Детальний огляд Vivo X50. Чи вартий він уваги?

Vivo X50 позиціонує себе як нові можливості у фотографії. Чи зможе він створити свою нішу в індустрії фотографії? Давай перевіримо

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Vivo ще раз відзначила свій вхід в преміальний сегмент серією X50 в Україні. Vivo, яка продає більшу частину бюджетних смартфонів середнього сегменту, тепер стала преміальною, створивши свою власну нішу. А якщо точніше це Vivo X50 і X50 pro і сьоголдні ми розглянемо молодшу версію цього смартфона.

Дизайн

Vivo X50 виглядає дуже стильно, із гладким корпусом, точно так, як і його преміальний старший брат. Як тільки ви переверне смартфон тильною стороною, ви будете вражені його акуратним зовнішнім виглядом і матовим покриттям. Він покритий матовим склом  з вирізом для чотирьох камер в верхньому лівому кутку. Нижня сторона смартфона може похвалитися портом USB Type-C, лотком для двох SIM-карт, вирізом для динаміків і мікрофоном. Смартфон не підтримує розширену пам’ять, тому покупка смартфона з більшою ємністю буде розумним вибором.

Якщо дивитися по сторонах, то на правій стороні смартфона є кнопка розблокуванні і гойдалки регулювання гучності, а ліва сторона повністю порожня. Бічні сторони смартфона захищені металевими стінками, а корпус смартфона оточений стійким до подряпин склом. Спереду ви також отримуєте 32-мегапіксельну селфі-камеру яка вбудована в екран і додатковий мікрофон вгорі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон здається дуже легким, коли ви тримаєте його в руках, незважаючи на його чудовий зовнішній вигляд і масивну батарею. В цілому дизайн нам дуже сподобався, і Vivo ще раз довела, чому користувачі захоплюються їхнім поглядом на дизайн смартфонів.

Дисплей

Vivo X50 оснащений 6,56-дюймовим плоским екраном Ultra O AMOLED з роздільною здатністю Full-HD + (1080 x 2376 пікселів) з підтримкою HDR 10+, частотою оновлення 90 Гц і швидкістю відгуку на дотик 180 Гц. Частота оновлення 90 Гц означає, що дисплей може оновлюватися 90 разів за одну секунду. Це полегшує прокрутку, в той же час телефон стає більш чутливим до дотику. Vivo X50 пропонує відмінні кути огляду і забезпечує насичені і яскраві кольори з розширеним динамічним діапазоном. Екран AMOLED досить яскравий, щоб зберігати його читаність під прямими сонячними променями. Дивитися веб-серіали і фільми на цьому смартфоні було дуже зручно через його імерсивний дисплей.

Камера

Тепер ми дійшли до найцікавішої частини смартфона. Так, камера. Вона має модуль з чотирма камерами ззаду. Яка оснащена 48-мегапіксельним основним датчиком Sony IMX598, надширококутним об’єктивом на 8 мегапікселів з кутом огляду 120 градусів, макрооб’єктиву на 5 мегапікселів і портретним об’єктивом на 13 мегапікселів. Знімки, зроблені при яскравому денному світлі, виходять дуже насиченими і деталізованими.

Портретний режим вимагає трохи додаткової роботи, так як іноді він не може розпізнати краї, але в більшості випадків він працює без особливих зусиль. Він також підтримує різні режими, такі як 48 MP, Pano, Live Photo, Slo-mo, Pro, Doc mode, Time-lapse, AR Stickers і Jovi Vision. У режимі фіксованої макрозйомки можна сфокусуватися на відстані 1,5 см, але при цьому втрачається загальну якість зображення. Що стосується нічного режиму, він працює задовільно, і з ним можна отримати хороші результати. Ви також отримуєте чотири фільтра, щоб пограти з кольорами навколо вас.

Режим Боке працює ідеально і дозволяє робити чіткі і деталізовані знімки з реалістичним розмиванням. Що стосується Zoom, X50 може робити пристойні фотографії до 10-кратного збільшення, але як тільки ви його перетнете, зображення починають спотворюватися. В цілому, він робить відмінні знімки, які можуть навіть зрівнятися з флагманами Samsung і Huawei.

Що стосується відео, Vivo X50 може записувати відео 4K зі швидкістю 30 кадрів в секунду з задньої камери, тоді як передня камера може записувати відео 720p з частотою 30 кадрів в секунду. Відео, записані при денному освітленні, були насиченими кольорами і мали високий динамічний діапазон. Зйомка в умовах низької освітленості вразила нас своєю чіткістю. Було б неправильно сказати, що Vivo X50 – один з кращих камерофонів, доступних на ринку прямо зараз. Проте, йому не вистачає деяких функцій, таких як 5-ти осьового стабілізатора OIS і об’єктив перископа з 60-кратним збільшенням, які пропонує його старший брат Vivo X50 Pro, витративши трохи більше грошей. І вже до продовження теми старшої версії, за декілька днів у нас з’явиться огляд і на Vivo X50 Pro в якому ми все детально розповімо про ґаджет.

Фото зроблене на Vivo X50

Приклад відео яке зняте на Vivo x50

Продуктивність

Vivo X50 оснащений процесором Qualcomm Snapdragon 730 в поєднанні з графічним процесором Adreno 618. Смартфон поставляється з 8 ГБ оперативної пам’яті і до 256 ГБ вбудованої пам’яті. Для огляду ми отримали пристрій з 8 ГБ оперативної пам’яті і 128 ГБ для зберігання. Щоденні операції для цього смартфона не є проблемою, і він дуже добре виконує свою роль. Ми грали в високоякісні ігри, такі як “Asphalt 9” і “PUBG”, з більш високою швидкістю графіки, щоб перевірити його потенціал, і він без зусиль стабільно працював. Довгі години гри в ігри можуть привести до невеликого нагрівання, але це загальна проблема. Процесор, який він пропонує, є середнім і еквівалентний процесорам, які поставляються в смартфонах, вартістю до 20 000 гривень. Так що для декого це може стати перешкодою. Проте, смартфон не йде на компроміс з продуктивністю, і він не дозволить вам відчути, що ви недостатньо потужні. Vivo завжди рекламувала серію X50 як смартфони, орієнтовані на камеру або фотографію. І про це говорить її слоган «Щоб щось отримати, потрібно щось втратити»

Vivo X50 отримує останню версію користувальницького інтерфейсу FunTouch OS версії 10.5 поверх Android 10. Інтерфейс тепер став чистим, а також отримав панель додатків. Він також має такі функції, як темний режим, ультра-ігровий режим і режим захисту очей. Цікаво, чому таке флагманський пристрій досі поставляється з безліччю додатків для шкідливого ПЗ.

Що стосується акумулятора Vivo X50, він отримав ємність на 4200 мАг, який може легко працювати протягом дня при помірному використанні. Якщо ви зменшите частоту оновлення екрану до 60 Гц, ви можете розраховувати на одну додатковн годину використання. Vivo X50 оснащений зарядним пристроєм для швидкої зарядки 33 Вт, який може повністю зарядити смартфон за 1 годину 12 хвилин, якщо бути точним.

Підсумок

Vivo X50 пропонує чудову і унікальну якість збірки, відмінні камери, дисплей Ultra O AMOLED з частотою оновлення 90 Гц, але все ще не вистачає продуктивності через процесор середнього рівня, і захисту від вологи IP67 або IP68. Але якщо у вас є душа фотографа, то цей смартфон для вас. Це, напевно, один з кращих камерофонів за таку суму грошей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.