Samsung, Apple чи Huawei – чий флагманський планшет найкращий?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Samsung декілька днів тому презентувала новий модельний ряд своїх флагманських планшетів і все схоже на те, що цього разу компанія Samsung зробила серйозний фокус на залізі пристроїв, незважаючи на те, що вони працюють на операційній системі Android. Насправді немає кращого способу показати потенціал Samsung Galaxy Tab S7+ (топового девайса флагманського модельного ряду планшетів Samsung), ніж порівняти його з флагманськими конкурентами від інших виробників – на даному етапі розвитку індустрії це Huawei та Apple, які у цьому порівнянні представлені моделями MatePad Pro та iPad Pro 12.9 відповідно. 

Дизайн

В плані дизайну всі три планшети досить красиві, мають маленькі рамки та алюмінієві корпуси. У Samsung Galaxy Tab S7+ найтонший корпус та стильний дизайн, при цьому iPad легший, а MatePad Pro менший. Єдиним недоліком у MatePad Pro можна назвати врізану фронтальну камеру. Варто зауважити, що всі три підтримують фізичний стилус, але у Galaxy Tab S7+ стилус має дуже малу затримку при введенні, як у Galaxy Note 20 Ultra – лише 9 мілісекунд. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дисплей

Безумовно, найбільш технологічний дисплей встановлений у Samsung Galaxy Tab S7+. По-перше, лише у цього планшета AMOLED-панель. По-друге, він, як і iPad Pro, підтримує частоту оновлення дисплея 120 Гц, але у iPad Pro при цьому IPS. Також варто зауважити, що Samsung Galaxy Tab S7+ підтримує HDR10+. Цей планшет доступний має діагональ 12.4 дюйми, iPad Pro – 12.9 дюймів, а MatePad Pro – 10.8 дюймів. 

Залізо/Програмне забезпечення

На папері перевага у плані заліза у Samsung Galaxy Tab S7+, який працює на флагманському чіпсеті Qualcomm Snapdragon 865+, в парі з яким може бути до 8 ГБ оперативної та до 256 ГБ внутрішньої пам’яті. Але, незважаючи на це, iPad Pro цілком може виступити достойним суперником цього планшета, при цьому у нього більше великих робочих програм та фішок, ніж у Android-планшетів. При цьому у Samsung є перевага при підключенні до зовнішніх моніторів. 

Камера

iPad Pro виграє у порівнянні камер. Він оснащений основною потрійною камерою, в яку входить головний модуль, ультраширокий сенсор та LiDAR, який дозволяє справді точно відстежувати глибину. Samsung Galaxy Tab S7+ оснащений основною подвійною ультраширокою камерою, що також непогано, а от MatePad Pro явно програє їм обом. У всіх трьох випадках камера ближче до середньобюджетного смартфона, ніж до флагмана. 

Акумулятор

Samsung Galaxy Tab S7+ оснащений найбільшим акумулятором зі всіх та повинен забезпечувати найдовший час автономної роботи. Після нього йде iPad Pro, який також має непогану автономність, і останній тут Huawei MatePad Pro, який підтримує швидку зарядку потужністю 40W, бездротову зарядку та реверсивну бездротову зарядку. 

Ціна

Samsung Galaxy Tab S7+ коштує у мінімальній версії 849 доларів, Huawei MatePad Pro (4G-версія) коштує близько 600 доларів, а iPad Pro – 749 доларів. Huawei може непогано допомогти зекономити, але не пропонує всіх тих фішок, що конкуренти. У iPad Pro кращі камери, краща з точки зору роботи операційна система та чудова потужність, а Samsung Galaxy Tab S7+ пропонує найкращу автономність, чудовий дисплей та кращий стилус.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.