Microsoft призупиняє підтримку найстарішої версії Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft почала процес, підсумком якого повинно стати повне припинення випуску 32-бітових операційних систем. Починаючи з Windows 10 версії 2004, що вже доступна OEM-виробникам і розробникам, компанія більше не пропонує 32-розрядні версії операційної системи виробникам нових пристроїв. Про це йдеться в документації, який розкриває мінімальні вимоги до апаратного забезпечення для Windows 10 2004.

Однак користувачі ПК, які в даний момент використовують 32-бітну версію операційної системи, отримають свіже оновлення для своїх машин. Microsoft заявляє, що не планує повну відмову від випуску 32-розрядних версій Windows 10 найближчим часом. Однак, врешті-решт, до цього все йде, оскільки кількість комп’ютерів, побудованих на 32-бітних процесорах, залишилося мізерно мало. Всі сучасні моделі комп’ютерів оснащуються 64-розрядними чіпами.

У минулому році, з випуском Windows 10 версії 1903 році, Microsoft збільшила мінімальний обсяг вбудованого накопичувача, необхідного для установки 32-бітової версії операційної системи з 16 до 32 Гбайт, як і для 64-розрядної версії. В деякій мірі, таку уніфікацію можна вважати одним з перших кроків на шляху відмови від 32-розрядних збірок Windows 10.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.