Огляд Apple Watch SE. Кращий розумний годинник в 2020 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple приємно здивувала анонсом нових бюджетних смарт-годинників Apple Watch SE. Ми вирішили попорпатися в офіційних даних і розповісти вам все про дизайн, характеристики і ціну нових SE. Тому швидше за переходите по посиланню.

Коли інсайдери вперше заговорили про бюджетні смарт-годинники Apple Watch я не особливо надав цьому значення. Так, це здавалося гарною ідеєю, адже розумні годинник може бути відмінною можливістю для додаткового спостереження за дітьми або здоров’ям батьків, але чомусь складно було повірити в такий «хід конем» Apple.

Все ж статистика продажів Apple Watch вже який рік зростає, та й Apple і так на вершині харчового ланцюжка з постачання носяться пристроїв. Навіщо знижувати ціни або випускати бюджетну версію того, що і так працює ідеально?

Проте Apple реально вирішила захопити все людство, тому що я просто не бачу причини відмовитися від покупки Apple Watch SE після презентації Apple.

Дизайн Apple Watch SE

Раніше передбачалося, що бюджетні смарт-годинники SE будуть виготовлені з пластику у форм-факторі третього покоління. Дякую Apple, що не зробила цього з Apple Watch. Я б точно не змогла спати знаючи, що десь у світі є пластикові розумні годинники Apple.

У Купертіно дуже вміло змогли об’єднати актуальний форм-фактор нових Apple Watch 6 і  Apple Watch 5 і непогані характеристики. Використання подібного форм-фактора не тільки привертає більше аудиторії, а й психологічно простіше сприймається. Apple немов говорить: це нічого, що ти купуєш бюджетну версію, адже годинник все одно виглядають як преміальна новинка.

Apple Watch SE доступні тільки в корпусі з 100% переробленого алюмінію, що трохи обмежує вашу персоналізацію пристрою. Проте ви зможете скористатися новими ремінцями, які Apple представила 15 вересня.

Дисплей Apple Watch SE

Головна відмінність Apple Watch SE від преміальної новинки – це їх дисплей. На жаль, бюджетна версія смарт-годинників не отримала вічно включеного Retina On. Тим не менш розумні годинники все ще мають дуже хороший дисплей Retina LTPO OLED, на 30% більше, ніж в третього покоління Епл вотч. Його максимальна яскравість становить 1000 ніт.

На дисплей можна встановити свій циферблат. З підтримкою watchOS 7, у вас відкриється можливість використовувати всі нові функції, встановити анімовані циферблати і ділитися ними з друзями / рідними.

Бюджетні смарт-годинники Apple Watch SE доступні в розмірах корпусів 44 мм і 40 мм.

Вологозахист бюджетних Apple Watch SE дозволяє занурювати девайс в воду на глибину до 50 метрів без шкоди для смарт-годин.

Датчики для відстеження показників здоров’я

В цьому плані бюджетна версія смарт-годинників Apple Watch досить обмежена. На жаль, новинка не отримала можливості робити ЕКГ, також немає функції вимірювати кількість кисню в крові. За характеристиками і наявності датчиків Apple Watch SE дуже схожі на Apple Watch 3.

Apple Watch SE можуть попередити, якщо ритм серцебиття зіб’ється або якщо будуть виявлені аномальні зміни в вашому стані. Крім того, нові бюджетні Apple Watch можуть посилати SOS-сигнали в служби допомоги, а також попереджати про падіннях. Також вам буде доступно додаток Noise, яке попередить вас, якщо ви будете перебувати в дуже шумному місці.

Також новинка отримала постійно включений висотомір, який може вимірювати ваше становище над рівнем моря на протязі всього дня. Крім того, ви можете скористатися відстеженням GPS і компасом, якщо вам потрібно буде визначити місце розташування або напрямок руху в поході. Є також вбудований гіроскоп і датчик освітленості.

Процесор Apple Watch SE

В Apple Watch SE встановлений 64-бітних двоядерний процесор S5 з моделі Apple Watch 5. Це означає, що бюджетні годинники мають першокласну потужність і швидкодіючість. Цей процесор до двох разів швидший, ніж представлений S3 в Apple Watch Series 3.

Динаміки і мікрофон

Як і версія Apple Watch 6, новинка отримала першокласний мікрофон і поліпшені динаміки, які звучать на 50% голосніше, ніж в Series 3. Тепер ви можете краще чути повідомлення з додатків і не відчувати незручності при прийнятті виклику через Apple Watch SE.

Інші характеристики

З приємного потрібно відзначити наявність Bluetooth 5.0, а також збільшене сховище GPS до 32Гб. Для порівняння  Apple Watch 3 мали блютуз 4.2 і сховище GPS всього 8 Гб.

Акумулятор

Компанія Apple не афішує ємність акумуляторів їх пристроїв. Проте на офіційному сайті Apple вказана інформація, що бюджетна новинка може працювати автономно до 18 годин без підзарядки. Звичайно ж, все буде залежати від того, як часто ви користуєтеся Apple Watch SE протягом дня і які програми / циферблати використовуєте.

Ціна Apple Watch SE

Початкова ціна на бюджетну модель Apple Watch SE  279 $. Версія з стільниковим зв’язком обійдеться вам в 329 $.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.