Київстар запустив сервіс, який відслідковує, як українці дотримуються самоізоляції

Укpaїнський найбільший oпepaтор стільникової мepeжі Київcтap нa cвoємy вeб-caйтi запyстив iнтepaктивну oнлaйн-кaртy. Вона демонструє індекс самоізоляції по всій материковій Україні. Оператор налічує більше 26 млн активних абонентів по всі території держави. Зокрема, онлайн-карта складена за анонімними даними з пристроїв абонентів, які активно кристуються дзвінками та мобільним інтернетом.

Київстар запустив онлайн-карту «Індекс дотримання самоізоляції»

Щодня карта оновлюється оператор. І зараз, найбільша кількість абонентів, які перебувають на самоізоляції, в Київській та Одеській областях. Індекс самоізоляції розраховано на основі аналітики зміни базових станцій групами абонентів Київстар і віддалення від зони переважного положення на радіус більше 1 кілометра. Під зоною переважного положення розуміється місце, де сукупна група абонентів здійснює найбльшу кількість мобільних активностей у неробочий вечірній та нічний час, а також у вихідні дні. Для аналізу розраховується динаміка зміни між показниками у робочий день до початку режиму самоізоляції та аналогічні дні під час карантину.

Київстар запустив онлайн-карту «Індекс дотримання самоізоляції»

Також, на сайті зазначено, що Київстар дотримується Законів України «Про інформацію» та «Про захист персональних даних» та не передає третім особам жодної персональної інформації стосовно абонентів. Всі аналітичні моделі з використанням великих даних будуються на базі неперсоніфікованих та зашифрованих даних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.