Франція звинуватила Apple в підриві зусиль по боротьбі з коронавірусом

Франція звинуватила Apple в підриві зусиль по боротьбі з коронавірусом
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Франція звинуватила Apple в підриві зусиль по боротьбі з коронавірусом, оскільки виробник смартфонів iPhone відмовився допомогти зробити їх більш сумісними з додатком відстеження контактів StopCovid.

У багатьох країнах терміново розробляються додатки для смартфонів, які покликані допомогти контролювати поширення коронавірусу і почати піднімати економіку.

Додатки покладаються на інтерфейс Bluetooth, який дозволяє взаємодіяти з пристроями, які опиняються поблизу, щоб допомогти визначити, коли користувач вступає в контакт з людьми, які є потенційно носіями вірусу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В iPhone доступ по Bluetooth заблокований, якщо користувач не запускає додаток, який його використовує. Франція звернулася до Apple з проханням змінити налаштування, щоб додаток міг підключатися по Bluetooth у фоновому режимі, але Apple відмовилася.

«Apple могла б допомогти нам зробити додаток для iPhone ще кращим. Однак, Вони не захотіли це робити, – наводить джерело слова міністра цифрових технологій Франції. – Я шкодую про це, з огляду на те, що ми переживаємо період, коли всі мобілізуються для боротьби з епідемією, а велика компанія, яка не надто успішна в економічному плані, не допомагає уряду в цій кризі ».

Міністр сказав, що не може пояснити причину рішення Apple. За його словами, програма має бути готова до поширення 2 червня, незалежно від позиції Apple, і вступить у фазу тестування вже на наступному тижні, коли країна почне знімати блокування.

Представник Apple у Франції відмовився від коментарів.

Серед пристроїв, проданих у Франції в першому кварталі, 21,1% становлять пристрої з iOS. Частина, що залишилася ринку належить Android.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.