Програми

Старі версій Windows 11 зависають під час оновлення

Share
Час читання: < 1 хв.

Попередні версії Windows 11, доступні для учасників програми Windows Insider, часто містять баги і помилки. Наразі користувачі скаржаться на значне навантаження на процесор (CPU), що призводить до лагів і зависання процесу завантаження під час оновлення, як повідомляє сайт Neowin.

Зокрема, у версії 26120.1542 з каналу Dev, що відповідає оновленню KB5041872, відзначається проблема: завантаження CPU може досягати 100% при прогресі оновлення в 8%. Це відбувається через те, що на етапі досягнення 8% процес завантаження намагається виконати певні операції, що веде до перевантаження процесора та зависання.

На офіційному форумі Microsoft, де обговорюються проблеми з Windows, кілька десятків користувачів підтвердили, що стикаються з такою ж проблемою. Виявилося, що ця проблема виникає не лише при установці оновлення KB5041872, але і при спробі оновлення до старішої версії KB5038603.

Користувачі також помітили, що високе навантаження на CPU викликане неправильною роботою процесу TiWorker.exe, відповідального за оновлення Windows.

На даний момент Microsoft ще не надала офіційного пояснення, але варто врахувати, що проблеми з попередніми версіями збірок є звичайною практикою для тестових версій.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Apple Watch Series 10 планували оснастити вимірюванням артеріального тиску

    Виробники розумних годинників, зокрема Apple, постійно прагнуть розширити можливості відстеження медичних показників, проте не всі…

    17.09.2024

    Екс-керівник Samsung затриманий за підозрою у крадіжці напівпровідникових розробок

    Колишнього керівника Samsung арештували за звинуваченням у крадіжці напівпровідникових технологій для створення нової компанії в…

    17.09.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra отримає дизайн, натхненний Galaxy Note 7

    Samsung планує оновити дизайн флагманського смартфона Galaxy S25 Ultra, наблизивши його зовнішній вигляд до моделі…

    17.09.2024

    Розкриті кодові імена для п’яти смартфонів Google Pixel 10

    Компанія Google продовжує активно розвивати свій сегмент смартфонів і не має наміру зупинятися на досягнутому.…

    17.09.2024

    iPhone 16 не справив враження на потенційних покупців, iPhone 15 все ще лідирує

    Кожного разу, коли на ринок виходить нова серія смартфонів Apple, з'являється інсайдер, який обіцяє справжню…

    17.09.2024

    Забудьте про складки: Samsung може випустити телефон, який можна згортати

    Ми знаходимося в епіцентрі конкурентної боротьби на ринку преміум-смартфонів, де такі компанії, як Samsung, Google,…

    17.09.2024