Секрети MIUI 11: Відключаємо непотрібні повідомлення і покращуємо автономність

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні ми зібрали для вас кілька неочевидних налаштувань MIUI, кожна з яких позитивно вплине на різні показники роботи смартфона, і так як представлені нижче поради досить прості, я не став розділяти їх за різними статтями, а просто зібрав воєдино, для вашої зручності та економії часу.

Xiaomi Service Framework витрачають заряд? Виправляємо.

Незважаючи на те що MIUI 11 скоро зміниться новою версією оболонки, проблеми погано налаштованого програмного забезпечення все ще продовжують з’являтися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так, після недавніх оновлень, в статистиці витрати заряду акумулятора на деяких телефонах, було помічено надмірне споживання заряду Xiaomi Service Framework, виглядає це приблизно ось так:

Так, споживання не критичне, але все ж неприємне, коли батарею розряджає служба, яка до цього була практично непомітна. Щоб виправити ситуацію, Вам необхідно зайти в додаток “Безпека”, перегорнути вниз і знайти пункт “Передача даних”, далі пройти в “Мережеві підключення”

Потім, в самому низу сторінки натиснути на “Системні додатки” і скориставшись пошуком знайти ту саму службу Xiaomi Service Framework, після чого заборонити їй використовувати мобільний інтернет, так як при підключенні по Wi-Fi проблем ніби як не спостерігалося.

Однак, мушу зауважити, що якщо Ви використовуєте смартфон в зв’язці з розумними годинниками або браслетом, після цієї настройки, можуть виникнути проблеми з синхронізацією даних між пристроями.

Відключаємо непотрібні повідомлення

У смартфонах Xiaomi, як і в більшості інших гаджетів на Android, є кілька непотрібних (в наших країнах) служб, які можуть час від часу будити пристрій, тим самим природно витрачаючи заряд і витрачаючи мобільний інтернет. Та й в цілому, їх відключення позитивно вплине на роботу вашого телефону.

Щоб відключити їх, Вам необхідно зайти в “Налаштування” -> Паролі та безпеку, а потім пройти в пункт “Екстрені оповіщення”, де Ви побачите наступну картину:

Просто вимкніть самий верхній пункт і ці сповіщення не будуть Вас турбувати.

АЛЕ! Це ще не все. Повертаємося в настройки і заходимо в пункт “Додатки”, потім прямуємо у “Усі додатки” і вводимо в пошуковому рядку “Оповіщення населення” і зайшовши в них, відключаємо показ повідомлень для цього додатка.

Готово! Тепер непотрібні повідомлення не стануть вас турбувати, а автономність смартфона, зі зрозумілих причин, злегка зросте.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.