Програми

Секрети MIUI 11: Відключаємо непотрібні повідомлення і покращуємо автономність

Share

Сьогодні ми зібрали для вас кілька неочевидних налаштувань MIUI, кожна з яких позитивно вплине на різні показники роботи смартфона, і так як представлені нижче поради досить прості, я не став розділяти їх за різними статтями, а просто зібрав воєдино, для вашої зручності та економії часу.

Xiaomi Service Framework витрачають заряд? Виправляємо.

Незважаючи на те що MIUI 11 скоро зміниться новою версією оболонки, проблеми погано налаштованого програмного забезпечення все ще продовжують з’являтися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так, після недавніх оновлень, в статистиці витрати заряду акумулятора на деяких телефонах, було помічено надмірне споживання заряду Xiaomi Service Framework, виглядає це приблизно ось так:

Так, споживання не критичне, але все ж неприємне, коли батарею розряджає служба, яка до цього була практично непомітна. Щоб виправити ситуацію, Вам необхідно зайти в додаток “Безпека”, перегорнути вниз і знайти пункт “Передача даних”, далі пройти в “Мережеві підключення”

Потім, в самому низу сторінки натиснути на “Системні додатки” і скориставшись пошуком знайти ту саму службу Xiaomi Service Framework, після чого заборонити їй використовувати мобільний інтернет, так як при підключенні по Wi-Fi проблем ніби як не спостерігалося.

Однак, мушу зауважити, що якщо Ви використовуєте смартфон в зв’язці з розумними годинниками або браслетом, після цієї настройки, можуть виникнути проблеми з синхронізацією даних між пристроями.

Відключаємо непотрібні повідомлення

У смартфонах Xiaomi, як і в більшості інших гаджетів на Android, є кілька непотрібних (в наших країнах) служб, які можуть час від часу будити пристрій, тим самим природно витрачаючи заряд і витрачаючи мобільний інтернет. Та й в цілому, їх відключення позитивно вплине на роботу вашого телефону.

Щоб відключити їх, Вам необхідно зайти в “Налаштування” -> Паролі та безпеку, а потім пройти в пункт “Екстрені оповіщення”, де Ви побачите наступну картину:

Просто вимкніть самий верхній пункт і ці сповіщення не будуть Вас турбувати.

АЛЕ! Це ще не все. Повертаємося в настройки і заходимо в пункт “Додатки”, потім прямуємо у “Усі додатки” і вводимо в пошуковому рядку “Оповіщення населення” і зайшовши в них, відключаємо показ повідомлень для цього додатка.

Готово! Тепер непотрібні повідомлення не стануть вас турбувати, а автономність смартфона, зі зрозумілих причин, злегка зросте.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Смартфони на Android скоро отримають новий спосіб керування налаштуваннями виведення звуку

    Схоже, Google працює над цікавою новою можливістю для користувачів Android – можливістю керування виведенням звуку…

    01.05.2024

    У росії створюють РЕБ-дрон із штучним інтелектом

    Російська компанія «Герань» заявила про створення мобільної установки «Абзац», яка, за їхніми словами, здатна боротися з безпілотними літальними…

    01.05.2024

    Телефон на зарядці всю ніч: шкідливо чи ні

    Багато власників смартфонів побоюються залишати гаджети на зарядці на всю ніч і правильно роблять. Пояснюємо,…

    01.05.2024

    Мільярди смартфонів в небезпеці через дефект клавіатури

    Нещодавній звіт фахівців з кібербезпеки з Citizen Lab виявив суттєвий недолік безпеки в кількох популярних…

    01.05.2024

    Новий вірус для Android заражає пристрої користувачів через зламані сайти WordPress

    Хакери почали розповсюджувати нове шкідливе програмне забезпечення для операційної системи Android під назвою Wpeeper. Цю…

    01.05.2024

    Що таке NFC: як воно працює і що ви можете з ним робити

    Комунікація ближнього поля (далі NFC) - це технологія смартфонів і пристроїв, що носяться, яка живе…

    01.05.2024