Огляд Samsung Galaxy M31s – король автономності

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Samsung презентувала новий середньобюджетний смартфон Galaxy M31s, головними перевагами якого можна назвати хороший канал та просто блискучу автономність, адже саме по цих параметрах він перемагає навіть таких конкурентів, як Redmi Note 9 Pro Max та Realme 6 Pro. 

Смартфон оснащений S-AMOLED дисплей діагоналлю 6.5 дюйма з роздільною здатністю Full HD+ з поправкою на відношення сторін 20:9. Головною перевагою цього дисплея є саме тип матриці, завдяки якому вдалося досягнути дуже натурального чорного кольору та контрастності 78960:1, при цьому максимальна яскравість тут на рівні 420 ніт. Нагадаю, що більшість конкурентів у цьому ціновому сегменті мають звичайну IPS-матрицю, що даний момент унеможливлює встановлення сканера відбитків пальців у дисплеї, а тут, у досить доступному смартфоні, він є. Також варто підкреслити, що відношення дисплеї до передньої панелі складає 91 відсоток завдяки мінімальним рамкам, а також маленьку круглу фронтальну камеру, яка врізана зверху посередині дисплея. 

Samsung Galaxy M31s працює на середньобюджетному смартфоні Exynos 9611, який працює в парі з 6 або 8 ГБ оперативної пам’яті, при цьому внутрішньої пам’яті у обох версіях 128 ГБ. Варто підкреслити також наявність слота для карт пам’яті формату microSD. На мою думку, це справді чудове рішення, адже часто сучасним користувачам не вистачає стандартних 64 ГБ, а 128 ГБ – це вже золота середина, яка підходить майже всім. При цьому її, нагадаю, ще й можна розширити, що робить смартфон ще кращим варіантом для любителів колекціонувати мультимедійний контент у внутрішній пам’яті смартфона. За роботу відповідальна операційна система Android 10 з оболонкою One UI 2.1. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще одна ключова фішка моделі – автономність, яку забезпечує акумулятор об’ємом 6000 мАг. Завдяки ньому користувач може розраховувати приблизно на два дні автономної роботи, а у випадку, якщо смартфон несподівано сяде, в комплекті є зарядний блок потужністю 25W, що, знову ж таки, рідко зустрічається у настільки доступних смартфонах. Цей блок дозволяє зарядити смартфон від нуля до ста відсотків буквально за 97 хвилин, тобто менше, ніж за дві години (нагадаю, що тут акумулятор на 6000 мАг). Зарядка відбувається через роз’єм USB-C. 

Samsung Galaxy M31s отримав фронтальну камеру від попередньої моделі, Samsung Galaxy M31, на 32 МП. Це перший смартфон компанії, який використовує новий модуль Sony IMX682 на 64 МП, в той час як у попередній моделі використовувався модуль власного виробництва Samsung, GW1. Крім нього, тут є ширококутна камера на 12 МП і два датчики по 5 МП для визначення ефекту глибини та макрозйомки. У основного датчика є підтримка функції One Take, яка дозволяє зняти 7 фото та 3 відео одним натиском кнопки. Варто також згадати про можливість переключення між основною та фронтальною камерами під час зйомки відео, окремі режими нічної зйомки та нічного hyperlapse, AR Doodle, AR Emoji, запис відео 4К та багато іншого. 

Окрім розблокування за допомогою піддисплейного сканера віддисплейного сканера відбитків пальців, модель підтримує також розблокування по обличчю, але при ньому використовується лише фронтальна камера без жодних додаткових датчиків, тому не раджу довіряти такому способу ідентифікації, а скористатися все-таки піддисплений сканером відбитків пальців. Є підтримка 4G VoTE, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, GPS, а також мініджек 3.5 міліметрів для навушників. 

Молодша версія з 6 ГБ оперативної пам’яті коштує 260 доларів, а додаткові 2 ГБ коштують ще 30 доларів, об’єм внутрішньої пам’яті у обох варіантах складає 128 ГБ. Особисто я радив би придивитися до молодшої версії, оскільки 6 ГБ оперативної пам’яті вистачить під будь-які потреби. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.