Свіже оновлення Windows 10: що зламалось на цей раз

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На цьому тижні Microsoft почала поширення накопичувального оновлення KB4556799 для операційної системи Windows 10. Оновлення містить в собі виправлення різних вразливостей, але деякі користувачі зіткнулися з низкою проблем після його завантаження. За повідомленнями мережевих джерел, KB4556799 може призводити до зникнення файлів, а також викликати проблеми із звуком.

Згідно з повідомленнями користувачів, в ряді випадків після встановлення згаданого накопичувального оновлення відбувається скидання конфігурацій аудіодрайвера, а іноді навіть видалення драйвера Realtek. В інших випадках користувачі розповіли про те, що звук перестав надходити на аудіопристрої, незважаючи на те що візуально в налаштуваннях нічого не змінилося. Через це виявилося неможливим здійснити відтворення через колонки, навушники та інші аудіопристрої. Користувачі відзначають, що після видалення KB4556799 працездатність аудіопристроїв відновлюється.

“З цим оновленням мої аудіопристрої були повністю зламані. У мене встановлені аудіодрайвери Realtek, але звук не відтворюється через динаміки або навушники”, – йдеться в повідомленні користувача, який зазначив, що після видалення KB4556799 на його планшеті Microsoft Surface Pro 6 працездатність аудіосистеми була відновлена.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На жаль, проблема зі звуком не єдина. Деякі користувачі скаржаться на те, що після завантаження накопичувального оновлення у них зникли всі файли і документи, що зберігаються всередині профілю користувача.

“Мій комп’ютер автоматично встановив останні оновлення, і всі файли на моєму комп’ютері були видалені. Я не знаю, як їх відновити, і не хочу посилювати проблему”, — йдеться в одному з повідомлень.

Хороша новина полягає в тому, що дані користувачів та інші налаштування не були видалені. З якихось причин після встановлення KB4556799 в деяких випадках Windows 10 здійснює завантаження тимчасового профілю замість призначеного для користувача, через що може скластися враження, що всі файли зникли. У ряді випадків проблема із завантаженням тимчасового профілю вирішується сама собою після 6-8 перезавантажень операційної системи, але цей спосіб може виявитися дієвим не для всіх користувачів, які зіткнулися з проблемою. Крім того, вирішити проблему можна, видаливши накопичувальне оновлення KB4556799.

Варто відзначити, що про проблему із завантаженням тимчасового користувача профілю повідомлялося багато разів на форумі Microsoft і в центрі зворотного зв’язку, але поки розробники офіційно не підтвердили її наявність. Швидше за все, найближчим часом Microsoft випустить позапланове оновлення, яке вирішить проблему.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.