Огляд Vivo X50 Pro – топовий субфлагманський камерофон на українському ринку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Vivo недавно презентувала на українському ринку новий модельний ряд X50, у яких ввійшла однойменна модель та її Pro-версія. Ми отримали на огляд саме молодшу модель, якій є що запропонувати користувачам. Модель є однією з найтонших на українському ринку у своєму сегменті. Загалом як в плані дизайну, так і в плані флагманських фішок, модель впритул наближається до справжніх флагманів.

Дизайн та комплект

Модель має досить непогану комплектацію – є комплектна зарядка, швидка зарядка потужністю 33W, навушники, чохол і відразу наклеєне захисне скло, що зараз нечасто зустрінеш. Також, оскільки в моделі немає мініджека для навушників, що трохи розчарувало, в комплекті є перехідник з USB-C на 3.5 мм.

Дизайн у смартфона досить красивий – модель отримала акуратний виріз у верхньому лівому куті дисплея, що дозволяє користувачу переглядати контент повноцінно, адже камера знаходиться під великим пальцем та не заважає перегляду, і саме таке розташування є найбільш вдалим після висувної камери. Також досить красиво модель виглядає ззаду – вона покрита матовим чорним градієнтим склом, на якому, що головне, не видно відбитків.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дисплей

Смартфон оснащений AMOLED-дисплеєм з роздільною здатністю 2376 x 1080 пікселів, тобто Full HD+ з поправкою на відношення сторін. У моделі є підтримка частоти оновлення 90 Гц, яка працює динамічно, тобто модель автоматично переключається між частотними режимами в залежності від сценарію використання (тобто висока частота оновлення встановлюється тільки в тих додатках, які можуть адекватно з нею працювати).

Втішила наявність розширених настройок відображення кольорової гами, причому можна як вибрати один з доступних режимів відображення, так і вручну, чого, щоправда, без знання принципів кольорового відображення робити не варто. Втішило, що у всіх режимах кольоропередача на високому рівні і баланс білого максимально правильний.

Недолік у дисплея лише один, при тому не особливо суттєвий – він стосується кутів огляду. При екстремальних відхилення червоний колір дуже відрізняється від еталонного, щоправда, це ніяк не заважає при повсякденному використанні.

Можливості зйомки

Vivo X50 оснащений основною квадрокамерою і цікавий у першу чергу своєю оптичною стабілізацією, яка хоч і не настільки просунута, як у Pro-версії, але все одно є і працює відмінно, що нечасто зустрінеш у не флагманських смартфонах.

Головний модуль тут – Sony IMX598 на 48 МП, і лише він може записувати відео, при цьому максимум в 4К 30 fps, але робить він це справді відмінно. Оптична стабілізація хоч і не така, як у флагманському X50 Pro, але цілком підійде для всіх задач при зйомці відео у середньостатистичного користувача. Також досить добре тут працює нічний режим.

Також є ультраширококутний сенсор, який менш деталізований, ніж основний модуль, але також непоганий, і телефото модуль з двократним оптичним зумом. Останній сенсор – макро, який непогано знімає лише при хорошому освітленні.

Начинка

Модель оснащена субфлагманським чіпсетом Qualcomm Snapdragon 730, який хоч і не є топовим рішенням на ринку, але цілком достатній для всіх задач середньостатистичного користувача. При цьому для ігор він також підходить непогано, якщо обирати не топові настройки.

Результати в Антуту:

З об’ємом пам’яті все також добре – тут стандартні для субфлагмана 2020 року 128 ГБ внутрішньої пам’яті, а оперативної – 8 ГБ, чого більш ніж достатньо для середньостатистичного користувача. Зі стандартів підключення слід виділити USB-C, Wi-Fi, Bluetooth та NFC для безконтактної оплати.

Автономність

Модель оснащена акумулятором об’ємом 4200 мАг, що непогано, враховуючи товщину смартфона. Смартфона вистачає на день активного користування і на 1.5 дня помірного, тому автономність тут хоч і не рекордна, але цілком достатня для середньостатистичного користувача.

На випадок, якщо смартфон все-таки сів, є швидка зарядка потужністю 33W, яка здатна зарядити його зарядити від нуля до ста відсотків за 75 хвилин. На жаль, бездротової зарядки у моделі немає, але ця фішка поки що є прерогативою флагманів.

Підсумки

Модель справді можна справедливо назвати субфлагманською – у неї все флагманське, окрім деяких фішок та чіпсета, за рахунок чого ціна нижча, ніж у флагманських рішень. Головним плюсом моделі варто назвати її камеру та флагманський дизайн, також вона преміально відчувається в руці і загалом не має явних недоліків.

При цьому слід звернути увагу й на те, що модель далеко не найдешевша, і у деяких випадках є сенс доплатити й купити флагман, але для свого класу це рішення можна назвати одним з найкращих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.