iPhone 12 Pro Max: огляд, характеристики, старт продажу, ціна в Україні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

13 жовтня відбулася довгоочікувана презентація, на якій Apple анонсувала чотири моделі iPhone 12. Зрозуміло, найбільше уваги до себе привернула флагманська модель Apple 12 Pro Max, і неспроста. Давайте розбиратися, що в ній інноваційного.

Дисплей і дизайн

У нових iPhone 12 рамка стала меншою, а дисплей – відповідно, більшим. Зокрема, iPhone 12 Pro Max оснащений дисплеєм Super Retina XDR розміром 6,7 дюйма. Зовнішня оболонка iPhone змінилася не тільки візуально, але і фізично. Новий смартфон став значно міцнішим і стійкішим до ударів за рахунок Ceramic Shield. При виготовленні передньої панелі Ceramic Shield в матрицю скла додаються керамічні нанокристали, які міцніше багатьох відомих металів.

Крім цього, для Ceramic Shield використовується той же процес подвійного іонного обміну, який Apple застосовує для скляної задньої панелі з фактурним матовим склом. Так забезпечується прекрасний захист від тріщин, подряпин і інших дрібних ушкоджень. Нарешті, передня панель в iPhone 12 Pro Max встановлюється на одному рівні з корпусом, що створює додатковий захист: Apple гарантує, що ризик ушкоджень при падінні тепер в 4 рази нижче. Корпус телефону зроблений з хірургічної нержавіючої сталі, що досить практично. iPhone 12 Pro Max доступний в чотирьох кольорах: сріблястому, графітовому, золотому і «тихоокеанському синьому».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Процесор і пам’ять

A14 Bionic – це перший процесор iPhone, створений із застосуванням 5-нанометрової технології. Його передові компоненти за розміром можна порівняти з атомами. У ньому на 40% більше (11,8 млрд) транзисторів, отже, процесор працює швидше і при цьому ще більш економно витрачає заряд акумулятора. А новий процесор обробки сигналу дозволяє знімати відео в стандарті Dolby Vision – це недоступно навіть професійним кінокамерам, не кажучи вже про інших смартфонах.

iPhone 12 Pro Max виконаний в трьох варіантах ємності пам’яті: 128 ГБ, 256 ГБ і 512 ГБ.

Камери 

На окрему увагу заслуговує технічний прорив Apple в області камер. iPhone 12 Pro Max оснащений системою камер Pro на 12 Мп, в яку входять надширококутний, ширококутна і телефотокамера.

Знімати в нічному режимі тепер можна і на ширококутну, і на надширококутну камеру. Фотографії, зроблені при слабкому освітленні, стають набагато якіснішими. Нижче – фото на iPhone 12 Pro Max.

Фото, зроблене на iPhone 12 Pro Max

На великому iPhone система камер Pro досягає максимуму. Збільшена на 47% матриця і більші пікселі значно підвищили здатність ширококутної камери вловлювати світло. Нова система оптичної стабілізації зображення (OIS) працює тільки з матрицею, а не з об’єктивом, тому знімки виходять чіткими, навіть якщо у вас тремтять руки.

Нічний режим для портретів на ширококутну камеру – це насичені кольори і красивий ефект боке, який підкреслює будівлі з підсвічуванням, вуличні ліхтарі та інші світлові плями в темряві. Нижче – фото, зроблене на iPhone 12 Pro Max в нічному режимі.

Фото, зроблене на iPhone 12 Pro Max в нічному режимі

Технологія Deep Fusion допомагає при низькому і середньому рівні освітлення. Система Neural Engine аналізує кожен піксель на кількох знімках з різною експозицією, тому всі елементи кадру будуть максимально деталізовані. У режимі Smart HDR 3 автоматично коригуються світлі і темні ділянки, а також контури.

Оптичний зум 2,5х на телефотокамері з фокусною відстанню 65 мм дозволяє розглянути всі деталі, не підходячи впритул до об’єкту зйомки.

Що стосується відео, Apple перейшла з 8-бітного формату запису HDR-відео на 10-бітний – тепер iPhone здатний передати близько 700 мільйонів кольорів і зробити відео ще реалістичнішим. Крім того, тепер ви можете знімати в Dolby Vision – це професійний стандарт в кіновиробництві.

Очевидно, що iPhone 12 Pro Max стане безцінною знахідкою для любителів високоякісного фото- і відеозйомки.

 

Зв’язок

iPhone 12 Pro Max підтримує мобільні мережі п’ятого покоління. 5G крокує по планеті, стаючи доступним у все більшій кількості країн і міст. Незважаючи на неквапливість Apple в плані оснащення iPhone підтримкою 5G, компанія зовсім точно нікуди не запізнилася. 5G-мережі як раз тільки почали поширюватися більш-менш активно.

В iPhone 12 Pro Max встановлений найбільш просунутий 5G-модем виробництва компанії Qualcomm. Модем дозволить смартфону працювати в тому числі в найшвидших 5G-мережах в діапазоні mmWave. Швидкість завантаження в таких мережах може перевищувати 1 Гбіт / с.

Звичайно, українських користувачів підтримка 5G в iPhone 12 Pro Max зацікавить найменше. Станом на кінець 2020 року в Україні не запущено жодної 5G-мережі. Більш того, українські оператори як і раніше не отримали від влади необхідних діапазонів для впровадження 5G. Згідно з останньою інформацією, запуск 5G в містах-мільйонниках відбудеться не раніше 2023 року.

Ціна і передзамовлення

Вартість iPhone 12 Pro Max починається з 50 тисяч гривень за модель з 128 ГБ пам’яті. Смартфон з 256 ГБ буде коштувати 53 999 гривень. Найдорожча модифікація з пам’яттю 512 ГБ – 63 499 тисяч гривень.

Передзамовлення iPhone 12 Pro Max буде доступне з 6 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.