Огляди

iPhone 12 Pro Max: огляд, характеристики, старт продажу, ціна в Україні

Share

13 жовтня відбулася довгоочікувана презентація, на якій Apple анонсувала чотири моделі iPhone 12. Зрозуміло, найбільше уваги до себе привернула флагманська модель Apple 12 Pro Max, і неспроста. Давайте розбиратися, що в ній інноваційного.

Дисплей і дизайн

У нових iPhone 12 рамка стала меншою, а дисплей – відповідно, більшим. Зокрема, iPhone 12 Pro Max оснащений дисплеєм Super Retina XDR розміром 6,7 дюйма. Зовнішня оболонка iPhone змінилася не тільки візуально, але і фізично. Новий смартфон став значно міцнішим і стійкішим до ударів за рахунок Ceramic Shield. При виготовленні передньої панелі Ceramic Shield в матрицю скла додаються керамічні нанокристали, які міцніше багатьох відомих металів.

Крім цього, для Ceramic Shield використовується той же процес подвійного іонного обміну, який Apple застосовує для скляної задньої панелі з фактурним матовим склом. Так забезпечується прекрасний захист від тріщин, подряпин і інших дрібних ушкоджень. Нарешті, передня панель в iPhone 12 Pro Max встановлюється на одному рівні з корпусом, що створює додатковий захист: Apple гарантує, що ризик ушкоджень при падінні тепер в 4 рази нижче. Корпус телефону зроблений з хірургічної нержавіючої сталі, що досить практично. iPhone 12 Pro Max доступний в чотирьох кольорах: сріблястому, графітовому, золотому і «тихоокеанському синьому».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Процесор і пам’ять

A14 Bionic – це перший процесор iPhone, створений із застосуванням 5-нанометрової технології. Його передові компоненти за розміром можна порівняти з атомами. У ньому на 40% більше (11,8 млрд) транзисторів, отже, процесор працює швидше і при цьому ще більш економно витрачає заряд акумулятора. А новий процесор обробки сигналу дозволяє знімати відео в стандарті Dolby Vision – це недоступно навіть професійним кінокамерам, не кажучи вже про інших смартфонах.

iPhone 12 Pro Max виконаний в трьох варіантах ємності пам’яті: 128 ГБ, 256 ГБ і 512 ГБ.

Камери 

На окрему увагу заслуговує технічний прорив Apple в області камер. iPhone 12 Pro Max оснащений системою камер Pro на 12 Мп, в яку входять надширококутний, ширококутна і телефотокамера.

Знімати в нічному режимі тепер можна і на ширококутну, і на надширококутну камеру. Фотографії, зроблені при слабкому освітленні, стають набагато якіснішими. Нижче – фото на iPhone 12 Pro Max.

Фото, зроблене на iPhone 12 Pro Max

На великому iPhone система камер Pro досягає максимуму. Збільшена на 47% матриця і більші пікселі значно підвищили здатність ширококутної камери вловлювати світло. Нова система оптичної стабілізації зображення (OIS) працює тільки з матрицею, а не з об’єктивом, тому знімки виходять чіткими, навіть якщо у вас тремтять руки.

Нічний режим для портретів на ширококутну камеру – це насичені кольори і красивий ефект боке, який підкреслює будівлі з підсвічуванням, вуличні ліхтарі та інші світлові плями в темряві. Нижче – фото, зроблене на iPhone 12 Pro Max в нічному режимі.

Фото, зроблене на iPhone 12 Pro Max в нічному режимі

Технологія Deep Fusion допомагає при низькому і середньому рівні освітлення. Система Neural Engine аналізує кожен піксель на кількох знімках з різною експозицією, тому всі елементи кадру будуть максимально деталізовані. У режимі Smart HDR 3 автоматично коригуються світлі і темні ділянки, а також контури.

Оптичний зум 2,5х на телефотокамері з фокусною відстанню 65 мм дозволяє розглянути всі деталі, не підходячи впритул до об’єкту зйомки.

Що стосується відео, Apple перейшла з 8-бітного формату запису HDR-відео на 10-бітний – тепер iPhone здатний передати близько 700 мільйонів кольорів і зробити відео ще реалістичнішим. Крім того, тепер ви можете знімати в Dolby Vision – це професійний стандарт в кіновиробництві.

Очевидно, що iPhone 12 Pro Max стане безцінною знахідкою для любителів високоякісного фото- і відеозйомки.

 

Зв’язок

iPhone 12 Pro Max підтримує мобільні мережі п’ятого покоління. 5G крокує по планеті, стаючи доступним у все більшій кількості країн і міст. Незважаючи на неквапливість Apple в плані оснащення iPhone підтримкою 5G, компанія зовсім точно нікуди не запізнилася. 5G-мережі як раз тільки почали поширюватися більш-менш активно.

В iPhone 12 Pro Max встановлений найбільш просунутий 5G-модем виробництва компанії Qualcomm. Модем дозволить смартфону працювати в тому числі в найшвидших 5G-мережах в діапазоні mmWave. Швидкість завантаження в таких мережах може перевищувати 1 Гбіт / с.

Звичайно, українських користувачів підтримка 5G в iPhone 12 Pro Max зацікавить найменше. Станом на кінець 2020 року в Україні не запущено жодної 5G-мережі. Більш того, українські оператори як і раніше не отримали від влади необхідних діапазонів для впровадження 5G. Згідно з останньою інформацією, запуск 5G в містах-мільйонниках відбудеться не раніше 2023 року.

Ціна і передзамовлення

Вартість iPhone 12 Pro Max починається з 50 тисяч гривень за модель з 128 ГБ пам’яті. Смартфон з 256 ГБ буде коштувати 53 999 гривень. Найдорожча модифікація з пам’яттю 512 ГБ – 63 499 тисяч гривень.

Передзамовлення iPhone 12 Pro Max буде доступне з 6 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    На Kickstarter з’явився потужний зовнішній акумулятор із прозорим корпусом

    Shargeek 140 від компанії Sharge Tech - це портативне джерело енергії, укладене в прозорий корпус,…

    08.05.2024

    Які датчики встановлені у камері нового iPad Pro

    Нещодавно представлені моделі iPad Pro з OLED-екранами отримали розширений набір сенсорів. Крім безпосередньо камери та…

    08.05.2024

    Топовий планшет Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 протестували на автономність

    При активному навантаженні середній час автономної роботи становив 11 годин та 14 хвилин. У режимі…

    08.05.2024

    Стало відомо, про що промовчала Apple на презентації нових iPad

    Є кілька неочевидних змін у нових iPad , про які Apple не почала говорити під…

    08.05.2024

    Що нового в iPad Air та iPad Pro 2024 року

    Увечері 7 травня компанія Apple провела презентацію нових планшетів, в рамках якої представила чотири нові моделі iPad. Я…

    08.05.2024

    Фішка Android-смартфонів дісталася iPhone

    Google додала функцію "Коло для пошуку" з Android-смартфонів в iPhone. Як пише 9to5Google, така фішка…

    08.05.2024