це насичений чорний колір і прекрасне перенесення кольорів.

Автономність

За живлення V20 відповідає вбудований акумулятор на 4000 мАг. Багатьом може здатися, що для 2020 року цього мало, але правильна оптимізація і енергоефективний процесор, роблять свою справу. Без підзарядки смартфон легко витримує до 1,5 днів автономної роботи, але якщо цього виявиться мало, то на допомогу прийде зарядний пристрій на 33Вт, який здатен повністю відновити сили апарату всього за 1 годину 10 хвилин.

Продуктивність

У даній категорії V20 не краще, але і не гірше за своїх головних конкурентів. На його борту знаходиться Snapdragon 720G і відразу 4 Гб оперативної пам’яті. Що стосується місця для зберігання даних, то тут вбудований накопичувач на 128 Гб, при тому, що його можна розширити за допомогою карти пам’яті. У тесті на троттлінг процесор показує просідання на 20 відсотків, а ось в AnTuTu апарат набирає трохи більше 250 тисяч балів.

Камери

Даний смартфон без сумніву цікавий своїм набором камер, але варто розглянути їх окремо. Головний модуль на 64 Мп вміє знімати на дуже гідному рівні, особливо це помітно при включенні нічного режиму, для якого не потрібно навіть використовувати штатив або стабілізацію.

Більше фото нижче, де ми порівняли фото зроблені на iPhone 12 Mini і Vivo V20:

Другий модуль, а саме ширококутний об’єктив, виконує функції відразу трьох камер. Крім знімків з широким кутом, він робить макро і створює ефект боке. Третій сенсор, це монохромний об’єктив, і він працює тільки в певних сценаріях. Що ж стосується фронтальної камери в 44 Мп, то вона просто чудова і знімає навіть краще, ніж основний модуль, що порадує багатьох любителів cелфі.

Vivo V20 – це міцний середнячок, з хорошими камерами і швидкою зарядкою, який до того ж має преміальний зовнішній вигляд. Придбати його ви зможете за досить доступну ціну, всього 11 999 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.