Повертається легендарний чіп Snapdragon 855+ і скоро вийдуть нові пристрої на цій ОС

Таке рішення було прийнято через надто високу вартість Snapdragon 865

Повертається легендарний чіп Snapdragon 855+ і скоро вийдуть пристрої на цій ОС
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найбільш продуктивні однокристальні системи тримаються на ринку набагато менше, ніж середньобюджетні або дешеві аналоги. До прикладу, чіп SoC Snapdragon 675 наявний на ринку більше півтори року і до цього часу встановлюється в поодиноких випадках в нові апарати, якщо порівнювати Snapdragon 450, то ця ОС дебютувала близько трьох років тому, і поки не збирається уступати місце більш сучасним аналогам.

А ось топові рішення часто живуть лише один рік. Якщо не брати до уваги поодиноких моделей, на зразок LG Style3 , ми не побачимо новий смартфон на Snapdragon 855 або вже тим більше Snapdragon 845 після виходу на ринок Snapdragon 865. І наскільки б хороша остання не була, після виходу Snapdragon 875, вона так само піде в небуття. Обумовлено це в першу чергу маркетингом, але зараз не про це.

 

Справа в тому, що ситуація з SoC Snadpragon 865 відрізняється від того, що було раніше. Ця платформа просто набагато дорожча попередниці навіть сама по собі, не кажучи вже про те, що її використання тягне за собою необхідність реалізовувати дорожчий масив антен для 5G. І, схоже, що виробники смартфонів можуть повернутися до використання Snapdragon 855.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як повідомляє інсайдер, до виходу на ринок готується відразу кілька нових смартфонів на основі Snapdragon 855+. Одним з них буде Realme X3 SuperZoom. Судячи з тегами в повідомленні автора, ще один може випустити бренд Poco. І це буде дуже правильним рішенням, тому що дозволить виробникам істотно заощадити, а більшість користувачів все одно не помітить різниці в продуктивності і швидкості роботи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.