Samsung Galaxy Z Fold 2 – прорив чи просто оновлений Galaxy Fold?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Samsung на вчорашній презентації презентувала новий гнучкий смартфон Galaxy Z Fold 2, хоча й не розкрила про нього всієї інформації. По факту, на презентації акцентували увагу лише на двох дисплеях.

Смартфон отримав головний (внутрішній) дисплей діагоналлю 7.6 дюймів, тоді як оригінальний Samsung Galaxy Fold отримав дисплей діагоналлю 7.3 дюймів. Компанія покрила цей дисплей ультратонким склом UTG (Ultra Thin Glass) для кращої якості зображення. Зовнішній дисплей став відчутно більшим – його діагональ на рівні 6.2 дюйма, і він повністю покриває фронтальну панель, коли Samsung Galaxy Z Fold 2 перебуває у складеному стані. Співвідношення сторін вище, ніж у інших смартфонів, але цей дисплей все ще можна використовувати, коли смартфон складений. Фронтальні камери розташовані у вирізах, як в Samsung Galaxy Note 20. 

На даний момент немає інформації про ціну, чіпсет, камери та акумулятор, оскільки все це збираються презентувати вже першого вересня. В цей день смартфон і буде доступним для попереднього замовлення. Тим не менше, інформація про характеристики цієї моделі вже є, хоча компанія Samsung розповість про це тільки через декілька тижнів. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Внутрішній дисплей – це панель Dynamic AMOLED з частотою оновлення 120 Гц. Насправді частота оновлення адаптивна і може варіюватися між 1 Гц та 120 Гц. На жаль, незважаючи на попередні витоки, у цього дисплея немає підтримки стилуса S Pen, який підтримується Galaxy Note 20. Дисплей має роздільну здатність 1768 х 2208 (враховуючи співвідношення сторін 5:4). На цей раз, що добре, немає так званої “моноброви” зверху дисплея, тепер і на основному, і на фронтальному дисплеї розташовані маленькі вирізи під фронтальну камеру. Рамки у основного, а особливо у фронтального дисплея менші, ніж у оригінального Galaxy Fold. Фронтальний дисплей – це панель Super AMOLED з відношенням сторін 25:9, а її роздільна здатність – 816 x 2260 пікселів. Обидва дисплеї підтримують стандарт HDR10+. Сканер відбитків пальців розташований на бічній грані, завдяки чому смартфон можна легко розблокувати, незважаючи на те, відкритий смартфон чи закритий. 

Смартфон працює на флагманському чіпсеті Qualcomm Snapdragon 865 Plus в парі з 12 ГБ оперативної пам’яті, а внутрішньої пам’яті тут 256 ГБ. Смартфон підтримує 5G – і sub-6 ГГц, і mmWave. За автономність відповідає акумулятор об’ємом 4500 мАг, є підтримка швидкої зарядки потужністю 25W та бездротової зарядки потужністю 11W, підтримується й реверсивна бездротова зарядка. На задній панелі розташована основна потрійна камера – три сенсори по 12 з різними лінзами. Основний сенсор має підтримку OIS та апертуру F/1.8, другий – телефото, третій – ультраширокий. Обидві фронтальні камери мають роздільну здатність 10 МП та апертуру F/2.2. 

Samsung Galaxy Z Fold 2 буде доступним для покупки пізніше цього року у чорному та бронзовому кольорах, буде доступна також спеціальна версія Thom Browne. Новий механізм згину отримав “Flex Mode” від Samsung Galaxy Z Flip, в якому смартфон можна згинати і ставити під певним кутом. Поки невідомо, чи позбудеться смартфон усіх проблем попередників, але з дизайнерської точки зору він явно став кращим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.